Η Βερόνα προηγήθηκε με τον Μάρκο Ντοναντέλ στο 35ο λεπτό και παρότι έμεινε με 10 παίκτες στο 45', λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτα στον Μικελάντζελο Αλμπερτάτσι κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ με τον Λούκα Τόνι στο 88' και να «κλειδώσει» τη νίκη για τους γηπεδούχους, με τον έμπειρο φορ να γράφει το τελικό 3-0 στις καθυστερήσεις.

Λύτρωση στο 90+3' για τη Λάτσιο

Με γκολ του Καντρέβα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Λάτσιο κατέβαλλε στο «Ολίμπικο» την σθεναρή αντίσταση της Πάρμα και παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της Ευρώπης!

Οι λατσιάλι επικράτησαν με 3-2 των παρμέντσι, οι οποίοι βρήκαν απάντηση στις δυο φορές που προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι, όμως η τρίτη έμεινε αναπάντητη… Ο Λούλιτς έκανε το 1-0 στο 15' για να ισοφαρίσει η Πάρμα στο 26' με τον Μπιαμπιανί. Ο Κλόζε έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 67', όμως η Πάρμα έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα με το αυτογκόλ του Κιάνι στο 81'.

Επειτα από ένα ματς με μεγάλη ένταση, στο οποίο αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο τεχνικός της Σαμπντόρια, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς η «Σαμπ» αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την (0-0) Φιορεντίνα.

Τέλος, η Τορίνο επιβλήθηκε με 2-1 της Κάλιαρι και μπορεί να ελπίζει ακόμα για την Ευρώπη. Η «γκρανάτα» προηγήθηκε με τον Ομάρ Ελ Καντουρί στο φινάλε του ημιχρόνου και διπλασίασε τα τέρματά της με τον Τσέρτσι στο 71'.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν απλά να μειώσουν με τον Νενέ στο 78ο λεπτό. Στο 85' μπήκε στο ματς κι ο Παναγιώτης Ταχτσίδης αντί του Ελ Καντουρί.

Νίκη για Ρόμα με βασικό τον «Τόρο»

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ στην εμφάνιση της η Ρόμα επικράτησε εύκολα επί της Σασουόλο με 2-0 εκτός έδρας.Η Ρόμα ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα του αγώνα και μπήκε μπροστά στο σκορ με γκολ του Ντέστρο στο 16'.

Με τους «τζιαλορόσι» να ελέγχουν τον αγώνα, στο 36΄ ο Σανσόνε έπεσε μέσα στην περιοχή της Ρόμα μετά από άγγιγμα του Μπενατιά και μετά από αυτό προκλήθηκε ένας μικρός… πανικός.

Ο διαιτητής Ριστόλι, αρχικά έχασε την φάση και δεν έδωσε κάτι, όμως ο βοηθός του τού είπε ότι ήταν πέναλτι. Ο Ριστόλι έδειξε τη άσπρη βούλα, αλλά άμεσα με την αντίδραση των παικτών άλλαξε γνώμη, με όλη την «αναστάτωση» να κρατά πάνω από πέντε λεπτά.

Σε «χαμηλούς» ρυθμούς κινήθηκε το παιχνίδι της Ρόμα και στο δεύτερο ημίχρονο, οπού επίσης δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα ενώ δεν «έψαξε» ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη της.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, ο Μπάστος ήταν αυτός που έκανε το 2-0 για την Ρόμα. Ο Βραζιλιάνος στο 90+6΄ σκόραρε το πρώτο του γκολ για την Ρόμα και ξανά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από ένα χρόνο, με όλη την φάση βέβαια να ξεκινά από πάσα του Τότι.