Facebook Pixel Ενοχλημένος ο Κοντονής για την απαλλαγή της Κέρκυρας...
| 2015-07-29 21:35:00

Ενοχλημένος ο Κοντονής για την απαλλαγή της Κέρκυρας...

Ενοχλημένος ο Κοντονής για την απαλλαγή της Κέρκυρας...

Μόνο θετικά δεν είδε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League να αθωώσει την Κέρκυρα για την υπόθεση της μεταβίβασης μετοχών, παρά την αντίθεση πρόταση της ΕΕΑ.

Ο κ. Κοντονή φέρεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από την συγκεκριμένη κίνηση της Λίγκας, θεωρώντας ότι αγνόησε πλήρως την ΕΕΑ, η οποία στην πρότασή της κάνει λόγο για "εικονική μεταβίβαση μετοχών".

Μάλιστα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβάλει πρόστιμο στη Super League, βάσει του νέου αθλητικού νόμου, σύμφωνα με το οποίο έχει το δικαίωμα να "ρίξει" πρόστιμο που θα αρχίζει από τις 100.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και το ένα εκατ. ευρώ!

"Οι αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι υποχρεωτικές για τις αθλητικές ομοσπονδίες και τις διοργανώτριες αρχές ως προς τη συμμετοχή οποιασδήποτε Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. σε αθλητική οργάνωση. Σε περίπτωση παραβίασης των αποφάσεων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, επιβάλλεται από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού σε βάρος της υπαίτιας διοργανώτριας αρχής, Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α., πρόστιμο, ποσού από εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ. Για την άσκηση αίτησης αναστολής εκτέλεσης κατά της σχετικής πράξης, απαιτείται, επί ποινή απαραδέκτου, η προηγούμενη καταβολή του εικοσιπέντε τοις εκατό (25%) του προστίμου που έχει επιβληθεί", αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 19 του νέου αθλητικού νόμου.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags