Facebook Pixel Ποιος Ολυμπιακός; Ο Ατρόμητος...
| 2014-04-06 11:50:00

Ποιος Ολυμπιακός; Ο Ατρόμητος...

Ποιος Ολυμπιακός; Ο Ατρόμητος...

Ακόμη και σήμερα ο αποπροσανατολισμός είναι ορισμός του ΠΑΟΚ! Κάπου 24 ώρες πριν τη σέντρα του αγώνα για το Πρωτάθλημα, στις σκέψεις όλων (εντάξει …Κατά κανόνα!) είναι ο αγώνας για το Κύπελλο. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.

Ο απόηχος του πρώτου ημιτελικού στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν έχει σβήσει. Δεν έχει κοπάσει η οργή κι η αγανάκτηση για την διαιτησία. Η ψυχρή εικόνα με τα «σαγόνια του καρχαρία» διαιτητή μένει ζωντανή. Κι όλοι (είπαμε: Κατά κανόνα) σκέφτονται τον δεύτερο ημιτελικό, της Τούμπας. Κακώς, κάκιστα !

Για τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει Ολυμπιακός. Υπάρχει Ατρόμητος . Οι Πειραιώτες δεν πρέπει να χωρούν στην σκέψη του. Οι Περιστεριώτες χωρούν και περισσεύουν. Ο αγώνας για το Πρωτάθλημα δεν αφήνει έστω και χαραμάδα ενδιαφέροντος για τον αγώνα Κυπέλου.

Αισθανόμαστε πάντως, πως ακόμη και σήμερα στην Τούμπα υπάρχει Ολυμπιακός. Δεν υπάρχει Ατρόμητος. Κι όχι μόνον στην Τούμπα. Και στο «Μακεδονία Πάλας», όπου καταλύει η αποστολή του ΠΑΟΚ παραμονές των εντός έδρας αγώνων του. Σε κάθε συζήτηση εμπλεκόμενων στον ΠΑΟΚ (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε) κυριαρχούν οι ημιτελικοί με τον Ολυμπιακό. Κακώς, κάκιστα!

Κάπως έτσι την πάτησε κι ο Ολυμπιακός. Μέχρι να βυθιστεί στα αβαθή του Μάντσεστερ για την ναυμαχία με την Γιουνάιτεντ ζούσε κι ανέπνεε. Αποτέλεσμα; Κι η βύθιση στο «θέατρο των ονείρων» κι η βύθιση στο πέλαγος των εντυπώσεων. Κι ο ΠΑΟΚ την έχει πατήσει σχετικά …

Για τον ΠΑΟΚ η νίκη κόντρα στον Ατρόμητο είναι πολλαπλών ωφελειών. Και τούτο βέβαια, πέραν των 3 βαθμών στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος είναι και βαθμός ή βαθμοί στα πλέι οφ. Είναι και ντοπάρισμα ομάδας και κόσμου της ενόψει του δεύτερου ημιτελικού, της Τούμπας. Είναι κι ευκαιρία για τεστ 11άδας του Γιώργου Γεωργιάδη. Για να μην βρεθεί προ ανάλογης έκπληξης όπως εκείνης μέχρι το 30ο λεπτό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στον αντίποδα των ωφελειών όμως, καταγράφονται και βλάβες. Ελλοχεύει ο κίνδυνος - με άλλα λόγια - τιμωρίας παικτών του ΠΑΟΚ. Δώσουν, δεν δώσουν αφορμή. Παθός είναι ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να είναι επιτέλους, και μαθός …

Η ευκολία με την οποία κιτρινίζουν και κοκκινίζουν παίκτες του ΠΑΟΚ κι η δυσκολία σε ανάλογες περιπτώσεις αντιπάλων του καθιστά απαραίτητη την έξαρση της προσοχής των πάντων στην Τούμπα. Κι όταν λέμε πάντων, εννοούμε τους πάντες.

Είδατε τι έγινε με τον Βίτορ και τον Στοχ; Αμφότεροι πάντως, είναι ασυγχώρητοι. Αιτία; Πήγαν κι έπεσαν μόνοι τους στα «σαγόνια του καρχαρία» διαιτητή!

Δεν είμαστε καχύποπτοι. Οι … άλλοι είναι ύποπτοι!

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags