Facebook Pixel Και αυτοί υπέρ των γηπέδων δήλωναν...
| 2014-03-23 21:14:00

Και αυτοί υπέρ των γηπέδων δήλωναν...

Και αυτοί υπέρ των γηπέδων δήλωναν...

Ο Κώστας Κετσετζόγλου σχολιάζει την παρέμβαση της Ρένας Δούρου κατά... του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Ν.Φιλαδέλφεια και εξηγεί μεταξύ άλλων το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάρει μία σαφή θέση επί του θέματος...

Την Παρασκευή η κυρία Ρένα Δούρου, υποψηφια περιφερειάρχης Αττικής, έκανε την πρώτη πραγματική και σοβαρή επίθεση στο σχέδιο Μελισσανίδη για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παρά την εμφανέστατη άγνοια της για τα όσα έχουν γίνει και για το πόσο έχει προχωρήσει το γήπεδο της ΑΕΚ η κυρία Δούρου έδωσε ένα σοβαρο χτύπημα επειδή δεν ειναι μία από τους έξι γραφικούς που θα διαγραφούν από την ΑΕΚ ούτε ανήκει σε κάποιο περιθωριακό κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας σαν αξιωματική αντιπολίτευση και η κυρια Δουρου συμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις έχει πολλές πιθανότητες να πάει στην δεύτερη Κυριακή και να είναι η νέα Περιφερειάρχης Αττικής. Παρότι τα όσα ειπε λοιπόν την Παρασκευή ήταν για γέλια, με κορυφαίο το ότι ο Σγουρός ειχε υποσχεθεί τον Νοέμβριο του 2013 πως θα φτιάξει το γήπεδο της ΑΕΚ, δεν μπορεί κανείς να τα πάρει στην πλάκα.

Η κυρία Δούρου σαν ένα από τα 5-6 προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει να είναι αντανακλαστικά απέναντι σε ότι έχει να κάνει με την ΑΕΚ, με κορυφαια στιγμή της καταγγελία μέσα στην Βουλή της νομοθετικής ρύθμισης για τα χρέη Ψωμιάδη την οποία πρώτος ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ειχε καταθέσει σαν φωτογραφική υπέρ... ΑΕΚ και Μελισσανίδη μόλις τον προηγούμενο Δεκέμβριο, λόγω της κόντρας που έχει ανοίξει το κομμά με τον Τίγρη.

Επίσης σαν υποψηφια περιφερειάρχης με πιθανότητες εκλογής η κυρία Δούρου ειναι σίγουρο πως με την προκατάληψη που δείχνει πως μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κατασκευή του γηπέδου που ειναι στο τελικό στάδιο της γραφειοκρατίας. Τα 20.000.000 ευρώ επιδοτησης του γηπέδου που προέρχονται από το πλεονασμα της Περιφέρειας Αττικής και ειναι ένα μόνο κομμάτι από όσα έχουν δοθει για παρομοια έργα (Κλειστό Πανιωνίου, γήπεδο Λεωφόρου, γήπεδο Εθνικού κ.α) είναι προεκλογική παροχη μόνο στην φαντασία της κυρίας Δούρου αφού όπως... δεν γνωρίζει, συμφωνα τουλάχιστον με τις δηλώσεις της, δόθηκαν σχεδον ένα χρόνο πριν τις εκλογές και συγκεκριμένα στις 20 Ιουνίου 2013 όταν εγκρίθηκαν πανηγυρικά και με τεράστια πλειοψηφία από το Περιφερειακό συμβούλιο. Είναι σε ειδικούς λογαριασμούς και περιμένουν την ΑΕΚ να τα εκταμίευσει με τα ανάλογα παραστατικά των εργασιών που πρώτα ο Θεός θα αρχίσουν μέσα στον Μάιο.

Βάσει νόμου δεν μπορεί κανείς να τα πάρει πίσω αυτά τα χρήματα. Όμως κανείς δεν γνωρίζει τι κρύβεται πίσω απο την επιμονή της κυρίας Δούρου να μην παίρνει θέση και να αγνοεί το συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια σε συνεργασία και μετά απο αίτημα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας κάποια υποστηρικτικά έργα που έχουν να κάνουν με τους δρόμους που εξυπηρετούν το γήπεδο. Έργα που επίσης θα γίνουν από την Περιφέρεια και με όσα λέει η κυρία Δούρου που μιλάει για γήπεδο που να είναι όπως το θέλουμε εμείς (χωρίς να μας λέει ποιοι εμείς) και όχι οι κοτσαμπάσηδες (ωραία λέξη και παλιά που ειναι εμφανές σε ποιόν πάει) αφήνει, στην καλύτερη, των περιπτώσεων όλα τα ενδεχομενα ανοικτά. Το τελευταίο που θέλουν οι φιλοι της ΑΕΚ ειναι να μπλέξουν σε πολιτικά παιχνίδια. Ποτέ δεν το έκαναν και ούτε θέλουν να το κάνουν.

Για αυτό καλό θα είναι η κυρία Δούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν μια σαφή θέση και να σεβαστούν όχι μόνο το δικαίωμα της ΑΕΚ να έχει το δικό της γήπεδο που θα το χρηματοδοτήσει σε ποσοστό πάνω από 70%, θα προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα δωσει, μόνο από την κατασκευή του, 23.000.000 ευρώ σε φόρους στο κράτος αλλά και να έχει αφεντικό, πρόεδρο ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ένα γενικό και αόριστο είμαστε υπέρ του γηπέδου χωρίς να είναι ξεκάθαρο το ότι είναι υπέρ του συγκεκριμένου σχεδίου που έχει φτάσει μια ανάσα από τις τελικές άδειες και της επιχορηγήσης από την Περιφέρεια που έχει δοθεί εδω και ένα χρόνο δεν λέει απολύτως τίποτα. Άλλωστε κι αυτοί που σταμάτησαν την Φιλαδέλφεια και τον Βοτανικό, και η κυρία Δούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ τους ξέρουν καλά, υπέρ των γηπέδων δήλωναν.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags