Η γιαννιώτικη ΠΑΕ, στην αγωγή που κατέθεσε, κινείται νομικά εναντίον του φιλάθλου του ΠΑΣ, που φέρεται να είναι εκείνος που είχε εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο κι ενώ ο αγώνας ήταν σε εξέλιξη προσπάθησε να κολλήσει αυτοκόλλητο στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ. Το ποσό που αξιώνει η ΠΑΕ είναι της τάξης των 160.000 ευρώ και αφορά το πρόστιμο των 105.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στον ΠΑΣ από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ και διαφυγόντα κέρδη από τους 2 αγώνες με Βέροια και Καλλιθέα που η ομάδα έπαιξε κεκλεισμένων των θυρών.

Τη νομική εκπροσώπηση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανέλαβαν οι δικηγόροι Γιώργος Βήτας και Παναγιώτης Κατσάνος ενώ συνήγορος υπεράσπισης του φιλάθλου ήταν ο Τάκης Δήμου. Η πλευρά του φιλάθλου αιτήθηκε να μην συζητηθεί η υπόθεση καθώς δεν έχει τελεσιδικήσει και εκκρεμοδικεί σε δεύτερο βαθμό το ποινικό κομμάτι, αίτημα που απορρίφθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου κυρία Μηλιά Καραγκιοζίδου.

Από πλευράς ΠΑΕ ο κ. Βήτας υποστήριξε ότι είναι δεδομένο βάσει των καμερών υψηλής ευκρίνειας που υπάρχουν στο Εθνικό Στάδιο "Οι Ζωσιμάδες" αλλά και της έρευνας που έκανε η αστυνομία ότι ο συγκεκριμένος νεαρός ήταν αυτός που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ενώ η πλευρά της υπεράσπισης υποστηρίζει ότι ο 21χρονος ήταν την ώρα του αγώνα στην Κοζάνη, όπου και σπουδάζει.

Μάρτυρας της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κατέθεσε ο υπεύθυνος ασφαλείας, Φώντας Βρόσγος, που αναφέρθηκε στο περιστατικό της εισόδου στον αγωνιστικό χώρο, τα μέτρα ασφαλείας που είχαν παρθεί σε εκείνο το παιχνίδι με δεδομένη την επικινδυνότητά του ενώ δέχτηκε σωρεία ερωτημάτων από τα μέλη της έδρας του δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Βρόσγος υποστήριξε ότι η γιαννιώτικη ΠΑΕ είχε πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα για εκείνο το παιχνίδι και μάλιστα είχε τοποθετήσει περιμετρικά των κερκίδων 50 σεκιούριτι, ενώ η αρχική πρόβλεψη ήταν για 40.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο νεαρός εισήλθε στο ταρτάν και στη συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο από τη θύρα 3 του γηπέδου και όχι από κάποια από τις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Ο υπέυθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ υποστήριξε ότι ο νεαρός αναγνωρίστηκε από το υλικό των καμερών που λειτουργούν στο γήπεδο ενώ για τον τρόπο που φυγαδεύτηκε στην κερκίδα είπε πως αυτό έγινε από μέλος της ομάδας περιφρούρησης και όχι από κάποιο διαπιστευμένο σεκιουριτά.

Στις ερωτήσεις των συνηγόρων, ο κ. Δήμου στάθηκε στο γεγονός ότι ο κ. Βρόσγος είχε επισημάνει στην κατάθεσή του πως ο νεαρός αναγνωρίστηκε από φιλάθλους που τον ενημέρωσαν σχετικώς, αντιτείνοντας πως μάρτυρας υπεράσπισης του νεαρού στο ποινικό κομμάτι της υπόθεσης έχει καταθέσει ενόρκως ο πρόεδρος των Blue Vayeros, Χριστόδουλος Θεοδωρίκας, που έχει τονίσει ότι δεν αναγνωρίζει τον κατηγορούμενο ως το άτομο που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, καθώς τα χαρακτηριστικά του προσώπου του διαφέρουν από αυτά του νεαρού που έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Στο σημείο αυτό της δίκης υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ του μάρτυρα κ. Βρόσγου και του κ. Δήμου με τον συνήγορο υπεράσπισης να υποστηρίζει ότι οι κάμερες ασφαλείας του γηπέδου ήταν εκτός λειτουργίας και το μοναδικό οπτικοακουστικό υλικό που έχει στα χέρια της η αστυνομία είναι το σχετικό βίντεο του συνδρομητικού καναλιού του ΟΤΕ που κάλυπτε τηλεοπτικά την αναμέτρηση.

Στη συνέχεια εξετάστηκε μάρτυρας από την πλευρά του νεαρού ένας φίλος και συμφοιτητής του που κατέθεσε ότι την ημέρα του αγώνα βρίσκονταν μαζί με τον κατηγορούμενο στην Κοζάνη, είδαν μαζί τον αγώνα και χωρίστηκαν περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα. Στις ερωτήσεις του ο κ. Βήτας εστίασε στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος έλειπε από το σπίτι του στην Κοζάνη όταν τον αναζήτησε η εκεί αστυνομία με τον μάρτυρα να απαντά πως πιθανότατα βρίσκονταν σε φιλικό σπίτι.

Οι συνήγοροι πήραν προθεσμία για να καταθέσουν συμπληρωματικά υπομνήματα ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες.

ΠΗΓΗ: passports.gr