Facebook Pixel Πιο εύκολα από όσο περίμενε
| 2011-10-31 15:14:00

Πιο εύκολα από όσο περίμενε

Πιο εύκολα από όσο περίμενε

Η ΑΕΚ έκανε κόντρα στον Άρη το καλύτερό της παιχνίδι απ' τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ο Νίκος Κωστένογλου. Γράφει ο Μανώλης Βογιατζάκης.

Η διαφορά σε σχέση με τις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις είναι ότι στην άμυνα δεν έγιναν σοβαρά λάθη, με τον Χουάν Κάλα να πραγματοποιεί καταπληκτικό παιχνίδι και την ίδια ώρα στην επίθεση δεν... χαραμίστηκαν οι περισσότερες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν.

Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια, συνολικά στο παιχνίδι η Ένωση απειλήθηκε ελάχιστα από τον αντίπαλό της, επειδή στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές της έκαναν πράξη τα λεγόμενα του Κωστένογλου. Δηλαδή έπαιζαν κοντά οι τρεις γραμμές (άμυνα - κέντρο - επίθεση) και υπήρχε ασταμάτητο πρέσιγκ σε όλο το γήπεδο. Ακόμα και στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες της ΑΕΚ πίεζαν στην αντίπαλη περιοχή, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους να κάνουν το λάθος.

Επίσης η Ένωση κατάφερε να ξεπεράσει άμεσα την ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, αλλά και όσα εξωαγωνιστικά ακολούθησαν το συγκεκριμένο ματς, τόσο εκείνο το βράδυ, όσο και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στον Κάλα, ο οποίος έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και δείχνει ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι εμφανίζει όλο και καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Λυμπερόπουλος και Καφές είχαν εξαιρετική απόδοση και έδειξαν πόσο αλλάζει η εικόνα της ομάδας όταν βρίσκονται οι έμπειροι παίκτες της σε καλή κατάσταση.

Θετικός σε ένα νέο ρόλο, ως δεξί εξτρέμ (τον δοκίμασε στο Ηράκλειο ο Κωστένογλου, το επανέλαβε κόντρα στον ʼρη) ήταν και ο Στιβ Μπέλεκ, ο οποίος ναι μεν δεν έχει το εύκολο γκολ, αλλά με την αγωνιστικότητα, το δυναμισμό, την εκρηκτικότητα και τη διάθεσή του, έδωσε σημαντική βοήθεια απ' τα άκρα. Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο έκανε και πάλι ο Λεονάρντο, ενώ στην άμυνα ο Γιάννης Κοντοές όσο παίρνει χρόνο συμμετοχής, τόσο περισσότερο ανεβάζει την απόδοσή του και πείθει τον προπονητή και τον κόσμο για τη θέση στο δεξί άκρο.

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags