Facebook Pixel Προειδοποιούν για νέες κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί
Life
| 2011-10-06 21:43:00

Προειδοποιούν για νέες κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί

Προειδοποιούν για νέες κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί

«Εάν τυχόν πάει το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί στην Βουλή, όχι μόνον θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις αλλά θα χρειαστεί να περάσουν πάνω από το πτώματα μας».

Την παραπάνω προειδοποίηση, απηύθηνε σήμερα από την Λάρισα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων Ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο οποίος μετείχε σε ημερίδα με τίτλο: «Αλλαγή του νομικού πλαισίου των ταξί σε περίοδο ύφεσης», που διοργάνωσε το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Λάρισας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία. Ενώ αναρωτήθηκε σε τι εν τέλει θα ωφελήσει η συγκεκριμένη απόφαση, την ώρα που ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος το κράτος να κρατικοποιεί τα ταξί.

Όπως ανάφερε, ο κλάδος προχώρησε σε κινήσεις και συνέργιες με στόχο την διεύρυνση της κοινωνικής πρωτοβουλίας για την προστασία των ελλήνων πολιτών από την βαρβαρότητα των διαφόρων μέτρων, έχοντας ήδη συγκροτήσει, μαζί με λοιπούς φορείς την «Αλληλεγγύη».

Μάλιστα την Δευτέρα αναμένεται νέα σύσκεψη φορέων στην Αθήνα για τον συντονισμό των αντιδράσεων απέναντι στα μέτρα, ενώ και τα ταξί θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει για τις 19 Οκτωβρίου ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και στην όποια θα συμμετάσχουν και οι επαγγελματοβιοτέχνες.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε μεταξύ άλλων: «στηρίζουμε έμπρακτα τους ιδιοκτήτες ταξί στον δίκαιο αυτό αγώνα τους και στεκόμαστε στο πλευρό του κλάδου, ώστε να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενη αδικία» .

Επανέλαβε δε, ότι: «θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες, όπου υπάρχουν, με βάση τις γεωγραφικές, πληθυσμιακές και κοινωνικές παραμέτρους» και επαναβεβαίωσε τους ιδιοκτήτες Ταξί για την ουσιαστική συμμετοχή και των 13 Περιφερειών της χώρας στη δημόσια διαβούλευση, για την τελική διαμόρφωση των βέλτιστων προτάσεων που θα ρυθμίζουν το πλαίσιο παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με Ε.Δ.Χ.

«Η εμπειρία των Περιφερειαρχών στα ζητήματα αυτά θα είναι χρήσιμη στην τελική διαμόρφωση του υπό κατάθεση νομοσχεδίου», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Παρών στην ημερίδα ήταν και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης Κεντρικής Ελλάδας, Β. Τζιμουράγκας.

Πηγή: newspost.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags