Η ομάδα του Μίτσελ αποκλείστηκε από τον κακό της εαυτό. Πλήρωσε την έλλειψη ενίσχυσης τον Ιανουάριο, την άσχημη φυσική κατάσταση που δείχνει η ομάδα το 2014 και την πτωτική πορεία κάποιων βασικών στελεχών της. Αυτά ήταν δεδομένα και πριν από το παιχνίδι η ελπίδα ήταν μήπως η πολύ άσχημη εικόνα της Γιουνάιτεντ τους επιτρέψει να κρύψουν τα προβλήματά τους και προστατέψουν το 2-0 του πρώτου παιχνιδιού. Δεν τα κατάφεραν πολύ απλά γιατί αποδείχθηκε πως το ρόστερ ήταν αρκετά αδύναμο για να πετύχει μία τόσο μεγάλη υπέρβαση.
Δεν υπάρχουν στο ρόστερ του Ολυμπιακού οι μεγάλες προσωπικότητες, ο Μίτσελ δεν διέθετε τον δικό του Γκιγκς, ικανό να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του δίνοντάς του έναν πολυσύνθετο ρόλο. Με βάση το υλικό που είχε ο Ισπανός τεχνικός η πορεία που πέτυχε στη διοργάνωση είναι κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Ο ίδιος έδειξε ικανός να εμπνεύσει, να βελτιώσει ατομικά ποδοσφαιριστές του και έχει το σημαντικό προσόν για έναν προπονητή, τη ρέντα. Απέτυχε σίγουρα να κρατήσει σε καλά επίπεδα την ομάδα του μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και να φέρει ψυχολογικά καλά προετοιμασμένους του παίκτες του στο «Ολντ Τράφορντ».
Στη μεγάλη ρεβάνς οι παίκτες του Μίτσελ μπήκαν φοβισμένοι και έχασαν από τον φόβο τους. Ηταν ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε επειδή οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές έδειχναν ανίκανοι να τα καταφέρουν. Μπήκαν με τρομαγμένα πρόσωπα και ήταν έτοιμοι να κάνουν λάθος. Και τα τρία τέρματα της Γιουνάιτεντ προήλθαν από ατομικά λάθη. Οι παίκτες του Μόγες άλλωστε δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά πράγματα ούτε να δημιουργήσουν με συχνότητα ορθολογική πίεση. Και γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε ο Σκωτσέζος τεχνικός χρησιμοποίησε τον Ουέλμπεκ και πήγε σε ένα τρικ το οποίο του βγήκε.
Επειδή ήθελε να ασκήσει πίεση στην άμυνα του Ολυμπιακού πέρασε τον Ουέλμπεκ σαν τρίτο φορ στα δεξιά. Του ζήτησε να μπαίνει διαρκώς μέσα στην περιοχή και να δίνει μονομαχίες με την αμυντική τετράδα του Ολυμπιακού για να εκμεταλλευτεί τον σωματικό του όγκο και το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει στα τζαρτζαρίσματα από τους 4 αμυντικούς του Ολυμπιακού. Για να έχει πίεση η άμυνα των «ερυθρόλευκων» χρειάστηκε να δοθεί διπλός ρόλος στους Γκιγκς και Ρούνεϊ. Ο Γκιγκς ξεκίναγε από δεύτερος χαφ και όποτε του δινόταν η ευκαιρία επέστρεφε στη φυσική του θέση και γινόταν αριστερό εξτρέμ.
Ο Ρούνεϊ έπρεπε να καλύπτει την πλάτη του Γκιγκς και να του επιτρέπει να βγαίνει στα πλάγια χωρίς να μένει κενή η θέση του παρτενέρ του Κάρι. Ο καλύτερος αυτήν την εποχή στράικερ στον κόσμο αναγκάζεται για να σουλουπώσει όσο γίνεται τις αδυναμίες της ομάδας του να γίνεται χαφ. Στον χθεσινό αγώνα ο Ρούνεϊ λειτούργησε σαν αμυντικός χαφ, έδειχνε να είναι ο μόνος που καταλαβαίνει τη σπουδαιότητα να μη δεχθεί γκολ η ομάδα του και όλη του η λειτουργία να είναι πάνω σε αυτόν τον σκοπό. Ο Φαν Πέρσι πέτυχε τα 3 γκολ, αλλά οι Ρούνεϊ, Γκιγκς ήταν αυτοί που με την αυταπάρνηση και πολλές φορές με τον ηρωισμό που έδειξαν οδήγησαν τη Γιουνάιτεντ στην πρόκριση.
Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε γιατί δεν βρήκε ή μάλλον επειδή δεν έχει τους δικούς του ηγέτες. Διαθέτει πολλούς συμπληρωματικούς ποδοσφαιριστές ικανούς για να πλαισιώσουν μία ομάδα με μεγάλους στόχους όχι για να βγούν μπροστά και να οδηγήσουν. Είναι δεδομένο πως η φετινή οικονομική χρήση της ΠΑΕ είναι η πιο κερδοφόρα που είχε ποτέ σύλλογος στη χώρα. Και με τον τρόπο που έχει κινηθεί ο σύλλογος και με τον χώρο που έχει πάρει φαίνεται δεδομένο πως κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και τα προσεχή χρόνια.
Θα πρέπει η διοίκηση να φροντίσει ώστε να ενισχυθεί σημαντικά και με μεγάλους ποδοσφαιριστές ο σύλλογος. Να σταματήσει η λογική του παίρνω πολλούς φθηνούς ξένους και όποιος μου βγει. Εργαλεία, βοηθητικούς ποδοσφαιριστές ο Ολυμπιακός έχει, αυτό που χρειάζεται είναι να βρεί τον νέο Τζόρτζεβιτς, τον νέο Ζιοβάνι, τον νέο Καρεμπέ, τον νέο Μέλμπεργκ. Δηλαδή ποδοσφαιριστές που θα γίνουν οι αρχηγοί στα αποδυτήρια και θα εμπνεύσουν και τους υπόλοιπους εντός και εκτός γηπέδου. Η διοίκηση έχει την οικονομική δυνατότητα να δώσει γερά συμβόλαια και όπως έχουμε πει πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες ώστε μια τέτοια κίνηση να μπορεί στο μέλλον να φέρει κέρδη στον σύλλογο. Ο Ολυμπιακός άλλωστε είναι ένα πολύ θελκτικό μαγαζί για τους μάνατζερ και για την αγορά του ποδοσφαίρου.
Ο κάθε καλός ποδοσφαιριστής που φθάνει στον σύλλογο άμεσα μπορεί να ανεβάσει την αξία του και να αποτελέσει οικονομικό κεφάλαιο για την ΠΑΕ. Δεν υπάρχει δηλαδή καμία δικαιολογία για να μη γίνουν σημαντικές στοχευμένες κινήσεις από τη διοίκηση το προσεχές καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός πρέπει να χτίσει πάνω σε αυτήν τη χρονιά. Είναι βασικό που στην ομάδα έχει μπει το ευρωπαϊκό DNA. Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον είναι ο μόνος σύλλογος που με συχνότητα βάζει υψηλούς ευρωπαϊκούς στόχους, έχει βρει τον χώρο του στην ελίτ του ποδοσφαίρου και από το καλοκαίρι οφείλει η διοίκηση να βοηθήσει ώστε να πάει ένα σκαλί παραπάνω. Ετσι κι αλλιώς πλέον δεν ψάχνουμε για κάποιον τρελό πλούσιο οπαδό που να θέλει να πετάξει λεφτά στον αγαπημένο του σύλλογο, αλλά να θελήσει ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού να επενδύσει σωστά σε ένα περιβάλλον ευνοϊκό για μπίζνες.
Πηγή: Goal