Facebook Pixel Oλα εντάξει, μέχρι και ο Κόλινς…
| 2014-04-05 11:50:00

Oλα εντάξει, μέχρι και ο Κόλινς…

Oλα εντάξει, μέχρι και ο Κόλινς…

Διαβάσε το ενδιαφέρον άρθρο του Μιχάλη Λεάνη για τον μπασκετικό Ολυμπιακό. 

Ο Ολυμπιακός απέναντι στην Αναντολού Εφες έδινε ένα παιχνίδι γνωρίζοντας πως έχει προκριθεί στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα και το σημαντικό είναι πως παρουσιάστηκε σοβαρός, παρότι η αναμέτρηση δεν είχε το ειδικό βάρος που συνοδεύει αντίστοιχες στο επίπεδο της διοργάνωσης.

Είναι πολύ σημαντικό ο Πρωταθλητής Ευρώπης, ακόμα κι όταν δεν έχει άγχος, να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τα παιχνίδια. Η σοβαρότητα και η ωριμότητα είναι και αυτά στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ο Πρωταθλητής Ευρώπης. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως κάθε ομάδα, ακόμα κι αν δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, θέλει να προσθέσει ένα «γαλόνι» επικρατώντας των Πρωταθλητών.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ σοβαρός , ήταν μπροστά στο σκορ συνέχεια και βρήκε λύσεις στην περιφέρεια από τους Βασίλη Σπανούλη και Ματ Λοτζέσκι αλλά στο «ζωγραφιστό» από τον Μπράιαντ Ντάνστον. Ο τρόπος που διαχειρίστηκε το ματς δεδομένου και των απουσιών του Στράτου Περπέρογλου και Γιώργου Πρίντεζη, δείχνει πως κοιτάει την επόμενη ημέρα. Και η επόμενη ημέρα δεν είναι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για την τελευταία αγωνιστική του Top 16, αλλά η προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκα. Εκεί, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος είτε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είτε με την Ρεάλ Μαδρίτης. Το να διαλέξουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αντίπαλο είναι κάτι που δεν υπάρχει ούτε σαν σενάριο. Ετσι κι αλλιώς δεν είναι στο χέρι τους, αλλά κι όταν είσαι τριτοτέταρτος δεν διαλέγεις, αλλά σε διαλέγουν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα – ο Ντάνστον π.χ «κατέβηκε» στο «4» – για την επόμενη ημέρα της ομάδας του. Υπάρχουν όμως και πράγματα που χρειάζονται βελτίωση, όπως τα μπλοκ άουτ, αλλά και να δούμε σε τι φάση θα είναι ο Λοτζέσκι στους «8», ποια θα είναι η κατάσταση του Σπανούλη, αλλά και το πόσο ο Πέτγουεϊ θα μπορεί να παίξει με το… κορμί του.

Στο παιχνίδι με την Εφές ακόμα και ο Μάρντι Κόλινς ήταν καλός και δείχνει να συνέρχεται σιγά-σιγα. Δεν γίνεται να ξέχασε το μπάσκετ. Είναι παίκτης που έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ και χρειάζεται χρόνο για να αφομοιώσει τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού σε άμυνα κι επίθεση. Το σημαντικό είναι πάντως η σοβαρότητα που έδειξαν οι «ερυθρόλευκοι» που παρά τις απουσίες που είχαν, δεν έδωσαν δικαίωμα στους αντιπάλους τους.

Πηγή: superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags