ΝΑ το πούμε, λοιπόν, με τη μία: Ο Παναθηναϊκός παίρνει την άδεια. Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Ευρώπη. Το περυσινό κοκομπλόκ ήταν μια παρένθεση και μόνο, όπως έλεγε ο Σταμάτης Κόκοτας και δεν το λέω εγώ αυτό. Ούτε ο Αλαφούζος. Ο Μίστερ τουίτ άλλωστε και πέρυσι ήτανε σίγουρος ότι έχει την άδεια στην τσέπη. Τελικά όμως αποδείχθηκε ότι η τσέπη ήταν τρύπια.

Οτι ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, παίρνει την άδεια, το λένε αυτοί που πρέπει να το πούνε: Ασφαλείς και έγκυρες πληροφορίες, όπως συνηθίζεται να λέγεται στη δημοσιογραφική γλώσσα. Ο φάκελος που σε γενικές γραμμές είναι ΟΚ. Κομπλέ. Κάποια ψιλομερεμέτια ίσως να χρειάζονται, όχι όμως σε βαθμό που η απόφαση να είναι αρνητική. Να μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Παναθηναϊκός πέρυσι σε πρώτο βαθμό την είχε πάρει την άδεια. Εφέτος, λοιπόν, ο φάκελός του είναι πολύ καλύτερος. Ολα καλά, λοιπόν, χωρίς να χρειάζεται αυτή τη φορά οι ευπρεπείς, αλλά αγανακτισμένοι οπαδοί του να κάνουν γυμναστικές επιδείξεις στο Γουδί.

Πέρα του Παναθηναϊκού, βέβαια, υπάρχουν κι άλλες ομάδες. Με τον καλύτερο του χωριού να είναι ο Πανιώνιος. Δεν υπάρχει θέμα για τον αποκαλούμενο και ιστορικό. Ούτε καν φάκελος. Ούτε καν έχουν κάνει αίτηση για να πάρουν άδεια. Ο Αρης αντίθετα διαθέτει φάκελο, αλλά είναι άδειος. Σαν τον φάκελο της Κύπρου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παίρνουν άδεια τα Γιάννενα, ενώ σαφώς πιο δύσκολα είναι τα πράματα για τον ΟΦΗ. Κατά τα άλλα, θα ήθελα να εκφράσω κι εγώ τη δημόσια τοποθέτησή μου στο θέμα που προέκυψε. Σχετικά με το αν βρισκόμαστε μπροστά σε μία πιθανή περίπτωση ν' αλλάξει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε μία ιστορική ευκαιρία. Με αφορμή την παρουσία των κ. Μαρινάκη-Αλαφούζου στη συνεδρίαση της Σουπερλίγκα.

Υστερα, λοιπόν, από τα γαλλικά του Βασίλη Κωνσταντίνου με προφορά από τη Φωκίωνος Νέγρη και τις αψιμαχίες με τον Ζήση Βρύζα, κάπου όπως λένε ο κουρνιαχτός καταλάγιασε. Φαίνεται, δηλαδή, ότι υπάρχει καλή διάθεση να τα βρούνε. Με την προοπτική να μπει στο κάδρο αυτής της συνύπαρξης κι ο Ρωσοαναθρεμένος Πόντιος, Ιβάν Σαββίδης. Τι χάσανε όμως για να το βρούνε; Το κουτί με τα σπίρτα; Σε ό,τι έχει να κάνει με την ταπεινότητά μου, αυτό το έργο το έχει ξαναδεί: Σε πρώτη έκδοση όταν δήθεν τα είχαν βρει ο Σωκράτης Κόκκαλης με τον Γιώργη Βαρδινογιάννη.

Σε δεύτερη έκδοση όταν είχε εμφανισθεί η δεύτερη γενιά των παραγόντων: Γιάννης Βαρδινογιάννης, Πέτρος Κόκκαλης και ο Θεμιστοκλής Νικολαΐδης από την Αλεξανδρούπολη κι όχι από μεγάλο τζάκι. Τρίτη βερσιόν με τους επιστήθιους, αν όχι αδελφικούς φίλους, Νικόλα Πατέρα και Βαγγέλη Μαρινάκη. Τώρα έχουμε μπροστά μας την τέταρτη βερσιόν με Μαρινάκη-Αλαφούζο και ολίγον Σαββίδη. Οτι δήθεν θα έρθουνε ξένοι αρχιδιαιτητές και παρατηρητές και θα φτιάξουνε τα πράματα στη διαιτησία. Ολα αυτά τα ακούω βερεσέ.

Μία και μοναδική περίπτωση υπάρχει να φτιάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο: Να μην ασχολούνται μαζί του οι παράγοντες των ομάδων. Να το αφήσουν ήσυχο και να κοιτάνε μόνο τις ομάδες τους. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα με τη συμμετοχή τους. Θα προσφέρουν μόνο με την απουσία τους. Αλλωστε όλοι όσοι προαναφέραμε έχουν διοικήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο: Εμμεσα και για πολλά χρόνια μάλιστα, Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης. Αμεσα, Τζίγγερ, Πέτρος, Πατέρας, Μαρινάκης. Γιατί δεν το φτιάξανε; Ποιος τους εμπόδισε; Αυτά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να είναι κάποιας ηλικίας, αλλά τα έχει τετρακόσα

ΘΑ ήθελα για λίγο την προσοχή σας, επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Καταρχήν το ημερολόγιο γράφει 5 Απριλίου. Οπερ σημαίνει ότι η πρωταπριλιά ανήκει οριστικά και αμετάκλητα στο παρελθόν. Κατά δεύτερο λόγο, δεν υπάρχει πληροφορία ή έστω η παραμικρή ένδειξη ότι ο Κάρολος Παπούλιας πάσχει από άνοια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κολόνα του πολιτεύματος, ο θεματοφύλακας νόμων και θεσμών, μπορεί να είναι κάποιας ηλικίας, αλλά τα έχει τετρακόσα. Αρα τα όσα λέει είμαστε υποχρεωμένοι να τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας. Να τα παίρνουμε τοις μετρητοίς.

Υποδεχόμενος, λοιπόν, αντιπροσωπεία των ΑΧΕΠΑΝΣ και χωρίς να είναι πρωταπριλιά κι έχοντάς τα τετρακόσα, ο Κάρολος Παπούλιας τους είπε: «Εχω ευχάριστα νέα. Βγήκαμε από την κρίση». Κάποιοι άπιστοι Θωμάδες, όμως, ίσως ν' αρχίσουνε να τσιμπιούνται: Πλάκα κάνει ο άνθρωπος; Αφού βγήκαμε από την κρίση, πώς γίνεται ο ένας στους δύο να είναι άνεργος; Ο ένας στους δύο απ' αυτούς που δουλεύουνε, να μην πληρώνεται; Αφού βγήκαμε από την κρίση, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολύει δημόσιους υπάλληλους; Αφού βγήκαμε από την κρίση, γιατί δεν φεύγει το χαράτσι της ΔΕΗ; Κάπου, λοιπόν, αρχίζεις ν' αμφιβάλλεις. Μήπως δηλαδή ο πρόεδρος είναι παλαιοημερολογίτης και γιόρταζε την πρωταπριλιά με καθυστέρηση;

Ο Ευάγγελος θύμωσε και έριξε το καρφί του για τον Γιώργο

ΤΟ θέμα με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν μια ακόμα αφορμή για να αρπαχτούνε ο ευτραφής Ευάγγελος με τον καλογυμνασμένο Γιωργάκη. Προσθέτοντας επί τη ευκαιρία ότι στην προκειμένη περίπτωση το δίκιο είναι με τον Γεώργιο Παπανδρέου τον δεύτερο. Ο Ευάγγελος, λοιπόν, θύμωσε επειδή δεν ψήφισε το σχετικό άρθρο κι έριξε το καρφί του για τον τέως πρόεδρο των σοσιαλιστών στην Ελλάδα. Το δηλητήριο δηλαδή ότι «ο Γ. Παπανδρέου έχει εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ». Για να τα κάνουμε πενηνταράκια, οι εκκρεμότητες αυτές αφορούν το οικονομικό θέμα. Τη χρεοκοπία του ΠΑΣΟΚ. Αυτόματα, λοιπόν, επανερχόμεθα σ' αυτό που λέμε και ξαναλέμε ότι ζούμε στην Κολομβία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε ήδη επέμβει εισαγγελέας. Κρατικό χρήμα χάθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Η επιχορήγηση που παίρνανε και τα δάνεια από τις τράπεζες, που αφού ρίξανε κανόνι δεν μπορούνε πλέον να πληρώσουνε. Για εκατομμύρια γιούρο που πλέον ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Αύριο που είτε θα κλείσει το ΠΑΣΟΚ είτε ενσωματωθεί στην Ελιά, θα γραφτούνε όλα στο χιόνι. Με τον Βενιζέλο να καρφώνει στα ίσα τον Παπανδρέου, ότι αυτός ευθύνεται. Και κανένας εισαγγελέας δεν ασχολείται. Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα πράγματι είναι τυφλή. Καμιά φορά που ανοίγει τα μάτια, αρπάζει όποιον είναι εύκαιρος. Οπως π.χ. με τη δίωξη στην ΕΠΟ για την κάρτα υγείας για απιστία κατά του Δημοσίου, χωρίς η Ομοσπονδία να διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα. Τα λεφτά όμως που φαγωθήκανε στο ΠΑΣΟΚ δεν τα λυπάται κανένας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αλλος κόουτς με κοτσίδα υπάρχει;

Η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Ο Ηλίας Μόσιαλος ζήτησε άμεσες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

-Observer

Πηγή: Goal