Facebook Pixel Μια ...μπαλωθιά και σώθηκε!
| 2014-03-30 19:10:00

Μια ...μπαλωθιά και σώθηκε!

Μια ...μπαλωθιά και σώθηκε!

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της Σούπερ Λίγκα, ο Εργοτέλης έδιωξε το άγχος της παραμονής, καθώς επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Παγκρήτιο. Το γκολ ο Χαντί με πέναλτι στο 71'. Αποβλήθηκε στην ίδια φάση ο Τζημόπουλος.

Με τον Εργοτέλη να έχει καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά χωρίς τη μεγάλη φάση στην εστία του Βελλίδη, κύλησαν τα πρώτα λεπτά στο Παγκρήτιο. Οι Κρητικοί είχαν μια καλή στιγμή στο 18', αλλά το φάουλ με το αριστερό του Μπουχαλάκη πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Ιμπραϊμ ένα λεπτό αργότερα. Ο ΠΑΣ ισορρόπησε και στο 24' είχε μεγάλη ευκαιρία για το προβάδισμα, με τον Ίλιτς να φεύγει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αλλά το σουτ του απομάκρυνε σε κόρνερ ο Αθανασίου. Ο φορ της ομάδας των Ιωαννίνων βρέθηκε σε θέση βολής και στο 27', όμως ο Τζανακάκης του είπε "όχι". Στο 37' ήταν η σειρά του Τσουκαλά να βρεθεί κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του από καλή θέση πέρασε άουτ. Το ημίχρονο έκλεισε με δύο καλές φάσεις, μία για κάθε ομάδα. Στο 41' ο Βελλίδης σταμάτησε έξοχα την κεφαλιά του Ρομάνο και ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΣ "απάντησε" με τον Βίλα να αστοχεί από το ύψος του πέναλτι.

Στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους ο Εργοτέλης κέρδισε το πέναλτι που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Η φάση σημειώθηκε στο 71', όταν ο Κούμπικ με ατομική προσπάθεια πέρασε δύο αντιπάλους, ο Τζημόπουλος τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Αρετόπουλος έδειξε τη βούλα του πέναλτι και απέβαλε τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Χαντί και ...1-0.

Με τη νίκη αυτή ο Εργοτέλης έφτασε τους 41 βαθμούς και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ, που με 37 πόντους, συνεχίζει να αγωνιά για το μέλλον του στη Σούπερ Λίγκα.

Εργοτέλης (Μαρίνος Ουζουνίδης): Αθανασίου, Τζανακάκης (56' Ρέντζας), Αζίζ, Μεχία, Αντελέγιε, Καρντόζο, Χαντί, Ιμπραΐμ, Μπουχαλάκης (67' Κούμπικ), Διαμαντάκος (82' Αναστασάκος), Ρομάνο.

ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Στρούνα, Μπέριος, Τσουκαλάς, Μιχαήλ (60' Τσάβες), Βίλα (82' Γιάκος), Ακόστα (78' Κρητικός), Ίλιτς.
Κίτρινες: Καρντόζο (57'), Κούμπικ (87'), Αζίζ (90+3') - Τζημόπουλος (54'), Κολοβέτσιος (90+2').
Κόκκινες: Τζημόπουλος (71').

Διαιτητής: Αλ. Αρετόπουλος (Τρικάλων).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags