Facebook Pixel Ο Α. Πανούτσος γράφει για τον Ολυμπιακό!
| 2014-09-16 14:28:00

Ο Α. Πανούτσος γράφει για τον Ολυμπιακό!

Ο Α. Πανούτσος γράφει για τον Ολυμπιακό!

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, από τον Αντώνη Πανούτσο...

Tα συμπεράσματα από το προχθεσινό ματς του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ πρέπει να είναι επιφυλακτικά. Χωρίς Πετρόπουλο και Μιλιάζες και με αυτογκόλ πριν από το μισάωρο στον ΟΦΗ αν προτεινόταν ήττα με τρία γκολ, θα έκλεινε την παρτίδα από το μισάωρο. Η αδυναμία όμως του ΟΦΗ δεν σημαίνει ότι η απόδοση του Ολυμπιακού δεν μετράει. Πρώτον μετράει ατομικά, αφού η ικανότητα ενός παίκτη να κοντρολάρει την μπάλα επηρεάζεται, αλλά δεν καθορίζεται από τον αντίπαλο και δεύτερον γκέλες έχουν συμβεί με χειρότερες ομάδες από τον χθεσινό ΟΦΗ. Οπως ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά, θα μπορούσε να παίξει άσχημα και να γράφουμε για επαγγελματική νίκη πριν από ευρωπαϊκό ματς ή ακόμα και να χάσει βαθμό, όχι και ανήκουστο γεγονός.

 

ΑΤΟΜΙΚA ο Μασουακού ήταν εντυπωσιακός. Εχει εξαιρετικά ξεπετάγματα, καλή σέντρα με το αριστερό και όταν η ντρίμπλα δεν πιάσει παίρνει τον αντίπαλο με το σώμα. Το ερώτημα είναι τι κάνει αμυντικά. Και είναι σημαντικό γιατί ο Μασουακού είναι το βασικό αριστερό μπακ. Αντίθετα με τα δεξιά που ο Ολυμπιακός έχει τον Ελαμπντελαουί και τον Σαλίνο, που και οι δύο μπορούν να είναι βασικοί και οι δύο είναι καλοί επιθετικά, αλλά με διαφορετικούς τρόπους. Ο Ελαμπντελαουί επιτίθεται πιο πολύ από την εξωτερική όπως το έκανε στο ματς με τον Παναιτωλικό. Ο Σαλίνο συγκλίνει πιο γρήγορα προς την περιοχή και ψάχνει την πάσα περισσότερο από τη σέντρα. Τις οποίες σέντρες κάποιος πρέπει να τις εκμεταλλεύεται και ο Μήτρογλου έμοιαζε κοντά από ποτέ στον πριν από ένα χρόνο εαυτό του. Κυρίως γιατί κινήθηκε εκτός περιοχής να πάρει την μπάλα. Οι υπόλοιποι σιγά σιγά διαμορφώνουν προσωπικότητα. Μόνη new entry προχθές ο Μιλιβόγεβιτς. Ο οποίος πράγματι έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον Σάμαρη, αλλά το αγωνιστικό του ταμπεραμέντο θυμίζει περισσότερο Ορμπάιθ. Ο παίκτης που θα πάρει το λιγότερο δυνατό ρίσκο και θα κάνει τα λιγότερα δυνατά λάθη.

 

ΠAΝΤΑ βέβαια σε σχέση με τον αντίπαλο, όπως ίσχυσε και στο ματς του ΠΑΟΚ με τη Νίκη Βόλου. Η Νίκη που επιθετικά είναι καλή και προχθές είχε νέο διακριθέντα, τον Μουζακίτη, που ταλαιπώρησε τον ΠΑΟΚ από τα δεξιά, έχει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ κυρίως κατεβαίνοντας από τα αριστερά. Πιο εντυπωσιακός ο Μακ, ο οποίος έκανε τρία εντυπωσιακά μπασίματα με το ένα να κολλάει την μπάλα στο πόδι, να περνάει τρεις και να τον σταματάει ο τέταρτος με φάουλ. Σε μία ομάδα που απεγνωσμένα ψάχνεται για νέα λαμπερά πρόσωπα, ο Μακ πιθανόν να είναι μια λύση.

Πηγή: SportDay

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags