Facebook Pixel "Δεν βλέπω να γυρνάει ο Τζαβέλλας"
| 2011-04-27 12:32:00

"Δεν βλέπω να γυρνάει ο Τζαβέλλας"

"Δεν βλέπω να γυρνάει ο Τζαβέλλας"

O Κοντοές, που είναι καλός φίλος με τον Τζαβέλλα, εξέφρασε την άποψη ότι πολύ δύσκολα θα επιστρέψει τώρα στην Ελλάδα (υπάρχει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού).

Αναλυτικά η συνέντευξη στον "Sentra":

Για την σωτηρία της ομάδας: «Στο β' γύρο έπρεπε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο. Υπήρχαν ματς που θέλαμε μόνο νίκες, η ψυχολογία δεν ήταν καλή, όμως ήρθε ο Λεμονής και πήραμε τις νίκες και την παραμονή στις τέσσερις γραμμές. Πλέον περιμένουμε να μάθουμε τι μέλλει γεννέσθαι με την επιτροπή».

Γιατί κινδύνεψε η ομάδα με υποβιβασμό: «Είπαμε από την αρχή ότι τα ρόστερ δεν είχαν διαφορές. Μικρές λεπτομέρειες στον α' γύρο μας στέρησαν πολλά αποτελέσματα, όμως β' γύρο πιο σοβαροί, πειθαρχημένοι.

Έγιναν πολλά λάθη στον σχεδιασμό, είμαι ρεαλιστής και δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, όμως μέσα στο γήπεδο καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε και πλέον μπορούμε να κάνουμε καλύτερο σχεδιασμό και η ομάδα να πάει πιο ψηλά».

Για το πώς έφτασε στο να μείνει ελεύθερος και για το μέλλον του: «Η αλήθεια είναι ότι σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή που βρίσκεται η ομάδα, δεν θέλω να μιλήσω για το μέλλον μου. Θα μιλήσουμε σίγουρα πιο μετά, το θέμα το δουλεύει ο εκπρόσωπός μου. Ο Πανιώνιος έχει ιστορία και την σέβομαι.

Σαν παίκτης, όσα χρόνια ήμουν στον Πανιώνιο πέρασα πολύ όμορφα και μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ο Τσακίρης. Αν όλα πάνε καλά και σωθεί η ομάδα, θέλει έναν Τσακίρη να πάει ψηλά. Δεν έχω πάρει απόφαση να φύγω. Ποτέ δεν λέω ποτέ.

Η ομάδα έχει ένα πολύ καλό αξιόλογο προπονητικό τιμ και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει άλλες ομάδες. Με καλή δουλειά ο Πανιώνιος μπορεί να γίνει και πάλι ανταγωνιστικός».

Για το τι θα παίξει ρόλο στο να μείνει ή να φύγει: «Καταρχάς αυτό που κάνω θέλω να το ευχαριστιέμαι και κακά τα ψέμματα στο πρώτο εξάμηνο δεν το χάρηκα. Θέλω να υπάρχει μια υγιής διοίκηση. Δεν κλείνω καμιά πόρτα, ο Πανιώνιος με ανέδειξε, αλλά υπάρχουν πολλά. Σίγουρα μια πρόταση από εξωτερικό θα ήταν δελεαστική, όμως έχουν ακόμα μέλλον τα ξένα πρωταθλήματα.

Θέλω να ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω. Δηλαδή να παίζω. Δεν θέλω να πάω σε μια ομάδα του εξωτερικού και να μην παίζω. Το μόνο που μας νοιάζει είναι η σωτηρία της ομάδας.

Μου έχει πει για το ενδιαφέρον πολλών ομάδων και με τιμά. Δεν μπορώ να πω κάτι αν δεν οριστικοποιηθεί. Όπως είπα στο εξωτερικό δεν έχουν τελειώσει τα πρωταθλήματα, θα πρέπει να περιμένουμε λιγάκι... Αυτό που προέχει είναι η παραμονή του Πανιώνιου. Το τι θα γίνει, στις επόμενες ομάδες θα μάθουμε...».

Για το ποια είναι η θέση που του ταιριάζει: «Τα πρώτα χρόνια που ξεκίνησα στην ομάδα έπαιξα αριστερό μπακ. Η θέση μου είναι δεξί μπακ. Μ' αρέσει να παίζω σε όλες τις θέσεις. Αυτό που κοιτάζω είναι να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα, ματς με ματς. Είμαι παιδί προπονητή, όπου μου πει παίζω».

Για το που κόλλησε το θέμα της ανανέωσης: «Επί εποχής Τσακίρη, με φώναξε για να με κρατήσει και να μου δώσει περισσότερα χρήματα. Στα 21 μου ήθελα να παίξω, να φτιάξω όνομα και να έρθουν τα χρήματα. Τώρα πλέον πιστεύω ότι έχω φτάσει σε ένα επιθυμητό επίπεδο, μπορώ να συζητήσω και μέσα σ' αυτές τις ομάδες είναι και ο Πανιώνιος. Χωρίς να θέλω να γίνω λαϊκιστής, θα ήταν αχαριστία αν μη τι άλλο να πω ότι δεν συζητάω με τον Πανιώνιο».

Για τους παίκτες που βγάζει κατά καιρούς ο Πανιώνιος: «Το μυστικό της επιτυχίας δεν το ξέρω… Αυτό που ξέρω είναι ότι και με το αθλητικό κέντρο που έφτιαξε πέρυσι το στολίδι στο Κορωπί, ο Πανιώνιος μπορεί εύκολα να συνεχίσει να βγάζει παίκτες. Όταν ήρθα στα δυο πρώτα χρόνια, τρέχαμε Ζηρίνειο, Τερψιθέα...».

Για την Εθνική: «Πάντα υπάρχει στην άκρη του μυαλού, όταν είναι κι ο Σάντος που δίνει ευκαιρίες. Όλα θα έρθουν στην ώρα τους».

Για τον τελικό Κυπέλλου: «Πάντα είναι δύσκολο το ματς και δύσκολα βρίσκεις φαβορί. Ένα μικρό προβάδισμα το έχει η ΑΕΚ, αλλά όλα γίνονται».

Εχουμε συνηθίσει να λέμε κάθε πέρσι και καλύτερα. Ήταν ανταγωνιστικό, αλλά ξεχώρισαν Ολυμπιακός, ΠΑΟ, δίκαια ο Ολυμπιακός πρωταθλητής, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά τους. Υπάρχουν καλές ομάδες, που τις κάνει ο κόσμος τους, ο ΠΑΟΚ, ο Αρης, η ΑΕΚ... Δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές».

Για την ελληνοποίηση των ομάδων: «Θα δείτε ότι οι ομάδες θα αρχίσουν να ελληνοποιούνται. Χρόνο με το χρόνο ο αριθμός των Ελλήνων θα αυξάνεται. Κατάλαβαν και οι παράγοντες ότι στα δύσκολα ο Ελληνας θα βγει μπροστά, είναι πιο φτηνές λύσεις και πιο αξιόπιστες.

Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι ο Μάριος Νικολάου. Δεν συμφώνησε για ένα μικρό ποσό με τον Πανιώνιο. Έφεραν 5 ξένους πιο φτηνούς, αλλά όλοι μαζί ήταν πιο ακριβοί. Και δεν πρόσφεραν όσα ο Νικολάου».

Πως αισθάνεται με την πίεση του κόσμου: «Προσωπικά είμαι πολύ τυχερός γιατί ο κόσμος μ' αγαπάει πολύ και μου το δείχνει έμπρακτα. Αλλά είναι κι ο χαρακτήρας μου τέτοιος, που δεν επηρεάζομαι όταν είμαι μέσα στο γήπεδο».

Για το ποιο ξένο πρωτάθλημα του ταιριάζει: «Δυστυχώς η ποδοσφαιρική παιδία της Ελλάδας δεν συγκρίνεται με καμία. Αυτό που απολαμβάνω να βλέπω είναι το πρωτάθλημα της Ισπανίας».

Για τον Τζαβέλλα κι αν θα γυρίσει: «Δεν μου έχει πει, αλλά το βλέπω δύσκολο για το καλοκαίρι».

Για τον Λεμονή: «Ο κ. Λεμονής είναι πολύ καλός προπονητής, αλλά το σημαντικότερο ότι είναι καλός άνθρωπος και με βοήθησε να βγάλω πολλά στο γήπεδο. Για μένα η γνώμη του έχει μεγάλη αξία».

Για το Champions League: «Δεν υποστηρίζω κάποια ομάδα, χθες ήθελα να νικήσει η Σάλκε, λόγω και του ελληνικού στοιχείου. Το 0-2 αδικεί την Γιουνάιτεντ αν και πίστευα ότι θα επαληθευτεί ο νόμος του ποδοσφαίρου. Για την Γιουνάιτεντ, το βασικότερο είναι ο προπονητής».

Για το κλάσικο: «Διαφήμιση για την Ελλάδα, λίγο πριν το κλάσικο παίζει ο Πανιώνιος στο πόλο. Δεν έχει να κάνει με τον Πανιώνιο, αλλά δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, οτιδήποτε μας διαφημίζει και ειδικά αυτή την εποχή είναι καλό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags