Σχεδόν 10 μήνες μετά την προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι παραμένουν στις θέσεις τους και εργάζονται χωρίς αμοιβή παράγοντας ποιοτικό καθημερινό πρόγραμμα. Ο αγώνας τους έχει γίνει αντικείμενο έρευνας σε Πανεπιστήμια. του εξωτερικού.

Σύμφωνα με το ert-proini-enimerosi.blogspot.gr, το Ευρωκοινοβούλιο κάλεσε δυο εργαζόμενους της ΕΡΤ που συνεχίζουν να αντιστέκονται στο μαύρο της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα στα έδρανα του Ευρωκοινονβουλίου μίλησαν ο Νίκος Αγγελίδης και η ψυχή της ΕΤ3 Ελευθερία Φαραντάκη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, το μέλλον ενός τέτοιου εγχειρήματος και την προοπτική του αγώνα τους.

Η αυτοδιαχείριση ενός τηλεοπτικού φορέα για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποτελεί παγκόσμια φαινόμενο.

Την Τρίτη 8 Απριλίου η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Βιέννης και επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας Κατερίνα Σαρικάκη, ο Νίκος Αγγελίδης και η Ελευθερία Φαραντάκη μίλησαν στο Ευρωκοινοβούλιο αφού πρώτα προβλήθηκε η ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας».

Πού κολλάει η ΑΕΚ σε όλα αυτά; Ο γνωστός για τα ενωσίτικα συναισθήματά του, δημοσιογράφος, Νίκος Αγγελίδης στο τέλος της ομιλίας του ανέφερε ότι λόγω της συνεχής διαμονής του στη Θεσσαλονίκη, ο αγώνας του στερεί ώρες από την οικογένειά του και φυσικά απ'την αγαπημένη του ΑΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρόγραμμα της ΕΡΤ μεταδίδεται αναλογικά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο από το ertopen.com και πολλά άλλα site…