Facebook Pixel "Φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά το παράδειγμα της Ευρωλίγκας δεν ξεχνιέται!"
| 2011-04-17 07:55:00

"Φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά το παράδειγμα της Ευρωλίγκας δεν ξεχνιέται!"

"Φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά το παράδειγμα της Ευρωλίγκας δεν ξεχνιέται!"

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού, που του δίνει μικρό πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 μπάσκετ.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Ήταν περίεργο το ματς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μην πάει ο νους σας στο κακό, στο πονηρό, αλλά υπήρχαν αρκετά πράγματα, που δεν τα λες ακριβώς και συνήθη. Το πρώτο έχει να κάνει με τον πρωταγωνιστή της νίκης του Ολυμπιακού. Ο Γιοτάμ Χαλπερίν μόνο κακός παίκτης δεν είναι. Στον Ολυμπιακό, όμως, δεν έχει την πρόοδο, που θα περίμενε κανείς, όταν αποκτήθηκε από την Μακάμπι, συν τοις άλλοις η πόρτα της εξόδου πριν από καιρό δεν ήταν μακριά.

Ο ίδιος, χαμηλών τόνων, προσπαθεί συνεχώς να κάνει όσο μπορεί καλύτερα την δουλειά του. Άλλες φορές τα καταφέρνει. Άλλες όχι. Η ομάδα του δεν περιμένει από αυτόν να αποτελέσει τον ηγέτη, χθες, όμως, έπαιξε για δύο: και για τον Σπανούλη, ο οποίος ήταν απογοητευτικός. Ο Ισραηλινός πήρε τον Ολυμπιακό από το χεράκι και τον οδήγησε στη νίκη και στην πρώτη θέση στη κανονική περίοδο.

Δεν ήταν συνηθισμένη και η εξέλιξη του παιχνιδιού. Πως όχι άλλωστε, αφού το ματς κύλησε σαν την γάτα με το ποντίκι. Με την έννοια ότι ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι, έπαιρνε ικανοποιητικές διαφορές, αλλά ο Παναθηναϊκός έβρισκε πάντα τον τρόπο να τις καλύπτει. Με μία απλοϊκή προσέγγιση του παιχνιδιού, σου δινόταν η εντύπωση ότι οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει πιο εύκολα. Να, όμως, που στο τέλος της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού κάλλιστα οι πρωταθλητές Ελλάδας θα μπορούσαν να έχουν "κλέψει" το "διπλό". Όχι, όμως, με την διαφορά, που θα ήθελαν, ώστε να αποκτήσουν το πλεονέκτημα της έδρας.

Μετά το 87-83, οι Παναθηναϊκοί (οι φίλαθλοι ή μέρος αυτών) λένε ότι η αγαπημένη τους ομάδα θα το πάρει ένα ματσάκι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μαζί το πρωτάθλημα. Λένε πως "έλειπε ο Νίκολας, ήταν χάλια και ο Σάτο, ε που θα πάει, στους τελικούς η μία νίκη το χρόνο στο ΣΕΦ δεν μας ξεφεύγει". Και ποιος είναι ο αντίλογος; "Έφθασε η ώρα να αλλάξει χέρια η κούπα. Στο ΣΕΦ δεν χάνουμε στην Ελλάδα και στους τελικούς δεν θα είναι έτσι όπως έπαιξε στα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό ο Σπανούλης, ο δε Τεόντοσιτς θα είναι ακόμη καλύτερος. Αφήστε, που λογικά θα έχουμε έναν παίκτη ακόμη στους ψηλούς". Και οι δύο απόψεις έχουν λογική. Εμείς, που τοποθετούμαστε;

Στο...ανάμεσα. Αν θέλαμε να γείρουμε προς μία άποψη, οι πιθανότητες για τον τίτλο είναι περισσότερες για τον Ολυμπιακό. Όχι πολύ, λίγο. Ο Παναθηναϊκός έχει να παίξει και στην Βαρκελώνη, όπου θα τα δώσει όλα, οι "ερυθρόλευκοι" μοιάζουν αυτή την φορά ικανοί να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα της έδρας. Κάπου εδώ μπορεί να έρθει το παράδειγμα της Ευρωλίγκας και οι ανατροπές, που έγιναν στα Σιένα-Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός. Και να μας κλείσει το στόμα. Σύμφωνοι.

Αλλά το θέμα είναι πως βλέπουμε εμείς τα πράγματα και δη την δεδομένη χρονική στιγμή. Και εμείς τώρα βλέπουμε -καθώς αναφέραμε- πιο κοντά τον Ολυμπιακό. Τα πλέι-οφ και οι τελικοί αργούν ακόμη, οπότε χρειάζεται υπομονή από όλους. Προηγούνται άλλωστε το φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας και ο τελικός του Κυπέλλου. Δύο διοργανώσεις, που θα παίξουν ρόλο στην διαμόρφωση συναισθημάτων και όχι μόνο.

Προς το παρόν, λοιπόν, αυτό που περιμένει να δούμε είναι τι θα γίνει με την δεύτερη θέση, που οδηγεί στην Α2. Εκτίμησή μας είναι ότι η ΑΕΚ θα την γλυτώσει. Ο Κολοσσός στην έδρα του δεν είναι εύκολο να χάσει από τον Ηλυσιακό. Για τη νίκη της ΑΕΚ επί του Πανιωνίου, μην το συζητάμε: την θεωρούμε δεδομένη και ο νους σας μην πάει στο πονηρό: απλά το κίνητρο της "Ενωσης" είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των Νεοσμυρνιωτών. Και θα υπερισχύσει.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags