Facebook Pixel Η... Μεγάλη Τρίτη του αθλητικού νόμου
Life
| 2012-01-17 00:40:00

Η... Μεγάλη Τρίτη του αθλητικού νόμου

Η... Μεγάλη Τρίτη του αθλητικού νόμου

Την Τρίτη (17/1) στις 12:00 συζητείται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, παρουσία των ποδοσφαιρικών φορέων: ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής, ΠΣΑΠ, θα εκθέσουν τις απόψεις τους και κυρίως τις διαφωνίες που έχουν για συγκεκριμένες διατάξεις του υπό ψήφιση νομοσχεδίου.

Στην ομοσπονδία και τον συνεταιρισμό, αντιδρούν σε διατάξεις που σύμφωνα με τους ίδιους, θίγουν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Για να γεφυρωθεί το χάσμα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα νέα συνάντηση ανάμεσα στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές «τα βρίσκουν» στα περισσότερα σημεία του νόμου όπου υπήρχαν διαφωνίες, με εξαίρεση το θέμα των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Στο κομμάτι αυτό, η πολιτεία παρουσιάζεται ανυποχώρητη, το ίδιο όμως και η ΕΠΟ που θέλει να μετατρέψει την Επιτροπή σε διακοσμητικό στοιχείο και να μην έχει δικαίωμα να δίνει πιστοποιητικά συμμετοχής στα πρωταθλήματα.

«Η κατάσταση εξομαλύνεται και σιγά-σιγά θα τα βρούμε», έλεγαν τη Δευτέρα στη ΓΓΑ, ενώ αναφορικά με την ΕΕΑ, πολλά θα κριθούν στη συζήτηση που θα γίνει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Πηγή: sport-fm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags