Facebook Pixel Ο αγών συνεχίζεται
Life
| 2011-08-27 22:46:00

Ο αγών συνεχίζεται

Ο αγών συνεχίζεται

Ο Χρήστος Κοντός γράφει για το ματς του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα

Καλώς ή κακώς, η σέντρα στο νέο πρωτάθλημα έγινε. Και καλώς ή κακώς, σ’ αυτό το πρωτάθλημα συμμετέχει και ο Παναθηναϊκός. Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, γιατί βλέπω γύρω μου πολύ κόσμο που μάλλον δεν το έχει καταλάβει, ο Παναθηναϊκός έχει αγώνα στην Κέρκυρα την Κυριακή, με σέντρα στις 7.15 το βράδυ. Και περίπου δύο ώρες αργότερα, θα ξέρουμε αν θα επιστρέψει στην Αθήνα ως ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ή παναθηναϊκάκι.

Στο χέρι του είναι να αποφασίσει τι ακριβώς θέλει να κάνει. Οι επιλογές είναι δύο και απολύτως ξεκάθαρες: Ή κάθεται και κλαίει τη μοίρα του για όλα τα κακά που τον έχουν βρει και χάνει το πρωτάθλημα από την 1η αγωνιστική ή σηκώνει τα μανίκια του και μπαίνει στο γήπεδο για να νικήσει, να σηκώσει κεφάλι και να ανασυνταχθεί. Μέση οδός δεν υπάρχει. Ή θα συνεχίσει να σέρνεται μέσα στην κλάψα και τη μιζέρια ή θα πατήσει στα πόδια του και θα σηκωθεί με ψηλά το κεφάλι.

Για όποιους δεν το έχουν καταλάβει, ο αγών συνεχίζεται. Η ζωή δεν τελείωσε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ. Βαρύ το κτύπημα ο διπλός αποκλεισμός από την Ευρώπη Αύγουστο μήνα, αλλά μια μεγάλη ομάδα είναι υποχρεωμένη να κοιτάει μπροστά. Αλίμονο αν δεν ξεκολλήσει. Εκτός από την Ευρώπη, θα καταφέρει να τελειώσει από πολύ νωρίς μια ολόκληρη χρονιά, χωρίς καν να ρίξει μια τουφεκιά, έτσι, για την τιμή των όπλων.

Το κλίμα είναι πολύ βαρύ και σίγουρα έχει άμεσο αντίκτυπο στην ομάδα. Ξεκινά νέο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι και ουδείς μοιάζει να ασχολείται. Μοιάζει κακό, αλλά ίσως βγει και σε καλό τελικά. Αν ο Φερέιρα και οι παίκτες του καταφέρουν να μείνουν συγκεντρωμένοι στο ματς χωρίς να ασχολούνται με τον θορυβώδη για άλλα θέματα περίγυρο, ίσως πάρουν την ανάσα που ζητάνε.

Μια νίκη στην Κέρκυρα θα είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Δίνει βαθμούς, βοηθά να γυρίσει το κλίμα, αγοράζει ηρεμία και χρόνο. Με τη γρήγορη διακοπή του πρωταθλήματος ελέω Εθνικής, ίσως πολλά πράγματα να είναι καλύτερα σε δεκαπέντε μέρες, όταν θα διεξαχθεί η δεύτερη αγωνιστική. Με την ίδια λογική, μια απώλεια βαθμών με ήττα ή ισοπαλία θα συντηρήσει την εσωστρέφεια και για δύο ολόκληρες εβδομάδες όλοι θα πνίγονται μέσα στη μιζέρια και την αμφισβήτηση.

Θετική αύρα δεν υπάρχει, είναι το μόνο σίγουρο. Έχουν συμβεί πάρα πολλά τον τελευταίο καιρό, για να τα προσπεράσει κανείς αβασάνιστα. Και σίγουρα θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρει η ομάδα να τα αφήσει όλα αυτά πίσω της και να προχωρήσει μπροστά. Αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Στην Κέρκυρα πρέπει να γυρίσει η σελίδα. Ο πρώτος δρόμος δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό. Είναι υποχρεωμένος να διαλέξει τον δεύτερο και να παλέψει για το καλύτερο.

Πηγή: leoforos.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags