Έχουν περάσει μόνο λίγες στιγμές από τη λήξη του αγώνα στο Ντα Λουζ και ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να ανασκουμπωθεί και να αφιερωθεί σε ό,τι του έχει απομείνει φέτος για να δικαιολογήσει τη δυναμική του.

Ή να δείξει -τέλος πάντων- ότι η δεύτερη θέση δεν θα εξελιχθεί σε σήριαλ και ταυτόχρονα θα διεκδικήσει το κύπελλο όπως ακριβώς φωνάζει εδώ και πολύ καιρό (από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός εκτοξεύθηκε) ή να συμβιβαστεί με τη μεγαλύτερη αποτυχία της σύγχρονης ιστορίας του.

Γιατί αν δεν καταφέρει τουλάχιστο την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, καλύτερα να μην ξανασυζητήσουμε για στόχους κι όσοι έχουν τολμήσει μέχρι σήμερα να υποσχεθούν, όσοι έχουν μιλήσει για μεγάλους στόχους, για διακρίσεις, να σκάσουν. Για πολύ καιρό. Να μην ξαναμιλήσει αν δεν είναι σίγουροι ότι έχουν φτιάξει τελικά την ομάδα που θα τερματίσει σε αξιοπρεπείς -για τον ΠΑΟΚ- θέσεις.

Ο αγώνας με την Μπενφίκα εξελίχθηκε σε άνιση μάχη από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δέχθηκε το πρώτο γκολ κι όχι τόσο επειδή αποβλήθηκε ο Κατσουράνης.

Κατέρρευσε και δεν αντέδρασε. Παραδόθηκε κι αυτό πολύ δυσάρεστο με δεδομένο ότι για μία περίπου ώρα έχει καταφέρει να δείξει ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και αν τον ευνοούσε η τύχη, θα είχε βάλει φωτιά στην Μπενφίκα.

Η κατάρρευση δεν είναι καλο σημάδι. Ο ΠΑΟΚ δεν επιτρέπεται να καταρρέει. Δεν μας έχει συνηθίσει σε αυτή την εικόνα.

Υπάρχουν δικαιολογίες. Υπάρχουν και ευθύνες και βαραίνουν ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα και τον προπονητή. Ακόμη και σε ένα παιχνίδι που ίσως το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν να το αφήσει να ολοκληρωθεί χωρίς εντάσεις (δεν υπήρχε λόγος για κάτι τέτοιο) φρόντισε να δημιουργήσει και πάλι θέμα. Ο Στοχ αντικαθίσταται μετά το 80΄ και γκρινιάζει, όπως γκρίνιαξε και με τον Πανθρακικό και σε άλλες περιπτώσεις. Δεν ήταν ανάγκη να μπει ο Νίνης μετά το 3-0. Για ποιο λόγο;

Την αποστολή στην Πορτογαλία ακολούθησαν τα μουρμουρητά για τον αποκλεισμό του Σαλπιγγίδη που ήταν άρρωστος με τον Πανθρακικό, αλλά, μέχρι την Πέμπτη θα ήταν περδίκι. Ο Στέφενς τον άφησε πίσω και πήγε με έναν επιθετικό για το θαύμα της ανατροπής. Δεν είναι σωστό.

Όπως κι όταν δικαιολόγησε ότι ο Νίνης μπαίνει για να. κρατήσει το 3-0 και να μην πάρει μεγαλύτερη έκταση το σκορ, κάτι δεν έχεις σκεφτεί σωστά.

Ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει τις ευρωπαϊκές τουρνέ. Θα μπορούσε να ήταν σήμερα στους «16», αν είχε προσέξει στους αγώνες του ομίλου, με τα «δεύτερα» της Άλκμααρ. Μην το ξεχνάμε.

Πηγή: SportFM.gr