Δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που όχι μόνο οι αγγλικές ομάδες προχωρούσαν τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά αλλά χρειάζονταν και «εμφύλιοι» ακόμη και στα ημιτελικά για να αποκλειστεί μία.

Αυτές οι εποχές δείχνουν όμως να έχουν περάσει στο παρελθόν. Η Τσέλσι είναι αυτή τη στιγμή, η ομάδα που βρίσκεται στην καλύτερη θέση από τις υπόλοιπες μετά την ισοπαλία με σκορ 1-1 που απέσπασε στην Κωνσταντινούπολη από την Γαλατασαράι.

Για την Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ δεν μπορούμε να πούμε πολλά αφού το έργο τους ήταν εξαρχής εξαιρετικά δύσκολο απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν αντίστοιχα.

Η χειρότερη εμφάνιση ήρθε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφού δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό αλλά έχασε με κατεβασμένα τα χέρια. Η Γιουνάιτεντ, η οποία τα τελευταία έξι χρόνια έχει κατακτήσει ένα τρόπαιο και έχει αγωνιστεί σε άλλους δύο τελικούς, δεν κατάφερε ούτε καν να παλέψει το ματς απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδας και η ρεβάνς πλέον είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη.

Για να τα καταφέρει η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες θα πρέπει να κάνει εμφάνιση ανάλογη του παρελθόντος, ίσως και από του μακρινού τρεμπλ του 1999 όταν απέκλεισε διαδοχικά Ιντερ και Γιουβέντους ή να πάθει ο Ολυμπιακός κάποιο μπλακ-άουτ όπως είχε συμβεί στο «Ανφιλντ» απέναντι στη Λίβερπουλ. Αν οι «ερυθρόλευκοι» σκοράρουν, τότε θα είναι και σχεδόν αδύνατο να αποκλειστούν.

Η Τσέλσι αυτή τη στιγμή δείχνει η μόνη ικανή να προχωρήσει αρκετά στο θεσμό. Πρόκειται για μια ομάδα ώριμη, με παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους σε υψηλές παραστάσεις, η οποία έχει στον πάγκο της τον μετρ τέτοιων παιχνιδιών, τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Μπορεί να μην βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν ίσως ακόμη και την Παρί Σεν Ζερμένω αλλά δεν παύει να είναι μια ομάδα δυσκολοκατάβλητη, η οποία ανάλογα και με την κλήρωση στα προημιτελικά – αν όλα φυσικά κυλήσουν ομάδα και ξεπεράσει το εμπόδιο της Γαλατασαράι – μπορεί να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω.

Πηγή: england365.gr