ΠΑΟΚ και ΠΑΣ προσέφεραν γκολ και θέαμα σε ένα από τα πιο ωραία παιχνίδια της φετινής Σούπερλίγκας. Ο δικέφαλος κατάφερε να υπερκεράσει τις δυσκολίες που δημιούργησε η αποβολή του Βίτορ στο 32’, ενώ η ομάδα του Πετράκη αναπτύχθηκε πολύ σωστά στους κενούς χώρους στα πλάγια με άξονα την ορθή εφαρμογή ενός 4-4-2 μειωμένου αγωνιστικού πλάτους, τόσο στην φάση της άμυνας όσο και στην φάση της επίθεσης.

Συμπέρασμα

Ο Γεωργιάδης, σε αντίθεση με τον Στέφενς, επενδύει στην ανάπτυξη από τον άξονα, τα μειωμένα ρίσκα στις πλευρές και ποντάρει στην ατομική ποιότητα παικτών όπως οι Στοχ, Λούκας, Νάτχο και Αθανασιάδης. Ο Έλληνας τεχνικός θωρακίζει την μεσαία γραμμή και ο ΠΑΟΚ έχει σαφώς πιο σωστή συμπεριφορά στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων, έστω και αν θυσιάζεται η εν γένει ομαδική επιθετικότητα.

Τα παραπάνω στοιχεία (η κλάση του Στοχ, η σωστή συμπεριφορά του άξονα με παίκτη λιγότερο) έδωσαν την νίκη απέναντι στον πολύ καλά στημένο ΠΑΣ που έπαιξε άριστα, με κάθετο ποδόσφαιρο, ένα μειωμένου πλάτους 4-4-2. Ο ΠΑΣ δεν πίστεψε ότι μπορεί να πάρει κάτι από το παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ συνέχισε να διατηρεί την καλύτερη έδρα στην χώρα φέτος χωρίς να εντυπωσιάσει.

ΠΗΓΗ: Overlap.gr