Δηλαδή: «Να ποιοι ήταν οι πρόεδροι της ΕΠΟ. Οπότε να ποια είναι και τα πρωταθλήματα που διοργάνωναν κι οι διαιτητές που τα σφύριζαν κι οι ομάδες που τα κέρδιζαν. Αρα και τα πρωταθλήματα είναι κάλπικα». Και να τα δώσουν κάπου αλλού. Λέω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό: ας πούμε στους δεύτερους κάθε χρονιάς.


Μέχρι όμως να γίνουν όλα αυτά τα ωραία, έχουμε μια περίπτωση απιστίας των προέδρων και των διοικήσεων. Για να το κάνω πενηνταράκια, έχουμε μια περίπτωση το 2005 επί προεδρίας Βασίλη Γκαγκάτση, μιας εταιρείας χωρίς προγενέστερη δραστηριότητα ονόματι OPEDEC ενός συστήματος υγείας ποδοσφαιριστών σε κάθε Ενωση. Η εταιρεία απορροφήθηκε το 2010 από την PC Systems, μια εταιρεία που έχει μεγαλομέτοχο τον εφοπλιστή Γιώργο Οικονόμου. Κάποια στιγμή κι ενώ είχαν δαπανηθεί 14 εκατ. ευρώ διαπιστώθηκε ότι αντί για εκατοντάδες χιλιάδες εξετάσεις είχαν γίνει πολύ λιγότερες και το 2013 η σύμβαση καταγγέλθηκε και η ομοσπονδία με την εταιρεία βρίσκονται στα δικαστήρια. Η κατηγορία είναι ότι η σύμβαση θα έπρεπε να είχε καταγγελθεί στη διάρκεια των θητειών Γκαγκάτση και Πιλάβιου, ενώ ο Σαρρής καθυστέρησε να την καταγγείλει ανάμεσα από την εκλογή του που έγινε τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι την καταγγελία που τελικά έγινε τον Μάρτιο του 2013. For what is worth, που λένε και στο χωριό μου.


Διάβασα στο zougla.gr ένα εξώδικο που μου έστειλε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος διαμαρτύρεται για δημοσίευμα που αναφερόταν στο πρόσωπό του και την πιθανότητα να αναλάβει τον Αρη. Διαμαρτύρεται ότι έγραψα ότι ήταν για μια εβδομάδα πρόεδρος στην ΑΕΚ, ενώ ήταν εννέα μήνες. Μόνο που αναφέρεται στο 1997-98 κι όχι στο 2004, όταν ανέλαβε στις 3 Ιουλίου κι αμφιβάλλω αν έκλεισε εβδομάδα. Επίσης μου λέει να διασταυρώσω τα στοιχεία για τη θητεία του στις υπόλοιπες ομάδες που ανέλαβε, αλλά όταν γράφει ότι ανέλαβε τον ΠΑΣ στη Δ' Εθνική και πήρε πρωτάθλημα, όταν ο ΠΑΣ δεν έχει πέσει στη Δ'. Αλλά και στη Γ' ο ΠΑΣ δεν είχε πάρει πρωτάθλημα, αλλά βγήκε δεύτερος πίσω από τον Αγροτικό Αστέρα. Επειδή έχουμε κι άλλες δουλειές από το να διασταυρώνουμε στοιχεία που κάποιος γράφει για τον εαυτό του και δεν ισχύουνε κι επειδή σε ένα σημείο του εξώδικου γράφει: «Δεν γνωρίζω αν θα αναλάβω τον ΑΡΗ, αλλά αν έχεις στοιχειώδη ανδρισμό επάνω σου και δεν φοβάσαι μη χάσεις τη δουλειά σου στη «SPORTDAY» και στη NOVA, ΖΗΤΩ να δημοσιεύσεις τα ως άνω υποχρεωτικώς, αφού τα διασταυρώσεις, ΑΛΛΩΣ ΣΟΥ ΔΗΛΩ ότι θα προσφύγω εις βάρος σου τόσο στα ποινικά όσο και στα πολιτικά δικαστήρια», λέω ότι τον ανδρισμό τον έχω ολόκληρο, για να τον έχω γραμμένο. Και στο φινάλε τον Κούγια τι τον κόφτει η γνώμη ενός ανθρώπου; Στο Υστερόγραφο 1 του εξώδικου δεν γράφει «Σε όποια ομάδα έγινα πρόεδρος κι ιδιοκτήτης, όχι απλά με παρακάλεσαν, μου έστρωσαν κόκκινα χαλιά και μου το ζήτησαν από πρωθυπουργοί μέχρι κι οι πιο αγνοί φίλαθλοι»; Επιφυλάσσομαι λοιπόν κι από περιέργεια θέλω να δω πώς μπορεί να αποδείξει πως ο Ολυμπιακός είναι η εργοδότριά μου ομάδα.


Μια που η κουβέντα ήρθε στον Ολυμπιακό, η γνώμη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός θα ήθελε πολύ ο Παναθηναϊκός να πάρει την άδεια για την Ευρώπη. Από τη μία βέβαια τα λεφτά του pool είναι ωραία και τον Ολυμπιακό τον βολεύει να τα παίρνει. Από την άλλη όμως, ο κίνδυνος να μας περάσουν οι Ελβετοί στη βαθμολογία είναι ορατός κι αυτό σημαίνει ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας από το 2015-16 θα παίζει στα προκριματικά για να μπει σε όμιλο. Ο κίνδυνος δεν είναι μόνο να αποκλειστεί, αλλά κι ότι θα αρχίζει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις από τα τέλη Ιουλίου, με αποτέλεσμα στο τέλος της σεζόν η ομάδα να είναι κουρασμένη.

Πηγή: SportDay