Facebook Pixel Μπασκετική πρωτεύουσα το Βίλνιους
| 2011-09-08 08:48:00

Μπασκετική πρωτεύουσα το Βίλνιους

Μπασκετική πρωτεύουσα το Βίλνιους

Το Βίλνιους είναι η μπασκετική πρωτεύουσα του κόσμου αυτές τις μέρες. Το βλέπουν κι οι δικοί μας και νιώθουν πιο άνετα από την πρώτη φάση, αφού είναι μεγάλη διαφορά από το να τριγυρνάς στο ίδιο λόμπι με Φινλανδούς και Βαλκάνιους. Ο Μ. Σεβαστιάδης γράφει  από τη Λιθουανία.

Να βγαίνεις να πάρεις λίγο ήλιο, που δεν τον βρίσκεις δα και κάθε μέρα στην Λιθουανία, πέριξ της λίμνης δίπλα στο ξενοδοχείο και να νιώθεις ότι κάποιος... ψηλός επιστρέφει από τον περίπατό του. Ενας ψηλός, ξανθός, Γερμανός. Ο Νοβίτσκι.

Να κάθεσαι σε έναν καναπέ στο λόμπι και στον διπλανό να χαζεύει στο κινητό του ένας επίσης ψηλός, αλλά Iσπανός. Ο Γκασόλ. Ο Πάου, γιατί είναι και ο αδελφός του ο Μαρκ στην Εθνική.

Να βλέπεις σε απόσταση αναπνοής τον Ιβκοβιτς και τον Μάλκοβιτς να συζητούν. Οχι μεταξύ τους φυσικά, αφού δεν ήταν και ποτέ φίλοι, με τους δικούς τους ανθρώπους ο καθένας.

Να βλέπεις τους σταρ του ΝΒΑ, από διαφορετικές Εθνικές ομάδες, να ανταμώνουν σε μια μικρή γωνιά της Ευρώπης και να χαίρονται το μπάσκετ που δεν ξέρουν πότε θα ξαναπαίξουν με τις ομάδες τους.

Ορεξη να 'χεις να βλέπεις, λοιπόν. Το Βίλνιους είναι η αναμφισβήτητη μπασκετική πρωτεύουσα του κόσμου αυτές τις μέρες. Πιο... τυχερή απ' όλες τις πόλεις, αφού στο Κάουνας στην επόμενη φάση, κάποια “θηρία” θα έχουν φύγει για το σπίτι τους. Ειδικά στο άλλο γκρουπ από αυτό της Εθνικής μας, έχουν μαζευτεί όλα παρέα και... δεν χωράνε στις τέσσερις θέσεις που συνεχίζουν.

Τα βλέπουν όλα αυτά και οι δικοί μας και νιώθουν πιο άνετα από την πρώτη φάση. “Μυρίζουν” πιο πολύ μπάσκετ, αφού είναι μεγάλη διαφορά από το να τριγυρνάς στο ίδιο λόμπι με τους Φινλανδούς και τους γείτονες Βαλκάνιους. Τα βλέπουν και τους αρέσουν, όμως, δεν τους κομπλάρουν. Του έχουν πάρει τον αέρα πια του Ευρωμπάσκετ οι δικοί μας και τους έχει ανοίξει η όρεξη.

Ξέρουν ότι με μια καλή αρχή την Πέμπτη με την Σλοβενία (21:00), ουσιαστικά θα έχουν εξασφαλίσει άλλο ένα ταξίδι με πούλμαν, για το Κάουνας και την τελική οκτάδα.

Βήμα με βήμα όμως, όπως έχει γίνει βίωμα μέχρι τώρα στην ομάδα και πολύ καλά κάνει. Οταν βλέπεις τους Ισπανούς να λαχταράνε από τους Γερμανούς και να τους νικάνε στο τέλος και όταν ξέρεις ότι το βράδυ ο ηττημένος του Λιθουανία – Σερβία, θα έχει μεγάλους μπελάδες, μόνο να λες ότι “μια χαρά είμαστε”, μπορείς.

Πηγή: Contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags