Οφείλω να ομολογήσω ότι η απουσία του Λαμάρ Οντομ από τον αποψινό αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Λαμποράλ Κούτσα μου χάλασε το... αριστούργημα: βασικά μου χάλασε την ιδέα, αλλά όπως λένε και στο δικό του το χωριό (το Κουίνς της Νέας Υόρκης), "είναι κρίμα ν' αφήσεις μια λεπτομέρεια να σου χαλάσει μια όμορφη ιστορία"!

Θα ήταν όντως μια όμορφη ιστορία εάν ο επί δέκα πέντε συναπτά έτη πρωταγωνιστής του ΝΒΑ (με μέσο όρο 13.3 πόντους, 8.4 ριμπάουντ και 3.7 ασίστ, που δεν τα λες και ευκαταφρόνητα νούμερα), δις πρωταθλητής (με τους Λέικερς, 2009 και 2010) και κάτοχος δυο μεταλλίων με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ περπατούσε αύριο στο... red carpet του ΟΑΚΑ. Ο όρος προέρχεται από τη νωπή απονομή των κινηματογραφικών βραβείων Οσκαρ και τον χρησιμοποιώ επίτηδες, καθότι ο Οντομ έχει άμεση και έμμεση σχέση με την καλλιτεχνία, χώρια που το σπίτι του Παναθηναϊκού θα του ξυπνούσε και αναμνήσεις από το παρελθόν: πλάκα πλάκα ο 35χρονος Αμερικανός φόργουορντ πάτησε το παρκέ του ΟΑΚΑ τόσο στην τελική φάση του Ολυμπιακού Τουρνουά του 2004, όπου οι Αμερικανοί κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, όσο και στο Dream Game (Ελλάδα-ΗΠΑ), τις παραμονές του Mundobasket του 2010.

Aτυχήσαμε όμως γενικώς: κι εμείς που δεν θα τον (ξανα)δούμε από κοντά και ο ίδιος διότι ενώ τα 'χε χύμα με τη μετρίως μέτρια εκκίνηση του στη Λαμποράλ Κούτσα, του 'ρθαν και τσουβαλάτα με τον μυϊκό σπασμό τον οποίο υπέστη και τον κράτησε στη Βιτόρια...

Διάβασε περισσότερα στo gazzetta.gr