Η παρουσία του ακριβοπληρωμένου Σλοβάκου, που χάνει τουλάχιστον αρχικώς και με Γεωργιάδη την θέση του βασικού, είναι κατώτερη της αξίας του, της αμοιβής του, των προσδοκιών όλων.

Όταν πρωτοεμφανίστηκε δανεικός στον ΠΑΟΚ, ήμουν από τους πρώτους που φώναξαν κι έγραψαν “Παρ τον από τώρα ”! Διαψεύστηκα οικτρά... Και το παραδέχομαι μάλιστα, δίχως να παίρνω λέξη πίσω από όσα χαρίσματα διέκρινα ότι διαθέτει. Ο Στοχ όμως είναι πολύ “αδύναμος”. Ο ΠΑΟΚ (κι εγώ) νόμιζε πως πήρε κάποιον που πατώντας στην πλάτη του, θα ανέβει η ομάδα όλη ψηλότερα κι εκείνος ήρθε εδώ, ελπίζοντας να βρει μια ομάδα, που πρώτη εκείνη θα τον βοηθήσει να θυμηθεί όσα μπορεί να κάνει για να αναδειχθεί. Τζίφος...

Ίσως ο Στοχ, σε μια ομάδα που ρολάρει, που λειτουργεί μέσα στο γήπεδο, που υπάρχουν άλλοι να σηκώνουν μονίμως το βάρος της βασικής ευθύνης να παραχθεί ποδόσφαιρο και να ηγηθούν εντός αγώνων, να αποδεικνύονταν “λίρα εκατό”. Ίσως... Δεν είναι αυτές οι συνθήκες όμως που επικρατούν σήμερα στον ΠΑΟΚ. Βεβαίως έχει μπροστά του πολύ σημαντικά ματς, για να αλλάξει αυτήν την εντύπωση. Αλλά όταν διαβάζω όσα ο ατζέντης του δηλώνει για τις προθέσεις του πελάτη του, σχετικά με το ενδιαφέρον της Αϊντχόβεν, δεν διατηρώ και πολλές ελπίδες για δείγματα άλλης νοοτροπίας:

«Ο Στοχ δεν θέλει να πάει στην Αιντχόβεν. Δεν θέλει πλέον να παίζει σε πρωταθλήματα πολύ υψηλού επιπέδου, βλέπει την Φενέρμπαχτσε ως την τελευταία στάση. Με ένα καλό ποσό μπορεί, πάντως, να αποδεσμευτεί...»
Σα να λέει, “στην Ολλανδία, έχει υψηλό ανταγωνισμό και καθόλου ήλιο ή παραλίες...”

Ο Στοχ, σε μένα θα θυμίζει κατά πάσα πιθανότητα για πάντα, πόσο λάθος εκτίμηση μπορεί να κάνω, όταν βιάζομαι να τοποθετηθώ. Θα είναι ένα λάθος που έκανα δηλαδή, από το οποίο ίσως κάτι να κερδίσω. Ο ΠΑΟΚ επίσης, αν έχουν κατά νου να κάνουν “βαθύτερο” scouting και έξω από τις “γραμμές”, ίσως να επωφεληθεί μελλοντικά από αυτό το λάθος. Την μεγάλη ζημιά όμως, θα την “γράψει” ακόμη ένα σπουδαίο και σπάνιο ταλέντο, που δεν θα παίξει τελικώς το ποδόσφαιρο που θα μπορούσε, για λόγους άσχετους με την ικανότητα.

Είναι δηλαδή ένα “λάθος”, που θα το πληρώσει ακριβότερα από όλους εν τέλει, το ίδιο το... λάθος...  

Πηγή: fatgames.gr