Facebook Pixel Κόκε, Τσόλο κι εμπλοκή!
Ποδόσφαιρο
| 2014-04-09 23:35:00

Κόκε, Τσόλο κι εμπλοκή!

Κόκε, Τσόλο κι εμπλοκή!

Η εκπληκτική Ατλέτικο του Τσόλο Σιμεόνε ολοκλήρωσε τη δουλειά που στο "Καμπ Νου" (1-1). Στον 2ο ισπανικό εμφύλιο, νίκησε 1-0 (5΄ Κόκε) την Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ch. League.

Το «μαγικό παραμύθι» της Ατλέτικο Μαδρίτης συνεχίζεται, αφού νίκησε 1-0 την Μπαρτσελόνα, άντεξε στην πίεση των Καταλανών και πέρασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 40 χρόνια.

Οι «Ροχιμπλάνκος» με ένα τρομερό 20λεπτο πάτησαν την Μπαρτσελόνα, βρήκαν το γκολ στο 5ο λεπτό με τον Κόκε και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση. Στην επανάληψη έπαιξαν πίσω από την σέντρα, έψαξαν τις αντεπιθέσεις και τελικά πανηγύρισαν!


Στην κλήρωση της Παρασκευής για τα ημιτελικά θα βρίσκονται Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και Τσέλι.

Την... πάτησε με μπαλάρα, πίεση και τσαμπουκά!

Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μία ομάδα να... ταλαιπωρεί τόσο πολύ την Μπαρτσελόνα. Η Ατλέτικο Μαδρίτης μπήκε φουριόζα και μόλις στο 5' άνοιξε το σκορ. Ο Αντριάν στην αρχή της φάσης με δυνατό σουτ τράνταξε το δοκάρι, ενώ στην συνέχεια έβγαλε ασίστ με κεφαλιά στον Κόκε που από κοντά έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των «ροχιμπλάνκος» οι οποίοι παίζοντας δυνατά (αλλά νόμιμα) και με πολύ πάθος, κυριολεκτικά για ένα 20λεπτο... πάτησαν τους Καταλανούς. Μάλιστα, στο 11' και στο 19' είχαν δύο δοκάρια με τον Βίγια, ενώ η πίεση που άσκησαν ήταν ανεπανάληπτη.

Η Μπάρτσα ωστόσο άρχισε να... συνέρχεται μετά το 20' και στο 24' συγκεκριμένα έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει το ματς. Ο Νεϊμάρ έκανε ένα μοναδικό σόλο, όμως ο Μέσι από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Όσο κυλούσε ο χρόνος οι Καταλανοί ανέβαζαν ρυθμούς, πήραν εύκολα την κατοχή της μπάλας, όμως μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν δημιούργησαν κάποια μεγάλη ευκαιρία. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως και οι δύο ομάδες διαμαρτυρήθηκαν αρκετές φορές για πέναλτι, όμως για εμάς σωστά ο ρέφερι δεν έδωσε κάτι...

Η ιστορία γράφεται από την άμυνα!

Στο δεύτερο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, καθώς η Ατλέτικο Μαδρίτης επέστρεψε από τα αποδυτήρια αποφασισμένη να πάρει την πρόκριση παίζοντας... λυσασμένη άμυνα. Οι «Ροχιμπλάνκος» έπαιξαν με 11 παίκτες πίσω από το κέντρο και με διπλή ζώνη άμυνας προσπάθησαν να σταματήσουν την Μπαρτσελόνα που είχε την κατοχή της μπάλας. Οι Καταλανοί ξεκίνησαν πολύ καλά και στο 49' έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Ο Κουρτουά αρχικά σταμάτησε τον Νεϊμάρ πέφτοντας στα πόδια του και στην συνέχεια ο Τσάβι με προβολή από το μισό μέτρο σε κενή εστία κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ!

Η Ατλέτικο στο 60' έκανε την... αντεπίθεσή της, πέρασε το κέντρο και προσπάθησε σε ένα 10λεπτο με τρομερή πίεση σε όλο το γήπεδο να κάνει το 2-0 και να τελειώσει την πρόκριση. Στο 65' ο Πίντο σταμάτησε τον Κόστα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Γκάμπι έχασε μοναδικό τετ α τετ. Μετά και από αυτή την φάση, οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στην άμυνά τους και έδωσαν χώρο στην Μπαρτσελόνα, η οποία στο 78' άγγιξε το γκολ, όταν η κεφαλιά «ψαράκι» του Νεϊμάρ πέρασε χιλιοστά δίπλα από το δοκάρι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως τα πράγματα κύλησαν πιο ήρεμα και η Ατλέτικο (είχε και τεράστια ευκαιρία στο 89' να το... καθαρίσει) πήρε την πρόκριση και έγραψε ιστορία, αφού θα βρίσκεται ξανά στα ημιτελικά μετά από 40 χρόνια.

Δείτε πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags