Facebook Pixel «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε βήμα»
| 2011-06-11 17:18:00

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε βήμα»

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε βήμα»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Βασίλης Ξημέρης, μίλησε για το θέμα αδειοδότησης της ομάδας, για την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, αλλά και τον κ. Σμαϊλη.

Μερικά από τα όσα είπε ο Βασίλης Ξημέρης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3»:

Για το γεγονός πως οι ομάδες ασχολούνται ακόμη με το θέμα των αδειδοτήσεων:

«Κανονικά, σε ένα συντεταγμένο και οργανωμένο κράτος, θα έπρεπε να ήταν περίοδος διακοπών και όλες οι ομάδες να ετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά.
Δυστυχώς όμως, αντί για αυτό, μας έχουν φέρει να είμαστε στους διαδρόμους διαφόρων γραφείων και δικαστηρίων. Οι καθ' ύλην αρμόδιοι έχουν βάλει λουκέτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι σε διακοπές και έχουν αφήσει τις ομάδες να βρίσκονται στο περιθώριο».

Για το θέμα του ΟΦΗ και την εκπρόσωπο της UEFA που ήρθε στην χώρα μας για αυτό το λόγο:

«Δεν έχουμε κάνει κάτι που να μην είναι συμβατό με τις εγκυκλίους που προβλέπουν αδειοδοτήσεις και συμμετοχή στο πρωτάθλημα και το καταστατικό της ΕΠΟ.

Δεν είμαστε κόντρα με τους νόμους του κράτους. Σεβόμαστε όλους τους θεσμούς, όλες τις διαδικασίες και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια σαν ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Σε κάποιους μπορεί να μην τους αρέσει το γεγονός ότι είμαστε από τα πιο ιστορικά σωματεία, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Έχουμε ιδρυθεί το 1925 και έχουμε ομάδες σε όλα σχεδόν τα αθλήματα, με κορυφαίο το ποδόσφαιρο, στο οποίο έχουμε κάνει μια μεγάλη διαδρομή 38 χρόνων στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν έχουμε δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό και δεν έχουμε μπει ποτέ σε παράξενες διαδρομές, όπως έχει συμβεί με διάφορες άλλες ομάδες χωρίς να σημαίνει ότι κατηγορώ κάποια ομάδα.

Δεν προσφύγαμε στα πολιτικά δικαστήρια γιατί έτσι ξυπνήσαμε ένα πρωί, να πάρουμε τα χαρτιά μας και την νομική μας υπηρεσία και να προσφύγουμε στην ελληνική διακιοσύνη. Μας οδήγησε η ίδια η ΕΠΟ εκεί να βρούμε το δίκιο μας».

Για τον κ.Σμαϊλη:

«Θα σας παρακαλέσω να δείτε τον ισολογισμό της ΕΠΟ που δημοσιεύθηκε προχθές για να δείτε δύο πράγματα. Πρώτον, τι παθητικό έχει η ίδια η ομοσπονδία και δεύτερον, ποιος υπογράφει σαν ορκωτός λογιστής για την ΕΠΟ.

Υπογράφει ο κ. Σμαϊλης. Είναι φανερό δηλαδή ότι υπάρχει ασυμβίβαστο. Είναι δυνατόν στο δευτεροβάθμιο όργανο να υπάρχει κάποιος στην επιτροπή, ο οποίος έχει κώλυμα και με την ΕΠΟ αλλά και με άλλες ανώνυμες εταιρίες ,στις οποίες είναι ορκωτός λογιστής;

Και κατά τα άλλα η ΕΠΟ να αποφεύγει ή να απαντά με τρόπους παράξενους που δεν συμβαδίζουν ούτε με το ελληνικό δίκαιο,ούτε το περί δικαίου αίσθημα;»

Για την απόφαση απόρριψης του φακέλου του ΟΦΗ:

«Εμείς δεν πήγαμε αμέσως στα πολιτικά δικαστήρια. Ζητήσαμε αναψηλάφηση του φακέλου μας, λόγω του κ. Σμαίλη. Και καταθέσαμε τα σχετικά έγγραφα όπου αποδεικνύαμε ότι δεν μπορεί να είναι μέλος της επιτροπής.

Αντί λοιπόν να πάμε στην ΕΠΟ και να μας τεκμηριώσουν γιατί δεν κάναν δεκτή την αίτησή μας, έπαιρναν τηλέφωνο τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας δια περιφοράς, οι οποίοι ήταν ο ένας στην Ιταλία, ο άλλος στην Αμερική και μέσω τηλεφώνου απέρριψαν την αίτηση ανάκλησης;

Δεν γίνονται αυτά και απορώ πως η UEFA τα επικροτεί. Εξ αυτού και αφού πήραμε τη γνώμη πολλών παραγόντων που ασχολούνται με αθλητικά θέματα και με το ποινικό δίκαιο και βάση του δεδικασμένου των Τρικάλων προσφύγαμε στα πολιτικά δικαστήρια. Δεν ζητάμε χάρη.

Είμαστε τρίτοι στην βαθμολογία. Μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτό; Μπορεί να γίνει κλήρωση πλέι οφ και ο ΟΦΗ να απουσιάζει έχοντας 24 βαθμούς διαφορά από τον τελευταίο που μπαίνει στα πλέι οφ, τον Πανθρακικό; Ποιος νοήμων άνθρωπος μπορεί αν επικροτήσει και να δεχτεί μια τέτοια απόφαση;»

Για τον αν για την καθυστέρηση που παρατηρείται φταίει η κακή διαχείριση των θεσμικών παραγόντων:

«Βεβαίως έτσι είναι. Ας βάλουν το χέρι στην καρδιά, όλοι οι παράγοντες της ΕΠΟ που τους εκτιμώ και ειδικότερα τον κ. Πιλάβιο.

Αλλά πιστεύω έχουν κάνει λάθος και βάζουν σε κίνδυνο όλο το ποδόσφαιρο και έχουν μπει και οι ίδιοι σε κίνδυνο. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε ένα βήμα, κανείς εδώ στην πόλη. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να προστατέψουμε την ομάδα μας.

Ζητάμε από τον κ. Πιλάβιο να πάει στη Βουλή και τον προκαλούμε, να βάλει πρώτα τον φάκελο μας όπως έκανε με τον Ηρακλή. Να ανοίξουν οι φάκελοι όλων των ομάδων και της Superleague και αν δεν είμαστε εντάξει στα στοιχεία των φακέλων και στις απαιτήσεις των εγκυκλίων, να πέσουμε».


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags