Facebook Pixel Φέτος τα όργανα άρχισαν πιο νωρίς
| 2011-07-24 13:13:00

Φέτος τα όργανα άρχισαν πιο νωρίς

Φέτος τα όργανα άρχισαν πιο νωρίς

Παλιότερα χρειαζόταν μια κακή εμφάνιση ή κυρίως ένα στραβό αποτέλεσμα για να κηρυχτεί πόλεμος. Τώρα η κατάσταση στο στρατόπεδο του ΠΑΟ είναι τόσο έκρυθμη που πανό διαμαρτυρίας βγαίνουν ακόμη και σε φιλικά προετοιμασίας.

Γράφει ο Σπύρος Νταγιάκος.

Από τη Γερμανία άρχισαν φέτος τα όργανα και συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό και στο Περιστέρι. Στο μοναδικό εν Ελλάδι φιλικό, λίγες ημέρες πριν από την ευρωπαϊκή πρεμιέρα με αντίπαλο την Οντένσε, οι οργανωμένοι έδειξαν τις προθέσεις τους.

Η ανακοίνωση που έσπευσε να εκδώσει η πράσινη ΠΑΕ μεταφράζεται σαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα από την πλευρά της διοίκησης. Ενας νέος εμφύλιος προτού καν ξεκινήσει η νέα σεζόν θα είναι καταστροφή. Οι υψηλές ρήτρες βίας που υπάρχουν στο συμβόλαιο με τον ΟΠΑΠ αλλά και ο ορατός κίνδυνος δημιουργίας επεισοδίων στον επαναληπτικό κόντρα στην Οντένσε –με ό,τι οδυνηρό αυτό συνεπάγεται– ή οι βαριές ποινές στο πρωτάθλημα αποτελούν μια σειρά από λόγους που έκαναν τη διοίκηση να θορυβηθεί.

Προσπαθούν να προλάβουν τα χειρότερα, από τη μία, και να θέσουν τους πάντες προ των ευθυνών τους, από την άλλη. Δύσκολη η αποστολή και θα γίνει ακόμη δυσκολότερη αν η ομάδα δεν εμφανιστεί αντάξια των προσδοκιών του κόσμου.
Ακόμη κι αυτό όμως ίσως δεν είναι αρκετό. Είναι δεδομένο πως πάντα θα υπάρχει μια μερίδα οργανωμένων η οποία δεν θα μπορεί να δεχτεί με τίποτα την παρουσία Βαρδινογιάννη. Είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν ξανά αντιδράσεις, και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι δύσκολο να ξεφύγει η κατάσταση.

Αυτή τη φορά όμως θα πρέπει και οι οργανωμένοι να έχουν επίγνωση της κατάστασης. Η αυστηρότητα των ποινών –που θα προβλέπουν ακόμη και αφαίρεση βαθμών– και οι προβολείς της κοινής γνώμης που θα είναι στραμμένοι πάνω στο ποδόσφαιρο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο. Στο παραμικρό ατόπημα οι ομάδες θα μπαίνουν στο… απόσπασμα, ενώ δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να ελπίζει σε επιείκεια από την αθλητική δικαιοσύνη. Ο πέλεκυς θα είναι βαρύς και πολύ κοφτερός, όπως και πρέπει σε θέματα βίας, ούτως ώστε κάποια στιγμή να μπει τάξη σε ένα χαώδες τοπίο.

Οσο κι αν προσπαθήσει πάντως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός –και κάθε άλλη ΠΑΕ– δεν πρόκειται να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, αν δεν προσπαθήσουν οι ίδιοι οι οργανωμένοι. Ισως μερικές φορές και οι ίδιοι να μην μπορούν να ελέγξουν τις όποιες εξαιρέσεις, αλλά πλέον ξέρουν ότι η παραμικρή αφορμή θα τους στερεί το δικαίωμα να δούνε την ομάδα τους, κι αυτό πρέπει να το προστατεύσουν.

Η διοίκηση γνωρίζει πως μόνη της είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελέγξει την κατάσταση, όπως φάνηκε και στο παρελθόν. Γι' αυτό και θα θέσει τους οργανωμένους προ των ευθυνών τους. Πάντως είναι πολύ δύσκολο όσο δεν υπάρχει συνεννόηση και κοινός κώδικας επικοινωνίας.

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags