Οι αρχές της Αυστραλίας, στα χωρικά ύδατα της οποίας έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες, ανακοινώνουν τώρα ότι είναι πιθανό αυτά που εντόπισε ο δορυφόρος και πιθανολογήθηκε ότι είναι συντρίμμια του Boeing 777 της Malaysia Airlines, να έχουν βυθιστεί.

"Κάτι επέπλεε στη θάλασσα και τώρα δεν επιπλέει. Ίσως βυθίστηκε" ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Γουόρεν Τρους.

Οι έρευνες ωστόσο συνεχίζονται αν και φαίνεται η αναζήτηση να ξεκινά και πάλι από το μηδέν.

Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία, Νορβηγία έχουν αεροπλάνα και σκάφη στην περιοχή. Το μόνον όμως που έχουν βρει για την ώρα είναι ένα φορτηγό πλοίο και... δελφίνια!

Η σημερινή βελτίωση του καιρού ενισχύει τις ελπίδες καθώς η ορατότητα είναι καλή.

Η αναζήτηση του χαμένου Boeing 777 πάντως έχει γίνει και φόντο για διπλωματικές κόντρες μεταξύ χωρών.

Οι αρχές της Ινδίας απαγόρευσαν σε κινεζικά σκάφη να μπουν στα χωρικά της ύδατα και να αναζητήσουν πιθανά ίχνη του αεροπλάνου. Υπενθυμίζεται ότι έχει θεωρηθεί σχεδόν βέβαιο ότι το αεροπλάνο έκανε στροφή και κατευθύνθηκε σκόπιμα στη θάλασσα Ανταμάν που βρίσκεται σε ινδικά χωρικά ύδατα. Το Νέο Δελχί αιτιολόγησε την απαγόρευση λέγοντας ότι είναι πιθανόν να χρησιμοποιηθεί η έρευνα για το αεροπλάνο ως αφορμή για κατασκοπευτικές ενέργειες σε βάρος της Ινδίας.

Πηγή: news.gr