Facebook Pixel Φέρε πίσω και τον 73χρονο Αλέφαντο!
| 2011-11-29 10:07:00

Φέρε πίσω και τον 73χρονο Αλέφαντο!

Φέρε πίσω και τον 73χρονο Αλέφαντο!

Ο Βασίλης Βέργης γράφει για την επιστροφή του Θεοδωρίδη στον Ολυμπιακό, απορεί γιατί δεν πάει στου Ρέντη και ο Αλέφαντος και περιμένει τις "μάχες" Σάββα - Τσάκα.

Την ώρα που οι κυβερνώντες τα τελευταία δύο χρόνια απαξιώνουν καθημερινά τους Ελληνες συνταξιούχους και τους υποβάλλουν σε τυραννικές θυσίες, υπάρχει ένας άνθρωπος στη χώρα που επιτέλους προχωράει στην ηθική τους αποκατάσταση, έστω και μέσα από μία κίνησή του, η οποία αφορά ένα πρόσωπο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος του Ολυμπιακού και κορυφαίος επενδυτής στο εγχώριο ποδόσφαιρο, έδωσε χθες μία από τις πιο σημαντικές απαντήσεις στους ΠαπανδρεοΒενιζελοΜερκελισμούς της εποχής. Καλά τα περήφανα νιάτα, όμως τα τιμημένα γηρατειά, όπως έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, αποτελούν τα θεμέλια της χώρας.

Υπάρχει μία, τεράστιας σημασίας και διαχρονικότητας, ρήση. Εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα 'ρθεις. Τη χρησιμοποιούν συνήθως οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας όταν απευθύνονται στους νεότερους, οι οποίοι με την άγνοια κινδύνου της... ταυτότητας θεωρούν ότι θα είναι πάντοτε νέοι. Η ζωή όμως δεν σταματάει. Ούτε οι ρυτίδες, τα άσπρα μαλλιά και τα λοιπά που συνοδεύουν τη λαίλαπα-χρόνος παίρνουν χαμπάρι από τις επιθυμίες και τα «θέλω» μας.

Οι πρεσβύτεροι διακρίνονται για τη σοφία και την πείρα τους. Ενίοτε πάντως παρασύρονται από νεανικές προσδοκίες και τούτο είναι πιο επικίνδυνο από εφηβικά όνειρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι όμως όταν θεωρούμε πως ένας άνθρωπος σε κάθε ηλικία και μέσα από όποιες συνθήκες μπορεί να προσφέρει ανάλογα με την περίοδο της ακμής του, νεανικής ή επαγγελματικής. Εκεί το πράγμα παραζορίζει και... χάνεται.

Τιμώ και σέβομαι τον 77χρονο (γεννημένο στις 18 Φεβρουαρίου 1935) Σάββα Θεοδωρίδη για την τεράστια διαδρομή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τιμώ τον μέγα τερματοφύλακα. Σέβομαι τον αθλητή και παράγοντα που τόσα πρόσφερε στον Ολυμπιακό. Δεν αποδέχομαι τον παράγοντα που τόσες φορές «ξέφυγε» οπαδικά προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων. Με την καταγεγραμμένη άποψη όμως ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα, κάθε συζήτηση περί του εν λόγω ζητήματος θεωρείτο έως χθες περαιωθείσα.

Αμ, δε. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να «απαντήσει» στην ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης με την επιστροφή του 77χρονου Σάββα Θεοδωρίδη σε θέση γενικού αρχηγού στον Ολυμπιακό! Δεν ξέρω αν έκρινε ότι ο Τάσος Μητρόπουλος και τα μπινελίκια που συχνά πυκνά εκτοξεύει δεν αρκούν να... νουθετήσουν διαιτητές και αντιπάλους.

Δεν ξέρω αν ποντάρει στους τόνους πείρας του κυρίου Σάββα και στο εκρηκτικόν του χαρακτήρα του, το οποίο δεν μπορεί να έχει «αποτέλεσμα» σε... πρωτοσέλιδες συνεντεύξεις. Δεν ξέρω επίσης αν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εκτιμά ότι ο 77χρονος Σάββας μπορεί να αποτελέσει το πραγματικό αντίπαλον δέος στον 64χρονο Ζεσουάλδο Φερέιρα, τον προπονητή του Παναθηναϊκού, που όντας ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ μέχρι σήμερα κάνει πλάκα στο πρωτάθλημα με διαφορά συν πέντε βαθμών.

Εκείνο που αξιολογώ είναι την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ στο πρόσωπο του Νίκου Αλέφαντου. Σε ηλικία μόλις 73 ετών (γεννημένος στις 3 Ιανουαρίου 1939) ο «Αλέ» είχε κάθε ηθικό δικαίωμα να επιλεγεί μαζί με τον Σάββα ως συνεργάτης του Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού. Για να μεταδώσει στους παίκτες που... δεν καταλαβαίνουν «τι θα πει ελληνική ψυχή και πώς ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα». (Οχι για να επιβεβαιώσει αυτό που οι κακεντρεχείς Παναθηναϊκοί λένε, πως κάθε φορά που ο Αλέφαντος είναι προπονητής στον Ολυμπιακό το «τριφύλλι» παίρνει νταμπλ!).

Οπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης σεβάστηκε το πάθος του κυρίου Σάββα να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, έτσι οφείλει να σεβαστεί την επιθυμία του κυρίου Νίκου να γυρίσει για να «τιμωρήσει» τον Δούρο! Στο κάτω κάτω, Ευρωπαίο Ολυμπιακό χωρίς Θεοδωρίδη και Αλέφαντο πώς γίνεται να... ονειρεύεται ο πρόεδρος; Μόνο με τον Βαλβέρδε; Αδύνατον!

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΧΗ ΤΣΑΚΑ - ΣΑΒΒΑ!

Αυτό δεν πρέπει να το χάσουµε. Θα αποτελέσει τον κολοφώνα της παραγοντικής µονοµαχίας. Βλάσσης Τσάκας εναντίον Σάββα Θεοδωρίδη. Μεγάλες στιγµές στη σύγχρονη ιστορία των δύο κορυφαίων συλλόγων της χώρας. Ενα ποδοσφαιρικό Big Brother δίχως προηγούµενο. Από τη µία ο Βλάσσης, νεότερος, (κατά πολύ) πιο παχύς και στο µπλα µπλα... ταχύτερος. Και από την άλλη ο Σάββας, εµπειρότερος, (κατά πολύ) πιο αδύνατος και στο µπλα µπλα... µη µε τσαντίσεις.

Οι δυο τους, είτε βρεθούν αντιµέτωποι σε συνεδριάσεις της λίγκας είτε στο γήπεδο, θα κάνουν Λέτο και Μιραλάς να φαίνονται... συµπληρωµατικοί στα ντέρµπι. Φανσταστείτε όµως την καθηµερινότητά µας. Με Σάββα και Βλάσση να «χτυπάνε» ανά µισάωρο σε ραδιόφωνα και ιστοσελίδες. Και την εποµένη πρώτο θέµα στις εφηµερίδες. Θα πρόκειται για τη συνήθεια που έγινε λατρεία. Αν το ζήσουµε, θα είναι top. Τοp Gun!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags