Facebook Pixel B. Σκουντής: Το κλειστό κλαμπ 50-40-90 και οι συναυλίες του... Durant-Durant!
| 2014-04-09 10:18:00

B. Σκουντής: Το κλειστό κλαμπ 50-40-90 και οι συναυλίες του... Durant-Durant!

B. Σκουντής: Το κλειστό κλαμπ 50-40-90 και οι συναυλίες του... Durant-Durant!

Το κλειστό κλαμπ 50-40-90 και οι συναυλίες του... Durant-Durant!.. Γράφει ο Βασίλης Σκουντής.

Το εννοώ αυτό, διότι μπορεί ο Κέβιν Ντουράντ να μην έχει τη φάτσα του Εωσφόρου, αλλά το φονικό ένστικτο που διαθέτει τον κάνει να μοιάζει με τον Σατανά!

Αυτός ο Σατανάς, λοιπόν, χθες τα ξημερώματα πέτυχε για 41ο αγώνα στη σειρά πάνω από 25 πόντους, άρπαξε το ρεκόρ του Μάικλ Τζόρνταν και επιφυλάσσεται διά τα περαιτέρω!

Αυτά τα περαιτέρω κρύβουν έναν ατομικό καημό και έναν ομαδικό πόθο: επί προσωπικού ο KD θέλει (μετά τον Τζόρνταν) να αφήσει πίσω του και τον ΛεΜπρον Τζέιμς και να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν στο ΝΒΑ κι αυτό θαρρώ πως θα το καταφέρει, εκτός κι αν τον φάνε τα μεγάλα συμφέροντα!

Δεν καλλιεργώ καμιά θεωρία συνωμοσίας, απλώς σε τέτοιες περιπτώσεις, εκτός από την αντικειμενική αξία ενός παίκτη, παίζει ρόλο και η προστιθέμενη αξία της εμπορικότητάς του: εκεί ίσως πάσχει ο Ντουράντ που κατά τα άλλα δεν υστερεί σε τίποτε έναντι των ανταγωνιστών του για το βραβείο του MVP...

Η κανονική περίοδος πλησιάζει προς το τέλος της και οι δυνητικοί υποψήφιοι για το παράσημο του πολυτιμότερου παίκτη μειώνονται: η κατρακύλα των Πέισερς προφανώς αφήνει μετεξεταστέο τον Πολ Τζορτζ και (εάν δώσω βάση στην εκτίμηση του ESPN), τότε σε αυτή τη short list παραμένουν ο Τζέιμς, ο Ντουράντ και σε ρόλο ισχυρού αουτσάιντερ ο Μπλέικ Γκρίφιν, που εκτοξεύει τους Κλίπερς σε υψηλές σφαίρες...

Δεν ξέρω για το βραβείο του MVP, αλλά ασφαλώς ο μιγάς φόργουορντ της ομάδας που μέχρι πρότινος αποτελούσε το ανέκδοτο του ΝΒΑ, αλλά μεταλλάχθηκε (ακόμη και) σε διεκδικήτρια του τίτλου, θα έπαιρνε άνευ συναγωνισμού το MSP!

Most Spectacular Player κι εδώ τελειώνει η κουβέντα για το θέαμα...

Γελώ τώρα που το γράφω, αλλά πάνω κι από τους Χιτ κι από τους Πέισερς κι από τους Κλίπερς κι από τους Θάντερ, υπάρχει μια ομάδα, από την οποία σε ό,τι αφορά τη μάχη για την ανάδειξη του MVP, δεν υπάρχει ούτε φωνή, ούτε ακρόαση!

Αλλά, ξέχασα, εκεί δεν υπάρχει MVP, αλλά MVT, που σημαίνει Μost Valuable Team!

Στους Σαν Αντόνιο Σπερς αναφέρομαι, οι οποίοι οδηγούν την κούρσα του ΝΒΑ, αλλά τις προάλλες έπεσαν πάλι στην περίπτωση, όπως ακριβώς την προσδιορίζει μια ελληνική παροιμιώδης έκφραση...

Εμείς λέμε «αν σ' αρέσει μπάρμπα Λάμπρο, ξαναπέρνα από την Ανδρο», αλλά οι τετράκις πρωταθλητές του ΝΒΑ γράφουν δίκην τιμωρίας στο τετράδιο τους «αν σ' αρέσει μπάρμπα Γκρεγκ, ξαναπέρνα από την Οκλαχόμα Σίτι»!

Οι Σπερς μετρούσαν 19 απανωτές νίκες, αλλά το σερί τους διεκόπη από τους Θάντερ, που τους νίκησαν για τέταρτη φορά σε ισάριθμα ματς της εφετινής σεζόν και για δέκατη στα τελευταία δώδεκα!

Ο Ντουράντ συνεχίζει το βιολί του στο σκοράρισμα και η έφεσή του τον κάνει έναν μεγάλο βιρτουόζο, ίσως τον μεγαλύτερο της σύγχρονης εποχής: δεν τον βάζω σε αντιπαραβολή με τους υπόλοιπους σταρ του ΝΒΑ, αλλά όταν γραπώνει το ριμπάουντ, βάζει την μπάλα κάτω και φεύγει για το coast to coast, μοιάζει με ατίθασο άλογο που χλιμιντρίζει!

Το λένε και τα χαρτιά μου, όπως φώναζε κάποτε από του βήματος της Βουλής ο Δημήτρης Τσοβόλας: το λένε τα στατιστικά μου, δηλαδή, ότι εκτός από κλέφτης του ρεκόρ του Τζόρνταν, ο Ντουράντ είναι πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ με μέσο όρο 32.1 πόντους και ετοιμάζεται να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

Α, για να μην το ξεχάσω, διότι αυτό καταδεικνύει τη στόφα του μεγάλου σκόρερ: ο 26χρονος φόργουορντ είναι εξέχον μέλος του περίφημου, αλλά πολύ κλειστού «κλαμπ 50-40-90», που περιλαμβάνει παίκτες οι οποίοι έχουν ποσοστά ευστοχίας γύρω στο 50% στα σουτ εντός παιδιάς, 40% στα τρίποντα και 90% στις ελεύθερες βολές!

Μετά από 75 αγώνες στην εφετινή σεζόν, ο «Ντουράντουλα» σουτάρει με 50.7% εντός παιδιάς, με 40.4% στα τρίποντα και με 87.3% στις βολές, ενώ παράλληλα έχει να επιδείξει 7.6 ριμπάουντ, 5.6 ασίστ και 1.3 κλεψίματα.

Μιας και το `φερε η κουβέντα, αυτό το κλαμπ 50-40-90 είναι τόσο κλειστό ώστε από τη σεζόν 1979-80, που καθιερώθηκε το σουτ τριών πόντων, έχει χωρέσει μονάχα έξι παίκτες: τρεις φορές τον Στιβ Νας, δυο τον Λάρι Μπερντ κι από μία τον Μαρκ Πράις, τον Ρέτζι Μίλερ, τον Ντιρκ Νοβίτσκι και τον Κέβιν Ντουράντ!

Κατόπιν όλων αυτών (και για να μην παρεκκλίνω από το πνεύμα του προλόγου μου) είναι προφανές ότι ο διάολος που πάντως έχει δουλειές με φούντες, εκτός από τα σερί του, μετράει και τα νούμερά του που εικονογραφούν έναν αληθινό MVP!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags