«Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, με τις τέσσερις διαδοχικές ήττες μας, παίζουμε με το πιστόλι στον  κρόταφο. Θα πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε αύριο (21/03) εάν θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η πρόκριση. Έχουμε άλλα τέσσερα ματς στο Top 16, θα πρέπει να τα δούμε ξεχωριστά. Το έργο μας δεν θα είναι εύκολο, δεν έχει σημασία που η Λαμποράλ Κούτσα δεν διεκδικεί πρόκριση, δεν σημαίνει πως δεν θα έχει κίνητρο. Ας μην ξεχνάμε πως κέρδισε τον Παναθηναϊκό εδώ. Στον πρώτο γύρο είχαμε κάνει καλό παιχνίδι και είχαμε κερδίσαμε, ενώ είχαμε προηγηθεί μέχρι και με τριάντα πόντους», ανέφερε αρχικά. Είπε ακόμα…

Για τους παίκτες της Λαμποράλ Κούτσα και τον τρόπο αντιμετώπισής τους: «Ο Πλάις κατά πρώτο λόγο αυτή τη στιγμή έχει εξελιχθεί σε σέντερ πρώτης γραμμής, αλλά και ο Ερτέλ με το Νοτσιόνι. Η Λαμποράλ Κούτσα έχει πολύ καλούς παίκτες, όμως έχει και πολλά up and down στην απόδοσή της. Στόχος μας είναι να κάνουμε καλή εμφάνιση, ενώ επανέρχεται και ο Βασίλης (Σπανούλης). Όσοι έχουμε μείνει κάναμε καλή προσπάθεια στα ματς που χάσαμε. Τα τρία τα χάσαμε στις λεπτομέρειες, ενώ και στο τέταρτο με δύο απουσίες μείναμε κοντά μέχρι το τέλος. Αυτά, βέβαια, είναι ιστορία. Όσοι παίξουν αύριο (21/03) θα πρέπει να είναι πολύ αποφασιστικοί».

Για τον τραυματισμό του Γιώργου Πρίντεζη: «Όλες οι εξετάσεις έδειχναν πως δεν είχε σχέση με κήλη. Χθες (19/03) υπήρχε μια ένδειξη πως ίσως είχε ρωγμή στα πλευρά, αλλά σήμερα (20/03) αυτό αποκλείστηκε. Ο τραυματισμός του αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς οι μαγνητικές εξετάσεις δεν έδειχναν κάτι. Έχει θλάση πρώτου βαθμού σε μυ στη μέση. Θα γίνει προσπάθεια μήπως παίξει αύριο (21/03), ωστόσο είναι κάτι εξαιρετικά αμφίβολο. Αυτό που έχουμε ζητήσει κι εμείς σαν ευχή είναι να είμαστε υγιείς, αλλά δυστυχώς οι δύο πιο έμπειροι Έλληνες παίκτες μας μαζί με το Στράτο (Περπέρογλου) ήταν έξω από σημαντικά ματς».

Για τον τωρινό Ολυμπιακό, σε σχέση με τις ομάδες του παρελθόντος: «Η περσινή και η προπέρσινη ομάδα είναι διαφορετικές από τη φετινή. Έχουμε αρκετούς νέους παίκτες. Ο Ολυμπιακός καλώς κατά τη γνώμη μου χτίζεται γύρω από το Σπανούλη και ο Ολυμπιακός παίρνει παίκτες που μπορούν να ταιριάξουν αγωνιστικά με το Βασίλη. Με βάση τα δυνατά σου σημεία κοιτάς να συμπληρώσεις. Ο Σπανούλης σπάνια χάνει ματς. Κι όμως έλλειψε τώρα και μας επηρέασε. Ο Βασίλης έχει τραυματισμό κούρασης. Είναι πολλά πλέον και τα ματς στην Ευρωλίγκα. Ο Βασίλης, παίζοντας από το καλοκαίρι με την Εθνική, πίεσε τον εαυτό του και τον στερηθήκαμε σε κρίσιμο κομμάτι. Επιστρέφει τώρα και θα διεκδικήσουμε με τις πιθανότητές μας την πρόκριση στους «οκτώ».

Για την πίεση που αισθάνονται στον Ολυμπιακό: «Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, έχουμε μεγαλύτερη πίεση και όλοι έχουν κίνητρο να μας κερδίσουν. Έχουμε μεγαλύτερη πίεση και χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για να μείνουμε στην κορυφή. Νομίζω ότι πραγματικά αυτή η ομάδα, πλήρης, έχει μεγάλα περιθώρια. Όλα έχουν να κάνουν με τη χημεία μιας ομάδας. Ο Ολυμπιακός με εμένα προπονητή χτίστηκε γύρω από το Βασίλη, όπως και με τον κ. Ίβκοβιτς πριν. Είμαστε ένα σύνολο που μπορεί να δουλέψει καλά μαζί, με ορισμένους βασικούς άξονες που έχουμε. Αυτοί είναι οι άξονες, ελπίζω να είναι καλά τώρα και να παίξουμε».

Για τις καλύτερες επιλογές που φαίνεται να έχουν οι Έλληνες παίκτες στα μεγάλα σουτ, σε σχέση με τους ξένους: «Πρέπει να παραδεχθούμε πως ο Ολυμπιακός είναι ένας ιδιαίτερος σύλλογος. Η πίεση είναι μεγάλη. Τα προηγούμενα χρόνια, μάλιστα, ήταν μεγαλύτερη και από τον κόσμο. Τώρα, αναγνωρίζει ότι η ομάδα του πήρε δύο διαδοχικά πρωταθλήματα Ευρώπης. Τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός δεν ήταν στο προσκήνιο, τώρα έχει ξαναγυρίσει παίρνοντας δύο πρωταθλήματος Ευρώπης. Με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Όταν, λοιπόν ένας παίκτης δεν κερδίσει τον κόσμο τα πράγματα είναι δύσκολα για αυτόν. Όσο και να τον ενθαρρύνεις έναν παίκτη η αποδοκιμασία τον επηρεάζει, αλλά και τους άλλους ξένους. Πρέπει να διώχνουμε την πίεση. Η πίεση, βέβαια, δεν είναι ίδια σε άλλες μεγάλες ομάδες του εξωτερικού».

Για το εάν υπάρχει σκέψη απόκτησης γκαρντ, καθώς ο Γκιόργκι Σερμαντίνι δεν έχει δηλωθεί ακόμα στον ΕΣΑΚΕ: «Όλη μας η προσπάθεια είναι η ομάδα να παραμείνει ίδια. Είμαστε, όμως, πιο προσεκτικοί στις κινήσεις μας, γιατί οι τραυματισμοί φέτος είναι πρωτόγνωροι».