Facebook Pixel Ο Μπεν των 40.000 ευρώ...
| 2014-03-17 23:27:00

Ο Μπεν των 40.000 ευρώ...

Ο Μπεν των 40.000 ευρώ...

Μυστήριο πράγμα η «τέχνη» των μεταγραφών. Η αλήθεια είναι ότι, μοιάζει με τα… καρπούζια! Δεν είσαι σίγουρος τι έχουν μέσα κι αν θα προκύψουν… μάπα ή γλύκισμα.

Τα παραδείγματα πάμπολλα με παίκτες, παικτάκια, «παλτά» και παικταράδες!

Για τον Μπεν Μοχάμεντ της Βέροιας μπορούμε να μιλάμε για εκείνες τις ξεχωριστές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που αποτελούν τον ορισμό της «value for money» μεταγραφικής επιτυχίας.
Ασφαλώς όλο και θα΄χετε ακούσει ή διαβάσει για το life story του 24χρονου επιθετικού και πρώτου σκόρερ της ημαθιώτικης ομάδας, του οποίου η σκούφια κρατάει από το νησί Μαγιότ του Ινδικού Ωκεανού (μεταξύ Μοζαμβίκης και Μαδαγασκάρης), που ανήκει γεωγραφικά στο αρχιπέλαγος των Κομορών, κι εδώ και δύο χρόνια αποτελεί επίσημα διαμέρισμα της Γαλλίας.
Οπως βέβαια και για το διετές – μνημονιακό - συμβόλαιο που τον «δένει» με τη Βέροια (και κάνει τον Γιώργο Αρβανιτίδη να κοιμάται ήσυχος τα βράδια) με ετήσιες απολαβές μόλις 40.000 ευρώ!

Εδώ ακριβώς είναι που θα «ζουμάρει» η στήλη, αποκαλύπτοντας κι άλλες αθέατες οικονομικές παραμέτρους του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή, που στο τέλος της σεζόν θα διεκδικήσει το όσκαρ του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου παίκτη της φετινής Super League.
Τα 40 χιλιάρικα που λαμβάνει ετησίως ο Μπεν Μοχάμεντ δεν είναι απολύτως «καθαρά», υπό την έννοια πως κάποια χρήματα πηγαίνουν για ενοίκια, λογαριασμούς, αεροπορικά εισιτήρια κ.α.
Από κει και πέρα το μοναδικό μπόνους που υπάρχει στο συμβόλαιό του, αφορά και προβλέπει την καταβολή στο τέλος της σεζόν πριμ ύψους μόλις 5.000 ευρώ, σε περίπτωση συμπλήρωσης 25 αγώνων και με την απαραίτητη προϋπόθεση πως η ομάδα θα παραμείνει στη Super League.
Ο δεύτερος χρόνος του συμβολαίου ανεβάζει κατά 10 χιλιάδες ευρώ (από 40, σε 50.000) τις φιξ απολαβές του παίκτη, ενώ συμπεριλαμβάνεται και πάλι το ίδιο μπόνους που επιβραβεύει με 5.000 ευρώ τις 25 συμμετοχές με προϋπόθεση της σωτηρία της ημαθιώτικης ομάδας.
Και κάτι ακόμη. Βλέποντας τον Μπεν να εξελίσσεται σε… Big Ben, ο άλλοτε τεχνικός διευθυντής της Βέροιας Γιώργος Κικερίδης, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω έτριβε τα μάτια του το περασμένο καλοκαίρι τσεκάροντας παιχνίδια του ποδοσφαιριστή με τη Χάβρη και τη Βαν, σχεδίαζε την πρόωρη επέκταση της συνεργασίας την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τον πρόλαβε όμως η πρόωρη αποχώρησή του από τις ηλεκτρικές καρέκλες της Βέροιας και ο Μπεν συνεχίζει με το τρέχον συμβόλαιο να καταπλήσσει τα πλήθη.

ΠΗΓΗ: Ώρα των Σπορ
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags