Facebook Pixel Το μάθημα της Μπάρτσα
| 2011-04-19 23:45:00

Το μάθημα της Μπάρτσα

Το μάθημα της Μπάρτσα

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει στο προσωπικό του Blog για το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα, το οποίο δεν μιμούνται οι ελληνικές ομάδες, εξαιτίας της μεθόδου της… κονόμας.

Με ρωτούσε ένας αναγνώστης αν και ποιο δίδαγμα παίρνουν οι ελληνικές ομάδες από αυτό που κάνει η Μπαρτσελόνα αυτή την εποχή στη Ρεάλ. Διάβαζα σε μια ισπανική ανάλυση πόσα δείχνει η Μπάρτσα, των 85 εκατ. ευρώ σε αγορές παικτών της αρχικής ενδεκάδας σε αυτή τη Ρεάλ, των 290 εκατ. ευρώ σε αγορές παικτών που βρίσκονταν στην αρχική σύνθεση.

Και έφερα τον εαυτό μου στην ίδια θέση με τον αναγνώστη του blog. Πώς είναι δυνατόν αυτό που κάνει η Μπάρτσα να μην εμπνέει τους ιδιοκτήτες των ελληνικών ομάδων, για να τη μιμηθούν, να την αντιγράψουν όσο το δυνατόν πιστότερα στην μέθοδο κατασκευής, να κάνει υπομονή και να δημιουργήσει την προοπτική να αλλάξει μέγεθος, αγωνιστικά και εταιρικά.

Κι όμως συμβαίνει και θα συνεχίσει να συμβαίνει, ακόμη και σε αυτή, την εποχή της κρίσης. Θα ανοίξουν οι μεταγραφές, θα αρχίσουν να έρχονται τα καραβάνια των ταβανάτων ξένων, και η ζωή στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα συνεχιστεί. Διότι αυτή είναι η μέθοδος της κονόμας...

ΠΗΓΗ: sambrakos.blogspot.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags