Facebook Pixel «Εγώ είμαι έτοιμος, αν θέλει ο προπονητής θα παίζω»
| 2011-07-10 18:16:00

«Εγώ είμαι έτοιμος, αν θέλει ο προπονητής θα παίζω»

«Εγώ είμαι έτοιμος, αν θέλει ο προπονητής θα παίζω»

Ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ μίλησε για τα «σκαμπανεβάσματα» που είχε μέχρι τώρα στην καριέρα του, για τις ευκαιρίες που δεν πήρε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και για την… υποχρέωση του να καλύψει το κενό των Ζιλμπέρτο Σίλβα και Μαρτσέλο Μάτος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Κίτσμπουελ της Αυστρίας:

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την προετοιμασία με τον Ζεσουάλντο Φερέιρα και ποιες οι διαφορές που έχεις εντοπίσει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;
Νομίζω πως όλα πηγαίνουν καλά μέχρι τώρα. Η διαφορά σε σχέση με την περσινή σεζόν είναι το γεγονός πως αρχίσαμε την προετοιμασία με μπάλα και οι περισσότερες ασκήσεις είναι με μπάλα, ενώ τέτοια εποχή ακόμα τρέχαμε στα βουνά που βλέπετε.
Τώρα είμαστε συνέχεια στο γήπεδο με τη μπάλα και δουλεύουμε πολύ στο κομμάτι της τακτικής. Κάθε άσκηση έχει σχέση με την τακτική και ο προπονητής μας δείχνει τι πρέπει να κάνουμε.

-Δεν υπάρχουν πλέον στην ομάδα κάποιοι σημαντικοί ποδοσφαιριστές όπως ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα...
Είναι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία και μας βοήθησαν πολύ τις περασμένες σεζόν... Όμως έχουν φύγει. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό και όλοι δουλεύουμε για να βελτιωθούμε και να γίνουμε σημαντικοί για την ομάδα. Όλοι μας προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε όταν είμαστε στο γήπεδο ποιος λείπει, αλλά πως θα γίνουμε καλύτεροι. Και μέχρι τώρα πιστεύω πως όλη η ομάδα προσπαθεί για το καλύτερο.

-Σε προσωπικό επίπεδο, ήρθες στον Παναθηναϊκό και έκανες μια εξαιρετική πρώτη σεζόν. Στη συνέχεια, ακολούθησαν αρκετά παιχνίδια, άλλα με καλή απόδοση, άλλα όχι. Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για τη σεζόν που έρχεται;
Στη ζωή υπάρχουν πάντα τα σκαμπανεβάσματα. Και εγώ είχα σκαμπανεβάσματα, όχι όμως γιατί το επεδίωξα. Απλά συνέβη, έτσι είναι η ζωή. Προσπαθώ όμως να επανέλθω. Όπως όταν πρωτοήρθα στην ομάδα, που ήμουν εντελώς άγνωστος. Όμως τότε προσπάθησα σκληρά και κατάφερα να κερδίσω θέση στην ομάδα. Τώρα θα κάνω το ίδιο σε όλη τη σεζόν. Θα προσπαθήσω και είναι στο χέρι του προπονητή να αποφασίσει ποιος θα αγωνιστεί. Φυσικά τις δύο περασμένες σεζόν έπαιξα λιγότερο, απ' ότι στην αρχή και αυτή τη σεζόν ελπίζω να παίξω περισσότερο.

-Είσαι έτοιμος να πάρεις την ευκαιρία; Σε ρωτώ γιατί πλέον στην ομάδα δεν βρίσκεται ούτε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ούτε ο Μαρσέλο Μάτος.
Ακόμα και όταν στην ομάδα είχαμε τον Ζιλμπέρτο και τον Μάτος, έπαιζα. Επομένως δεν έχει σημασία ποιος θα βρίσκεται εδώ, απλά ελπίζω πως θα αγωνίζομαι.

-Εξαρτάται και από το σύστημα;
Το σύστημα εξαρτάται από τον προπονητή. Και το μοναδικό πράγμα που μπορώ να κάνω, είναι να δουλέψω σκληρά και να αποδείξω πως έχω βελτιωθεί, ώστε να αγωνιστώ. Φυσικά ο Ζιλμπέρτο και ο Μάτος είναι σπουδαίοι παίκτες, μου άρεσε που δούλεψα μαζί τους, είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες και δίπλα τους έμαθα πολλά. Όμως δεν βρίσκονται πλέον μαζί μας.
Αισθάνομαι έτοιμος, είναι η πέμπτη σεζόν μου στον Παναθηναϊκό και όταν ο προπονητής επιλέγει να αγωνιστώ, είμαι πάντα έτοιμος. Όμως ακόμα δεν έχουμε αρχίσει τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις και ελπίζω σε κάθε παιχνίδι που θα αγωνιστώ, να είμαι και καλύτερος.

-Θα είναι η ομάδα έτοιμη για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ;
Ακόμα και αν δεν θέλουμε, πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτοί οι προκριματικοί γύροι είναι σημαντικοί για όλους μας. Όλοι γνωρίζουν πως το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στον κόσμο και θέλουμε να συμμετάσχουμε.

-Αισθάνεσαι λίγο...Έλληνας μετά από τόσα χρόνια στην Ελλάδα;
Καθόλου(Γελάει). Μου αρέσουν οι Έλληνες, με έχουν βοηθήσει σημαντικά σε πάρα πολλά θέματα. Ήρθα από την άλλη άκρη του κόσμου και οι Έλληνες με βοήθησαν από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην χώρα μέχρι τώρα. Είναι φιλικοί και κάποιοι άλλοι έχουν σταθεί δίπλα μου σαν πατεράδες και αδερφοί. Έχουν κάνει τα πάντα για μένα και πραγματικά το εκτιμώ.

-Το συμβόλαιο σου τελειώνει το επόμενο καλοκαίρι. Υπάρχει φημολογία για ενδιαφέρον Γερμανικών συλλόγων. Τι σκέφτεσαι να κάνεις; Θέλεις να μείνεις στον Παναθηναϊκό;
Στο ποδόσφαιρο, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Δεν συμβαίνουν πάντα αυτά που θέλουμε. Έχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο και θέλω να παραμείνω, όμως αν υπάρξει κάποια πρόταση δεν θα σκεφτώ μονάχα εμένα. Θα χρειαστεί να σκεφτώ την οικογένεια μου αναφορικά με το μέλλον μου. Έχουμε ακόμα δέκα μήνες δουλειάς μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, ενώ έχουμε σχεδόν δύο μήνες μέχρι το τέλος της προετοιμασίας και της περιόδου των μεταγραφών. Αν υπάρξει κάτι, θα ήθελα να συνεχίσω στο σύλλογο. Οι συνθήκες μέχρι τώρα είναι εξαιρετικές, όμως αν υπάρξει κάτι καλύτερο, δεν είναι κάτι το οποίο μπορώ να αποφασίσω μόνος μου. Εξαρτάται και από την οικογένεια μου και πρέπει να τους σκεφτώ, πριν αποφασίσω. Όμως θέλω να ολοκληρώσω το συμβόλαιο μου στον Παναθηναϊκό.

-Υπήρξαν μέχρι στιγμής προτάσεις;
Αυτά τα θέματα, τα συζητώ με τον μάνατζερ μου και ο εκπρόσωπος μου φυσικά τα συζητά με τον σύλλογο. Δεν γνωρίζω κάτι, συνεχίζω να δουλεύω με τον Παναθηναϊκό και θα δούμε...

-Αισθάνεσαι έτοιμος να αγωνιστείς σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα όπως η Μπουντεσλίγκα ή η Πρέμιερ Λιγκ;
Όλοι οι ποδοσφαιριστές ονειρεύονται να αγωνιστούν σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα και στις καλύτερες ομάδες στον πλανήτη. Εξαρτάται βέβαια από τις φιλοδοξίες που έχει κάποιος. Όμως όλοι έχουν το όνειρο να παίξουν στην Πρέμιερ Λιγκ, στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, στο Καμπιονάτο ή την Μπουντεσλίγκα. Αυτό είναι το όνειρο μου.

-Ποιος ποδοσφαιριστής είναι το είδωλο σου;
Ο Σιμάο! (Γελάει) Ο παίκτης που πραγματικά μου αρέσει και ήταν τιμή μου να αγωνιστώ μαζί του, ήταν ο Ζιλμπέρτο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags