Facebook Pixel Γραπτές δεσμεύσεις μόνο από τον Παπαδήμο θέλουν τώρα οι Ευρωπαίοι!
Life
| 2011-11-16 17:24:00

Γραπτές δεσμεύσεις μόνο από τον Παπαδήμο θέλουν τώρα οι Ευρωπαίοι!

Γραπτές δεσμεύσεις μόνο από τον Παπαδήμο θέλουν τώρα οι Ευρωπαίοι!

Η απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα θα έχει ληφθεί ως το τέλος του μηνός, επισήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Γιούνκερ επισήμανε ότι οι Ευρωπαίοι αναμένουν επιστολή του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της κυβέρνησής του, καθώς και το πρόγραμμά της.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, οι Βρυξέλλες δίνουν περιθώριο ως το τέλος Νοεμβρίου στη νέα ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να καταθέσει λεπτομερώς τον «οδικό της χάρτη», «τις προθέσεις της και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την Τρόικα».

Δεν είναι ακόμη καθαρό αν οι δηλώσεις του κ. Γιούνκερ σηματοδοτούν αλλαγή στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πιεστικό αίτημα προς τους αρχηγούς των ελληνικών κομμάτων που μετέχουν στη νέα κυβέρνηση να εγγυηθούν εγγράφως ότι θα εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι μετά τον κ. Αντώνη Σαμαρά που επί μία εβδομάδα επαναλαμβάνει ότι δεν θα υπογράψει, σήμερα και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης από το βήμα της Βουλής δήλωσε ότι "έχουμε μπέσα και φιλότιμο, δεν χρειάζονται υπογραφές".

Στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν ότι η λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο μπορεί να δοθεί μέσα από την πρόταση του κ. Σαμαρά : παροχή γραπτών εγγυήσεων από το νέο πρωθυπουργό ο οποίος έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ -άρα δεσμεύει και τα κόμματα αυτά για το διάστημα που θα παραμείνει στην πρωθυπουργία- και παράλληλη κοινοποίηση των αποφάσεων που ελήφθησαν από τους πολιτικούς αρχηγούς στις συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων των αρχηγών υπό τον κ. Κάρολο Παπούλια γίνεται σαφής και ξεκάθαρη αναφορά στη δέσμευση που ανέλαβαν οι κύριοι Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης να εφαρμόσουν τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου χωρίς παρεκκλίσεις.

Η απάντηση στο ερώτημα αν οι Βρυξέλλες αποσύρουν το αίτημα για παροχή γραπτών διαβεβαιώσεων από τους αρχηγούς όλων των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου αναμένεται επισήμως την επόμενη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Την ημέρα εκείνη ο κ. Παπαδήμος θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για συναντήσεις και συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags