Διότι όσα συμβαίνουν είναι, το λιγότερο, κοσμοϊστορικά και ανεξήγητα. Ενα πρωτάθλημα που πάει να ολοκληρωθεί μόνο με τεχνάσματα και διαφόρων ειδών τρικ, που έγιναν προκειμένου να διατηρηθούν «ζωντανές» όλες οι ομάδες, με μόνη σκοπιμότητα το να μη χάσει η Λίγκα τα τηλεοπτικά χρήματα, τα οποία θα λιγόστευαν αν εξαφανίζονταν ομάδες, συζητεί -αλήθεια, όχι ψέματα- να αυξήσει τον αριθμό των ομάδων και να μη ρίξει καμιά ομάδα φέτος!

 

 

Ενα πρωτάθλημα στο οποίο έχουν κυκλοφορήσει ποδοσφαιριστές-φαντάσματα, που έπαιξαν με δελτίο υγείας ποδοσφαιριστών που έχουν αποχωρήσει από ομάδες, ένα πρωτάθλημα γεμάτο από κάθε φύσης προβλήματα, που λειτουργεί με απλήρωτους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έφτασαν να αποφασίσουν αποχή, την οποία τελικώς δεν θα κάνουν, σκέφτεται σήμερα να αυξήσει τον αριθμό των ομάδων του.

 

 

Ολα αυτά βεβαίως είναι ψιλά γράμματα για μια κοινωνία που δεν ασχολείται καν με το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και κοιτάζει μόνο όσα συμβαίνουν στην πρώτη κατηγορία. Αυτό άλλωστε ήταν, διαχρονικά, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οτι δεν κοίταζε και δεν κοιτάζει κανείς το βάθος και ότι όλοι ασχολούνται μόνο με την επιφάνεια.

 

 

Είναι μεγάλο κατάντημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει μια Β' Εθνική σαν τη φετινή. Και είναι πολύ ανησυχητικό που αυτή η κοινωνία, της Β' Εθνικής, μπορεί να λειτουργεί σήμερα τόσο ανεξέλεγκτα και να ετοιμάζεται να κακοποιήσει ακόμη περισσότερο το πρωτάθλημα, μέσα από την αύξηση των ομάδων. Κοιτάζεις αυτό το πρωτάθλημα και αναρωτιέσαι αν έχει νόημα ύπαρξης στη σημερινή του μορφή. Κι αντί αυτοί που το διοργανώνουν να προβληματίζονται πάνω σε αυτό, το μόνο που κοιτάζουν είναι μήπως το κάνουν ακόμη χειρότερο προκειμένου να βολέψουν τα μικροσυμφέροντά τους.

Πηγή: SportDay