Facebook Pixel «Nα το διαλύσουμε ή να περιμένουμε λίγο;»
Life
| 2011-05-16 19:25:00

«Nα το διαλύσουμε ή να περιμένουμε λίγο;»

«Nα το διαλύσουμε ή να περιμένουμε λίγο;»

Ο Γιώργος Κουβεντίδης σχολιάζει τους πειραματισμούς του Μάκη Χάβου στην ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ…

Για να τα πάρουμε με τη σειρά, δεν ξέρω τι όνειρο είδε ο Χάβος και κατέβασε αυτή τη… μπούρδα στο ΟΑΚΑ. 3-4-3, 3-6-1, 3-5-2, όπως και να τη βάφτισε αυτή τη σαλάτα, το μόνο που κατάφερε ήταν να αχρηστεύσει τα χαρακτηριστικά των παικτών, που του απέμειναν και να χάσει την ευκαιρία να καθαρίσει από σήμερα τα πλέι οφ. Ότι όνειρο και να είδε, καλά θα κάνει να σταματήσει να πιστεύει στα όνειρα, γιατί εδώ που έφτασαν τα πλέι οφ, δεν είναι ώρα για πειράματα.

Δεν μπορούμε, πάντως, να μην αναγνωρίσουμε ότι δικαίωμα στην κακή μέρα έχει ο καθένας. Όπως όλοι μας. Εσείς δεν έχετε;

Αυτός ο ΠΑΟΚ, πάντως, έχει χτιστεί τρία χρόνια για να παίζει αυτό το 4-2-3-1. Άντε και καμιά φορά 4-4-2, όταν παίζει με τον Λεβαδειακό ή τα Άσπρα Χώματα. Τρία χρόνια ο ΠΑΟΚ μαθαίνει να παίζει 4-2-3-1 και τα χαρακτηριστικά των παικτών, που μάζεψε, είναι για να παίζει αυτό το πράγμα. Παίξε, λοιπόν, “κανονικά” κι αν είναι ο άλλος πιο μάγκας, χάσε. Κανείς δεν θα σου πει τίποτα.

Το λάθος πήγε να το κάνει και στον Βόλο, που πήγε να παίξει 4-4-2 απέναντι σε μια ομάδα που Μάιο μήνα τρέχει σαν τρελή, αλλά το πήρε χαμπάρι και το άλλαξε στο 15′.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν παίκτες, που όταν λείπουν, αυτό το 4-2-3-1 λειτουργεί πιο δύσκολα. Μπορεί πολλοί από σας να του έχουν αλλάξει τα ράμματα φέτος, αλλά εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ σ΄ αυτό το σύστημα, είναι ο Ίβιτς. Συνήθως, όταν λείπει καταλαβαίνουν όλοι πόσο χρήσιμος είναι. Και για τον ΠΑΟΚ είναι τραγικό, που τον έχασε για όλα τα πλέι οφ. Ναι, ναι, “δεν είναι γρήγορος”. Γιατί αν ήταν και γρήγορος, στον ΠΑΟΚ με 300 χιλιάρικα θα έπαιζε; Για τον Βιεϊρίνια, δεν χρειάζεται να λείπει για να καταλάβουμε τη χρησιμότητά του. Παίκτες που δημιουργούν πλεονέκτημα στο ένας εναντίον ενός, δεν υπάρχουν γενικά στο πρωτάθλημα πολλοί…

Εν πάση περιπτώσει, η αλήθεια είναι ότι στα πλέι οφ δεν έχεις την πολυτέλεια να ασχολείσαι μ΄ αυτό που πέρασε, αλλά μ΄ αυτό που έρχεται. Κι αν κάτσεις να κλάψεις κανά δυο μέρες για το 3-0 από την ΑΕΚ, θα κλάψεις και την Τετάρτη και δε θα το πάρεις χαμπάρι.

Τα πλέι οφ είναι μια δύσκολη κατάσταση, πρέπει να βάζεις γρήγορα στην άκρη συναισθήματα, να ξεπερνάς προβλήματα, που όταν παίζεις κάθε 72 ώρες μαζεύονται και να συγκεντρώνεσαι σ΄ αυτό που έχεις μπροστά σου. Και ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του το παιχνίδι της Τετάρτης με την ΑΕΚ. Το κερδίζει και είναι πάλι πρώτος.

Για τον ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή η συγκυρία, που στα πλέι οφ συμμετέχει ο Ολυμπιακός Βόλου, που κατά την άποψή μου, την οποία εξέφρασα πριν ακόμη ξεκινήσουν, είναι η καλύτερη ομάδα από τις τέσσερις, απλά δεν έχει βαριά φανέλα.

Τον Παναθηναϊκό, ο Μπέος θα πάει να τον κερδίσει και στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ θα πρέπει να περάσει πάνω από το πτώμα του την Κυριακή για να κερδίσει στον Βόλο, γιατί αν βγει πρώτη, ο Βόλος μπορεί να μην παίξει Ευρώπη. Αν κι εγώ πιστεύω ότι τελευταίος σ΄ αυτά τα πλέι οφ θα βγει ο Παναθηναϊκός

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ανασυνταχτεί, να ξεπεράσει τα ψυχολογικά του, που τον πιάνουν μετά από κάθε ήττα (άλλωστε, πάντα ομάδα ψυχολογίας ήταν, “όλε, όλε” στο 75′ όταν κερδίζει, συντέλεια του κόσμου όταν χάνει), να προσαρμοστεί στις απουσίες του, γιατί μετά από μια μεγάλη σεζόν και εν μέσω συνεχόμενων παιχνιδιών, κι αυτές μέσα στο παιχνίδι είναι, και να παίξει την Τετάρτη για να κερδίσει την ΑΕΚ. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο όλοι πρέπει να κάνουν το καθήκον τους. Μηδενός εξαιρουμένου.

Το βράδυ της Τετάρτης μπορεί να συζητάμε σε διαφορετική βάση.

Υ.Γ. 1. Αν πιστεύετε ότι είναι η κατάλληλη εποχή να ανοίξετε θέμα προπονητή, κάντε το. Αφήστε, πάντως, αυτούς που προφανώς γνωρίζουν καλύτερα απ΄ όλους μας (είμαι σχεδόν βέβαιος γι΄ αυτό), να κάνουν τη δουλειά τους τις επόμενες δέκα μέρες, που κρίνεται η σεζόν.

Υ.Γ. 2. Συνήθως μετά από κάθε ήττα, οι καλύτεροι παίκτες είναι αυτοί που δεν παίζουν (εκτός κι αν πρόκειται για τον Χαλκιά, τον Ίβιτς και τον Σαλπιγγίδη). Ας σταματήσει κάποια στιγμή αυτή η σαχλαμάρα με τον Σακελλαρίου, γιατί εντέλει κακό και στον ίδιο κάνει. Δε γίνεται να συζητάμε για τον ΠΑΟΚ, που ξαφνικά πάει χάλια “επειδή δεν παίζει ο Σακελλαρίου”. Έλεος, δηλαδή…

ΠΗΓΗ: www.paok24.com
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags