Μην κοιτάτε που τα φώτα της έκπληξης για την πυγμαχική κίνηση του Ινσαουράλδε εστίασαν πάνω στον Εντινγκά και πέρασε εξ΄ απαλών ονύχων το εγκληματικό χτύπημα του Λούκας στον Σάμαρη.

Σε παρόμοια "δολοφονική" ενέργεια επιδόθηκε και ο Σαρρής στο Παγκρήτιο! Στοχοποίησε τον ανυποψίαστο Πέρες, πήρε φόρα και είπε να …το παίξει μίμος των δύο παικτών του ΠΑΟΚ που έμειναν ατιμώρητοι και αναδείχθηκαν και σε "λαϊκοί ήρωες" της εξέδρας!

Έτσι είναι. Όταν αδυνατείς να αντιμετωπίσεις την ποιότητα του Ολυμπιακού, όταν το αγωνιστικό σου ανάστημα δεν φτάνει για να κοντράρεις την κλάση των ποδοσφαιριστών του, επιστρατεύεις το …δρεπάνι και όποιον πάρει ο Χάρος.

Τι συναδελφικότητα και κουραφέξαλα; Τα "ερυθρόλευκα" φοράει, ποτέ να μην ξαναπαίξει μπάλα! Έτσι θα εισπράξει αποθέωση και δημοτικότητα από το κοινό του …ποδοσφαιρικού Κολοσσαίου!

Ποδοσφαιρικό "έγκλημα" πήγε να κάνει αυτός ο -πώς τον είπαμε;- Σαρρής! Σε φάση κάτω από τη μεσαία γραμμή, που δεν εγκυμονούσε – πες τώρα για να υπήρχε και μια υποτυπώδης αιτία – κινδύνους για την εστία της ομάδας του, με το σκορ στο 1-4, με τα πάντα να έχουν κριθεί από το πρώτο ημίχρονο και ειδικά τα υπόλοιπα 20 λεπτά να έχουν διαδικαστική μορφή, ο στόπερ του Εργοτέλη κατευθύνθηκε με φόρα πάνω στον ανυποψίαστο Παραγουανό με σκοπό να του σταματήσει την καριέρα!

Ο τρόπος και μόνο που τον είδαμε να πέφτει πάνω στον Πέρες και να "κλειδώνει" με μανία τα πόδια του ήταν ανατριχιαστικός. Στο ριπλέι της φάσης, κάθε άνθρωπος με υγιή σκέψη, κλείνει τα μάτια για να μη δει τη συνέχεια, την εξέλιξη κι ας την γνωρίζει!

Στάση "κοινού εγκληματία"

Θυμηθείτε τις σκηνές που ακολουθούν. Και δεν αναφέρομαι στην έξαλλη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν ο συμπατριώτης του θύματος, Νέλσον Βαλντές και οι άλλοι "ερυθρόλευκοι", που αν τον έπιαναν στα χέρια τους τον Σαρρή εκείνη την ώρα, ο Θεός να έβαζε το χέρι του…

Ξαναφέρετε στο νου σας την συμπεριφορά του δράστη Σαρρή και την στάση των συμπαικτών του. Οι περισσότεροι τον σπρώχνουν, τον κατσαδιάζουν κατά πρόσωπο, προσπαθούν να τον απομονώσουν από τον μαινόμενο όμιλο των παικτών του Ολυμπιακού που τρέχουν κατά πάνω του, γιατί προφανώς και οι ίδιοι -ανθρώπινα- έχουν συγκλονιστεί, βλέποντας τον Πέρες να κείτεται και να σφαδάζει στο έδαφος.

Κι εκείνος; Ανέκφραστος, παγωμένος, με κάθε σημάδι ενοχής αποτυπωμένο στη φιγούρα του, υπομένει τη λαϊκή οργή σαν …εγκληματίας και αναμένει την απόφαση του "δικαστηρίου".

Ο διαιτητής Μήτσιος "δικαστής" όμως να σου πετύχει! Σαν τον Σαρρή που είπε να το …κάνει Τούμπα, μιμούμενος Ινσαουράλδε, Λούκας, ευθυγραμμίστηκε και ο ρέφερι με τον συνάδελφο του, Κάκο, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ το …κατς εντός των 4 ποδοσφαιρικών γραμμών!

Με κίτρινη κάρτα …παρατήρησε το "δολοφονικό" μαρκάρισμα του Σαρρή στον Πέρες, σα να λέει ότι αφού …δεν του τσάκισε τα πόδια, αφού δεν … έτρεξαν αίματα, πώς να επισύρει κόκκινη η ενέργεια;

Να τι κάνει η πλύση εγκεφάλου… Να πώς "δουλεύει" η προπαγάνδα…

Ένα χρόνο τώρα (τη φάγαμε σχεδόν τη σεζόν) σκούζουν, κλαίνε, μιζεριάζουν, ξεφτίζουν, μηδενίζουν, εξαϋλώνουν το προϊόν για να αποδυναμώσουν, να μικρύνουν, να φθείρουν, να "βρομίσουν" ακόμα έναν τίτλο, ακόμα ένα πρωτάθλημα του Ολυμπιακού, οι αυτοαποκαλούμενοι υποκινητές της επιχείρησης "καθαρά χέρια" στο ποδόσφαιρο.

Από ανίκανοι και λίγοι ανταγωνιστές, μεταβάλλονται σε "επαναστάτες εξυγιαντές", πολέμιους του συστήματος που ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ με μανία και πάθος.

Έγραψα πριν λίγες μέρες για τα "τύμπανα πολέμου" που ακούστηκαν έκδηλα από τον ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν τρώει συνεχώς πόρτα, δεξιά κι αριστερά, σε ό,τι επιδιώκει, από αθλητικά και πολιτικά δικαστήρια, με αποκορύφωμα την απόφαση να καταβάλλει στον Δώνη τα οφειλόμενα 800 χιλιάρικα τα οποία επιχείρησε να "σκουπίσει"!

Για να μην τον πάρουν είδηση στη λαϊκή βάση και απομυθοποιηθεί γρήγορα, προτάσσει το πατροπαράδοτο μίσος για τον Ολυμπιακό και κηρύσσει πόλεμο προσωπικά κατά του Μαρινάκη, ονοματίζοντάς τον ως υπεύθυνο του "συστήματος" στην τελευταία επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Η αχρωματοψία του ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟΥ

Έχουμε μπει, δυστυχώς, στη φάση της …παράνοιας. Η καχυποψία και η αμφισβήτηση που επικρατούσαν σε ότι συνέβαινε μέχρι πρότινος, είτε αδικούσε είτε ευνοούσε τον Ολυμπιακό ή τις …άλλες ομάδες, έχει μεταβληθεί σε απόλυτη ΑΧΡΩΜΑΤΟΨΙΑ!

Δεν υπάρχει χρώμα. Όλα είναι …άσπρα και μαύρα, ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ. Ό,τι γίνεται, ό,τι συμβαίνει.

Ο Βοσκάκης είχε, λέει, "διατεταγμένη αποστολή" στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΠΑΣ, η οποία όμως κράτησε μόλις …45 λεπτά. Γιατί στο φινάλε του αγώνα, οι κάμερες της NOVA έπιασαν με το σφύριγμα της λήξης τον Λούκας να βαδίζει με βήμα γοργό και να φιλιέται και να αγκαλιάζεται με τον Ρεθυμνιώτη διαιτητή, λες και ξαναβρέθηκαν πρώτη φορά μετά το στρατό!

Τι …ξαφνικές αγάπες ήταν αυτές με τον Βοσκάκη, που στο πρώτο ημίχρονο έβραζαν οι ΠΑΟΚτζήδες, μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας – από εκείνο που συντηρείται και θα εξακολουθήσει φυσικά ως τη ρεβάνς του Κυπέλλου… - Τούμπας;

Ο ρέφερι ήτανε "βαλτός" για το …μισό του αγώνα; Που στο κάτω κάτω η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που επικαλείται ο ΠΑΟΚ με τις ασπρόμαυρες προπαγανδιστικές παρωπίδες.

Ό,τι έχει να προσάψει στον Βοσκάκη ο δικέφαλος, είναι ότι ο διαιτητής ήταν – λέει – προκλητικός από την αρχή του αγώνα, εκνευρίζοντας τους γηπεδούχους. Εντός αγωνιστικού χώρου και στις κερκίδες.

Η αλήθεια είναι ότι ο Βοσκάκης τα έκανε μαντάρα στον πειθαρχικό έλεγχο στο πρώτο μέρος, γιατί ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να είχε μείνει πριν την ανάπαυλα, όχι με 10 αλλά με …8 ποδοσφαιριστές εφόσον εφαρμοζόταν ο κανονισμός.

Το δρόμο του Βίτορ θα έπρεπε να είχαν πάρει και ο Τζαβέλλας (αλήθεια, τι θα γίνει μ΄ αυτόν, πόσο ακόμα θα προκαλεί και θα μένει ατιμώρητος;) και ο Αθανασιάδης, ο οποίος ενώ είχε ήδη κάρτα πήγαινε "καροτσάκι" το διαιτητή μαζί με πολλούς άλλους συμπαίκτες του, τη στιγμή της αποβολής του Πορτογάλου!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο "σκύλος" έγινε "αρνάκι"! Ως που το πήραν κιόλας …αγκαλιά οι ΠΑΟΚτζήδες. Μόνο στα χέρια δεν το σήκωσαν!

Ο "παλιάνθρωπος", ο "στημένος" Βοσκάκης, μετά το τεταρτάκι του ημιχρόνου στα αποδυτήρια της Τούμπας, επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο και ήταν το …καλύτερο παιδί!

Ρε, κάτι "ανεξήγητα" πράματα!