Το χειρουργείο του γκολκίπερ της Μπάρτσα έγινε στο Άουγκσμπουργκ από τον γιατρό των "μπλαουγκράνα", Ρίκαρντ Προύνα και τον Ούλριχ Μποένις, ο οποίος είναι ειδικός σε τέτοιες επεμβάσεις.

Ο τραυματισμός του τον αφήνει όπως είναι φυσικό εκτός Mundial, ενώ μάλλον έπαιξε και το τελευταίο του αγώνα με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, στην αναμέτρηση με την Θέλτα (26/03) όταν και τραυματίστηκε.

Ο Ισπανός αναμένονταν να αποχωρήσει από το «Καμπ Νόου» στο τέλος της σεζόν ως ελεύθερος και τώρα θα φανεί αν τελικά θα βρεθεί ομάδα για εκείνον ή ο τραυματισμός του θα αποτελέσει «εμπόδιο» για μια μεταγραφή.

Σε περίπτωση, όμως, που ο Βαλντέές δεν έχει κάποια πρόταση οι «μπλαουγκράνα» είναι διατεθειμένοι να του προσφέρουν εκείνοι ένα νέο συμβόλαιο, σύμφωνα με καταλανικά Μέσα.