Facebook Pixel Στους τέσσερις οι νεκροί στην Αλβανία
Life
| 2011-02-06 09:20:00

Στους τέσσερις οι νεκροί στην Αλβανία

Στους τέσσερις οι νεκροί στην Αλβανία

Στο νοσοκομείο απεβίωσε σήμερα ένας Αλβανός αντικυβερνητικός διαδηλωτής, που πυροβολήθηκε στο μπροστινό τμήμα του κεφαλιού του, πριν από 15 ημέρες.

Έτσι, ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών ανέβηκε στους 4.

Ο δικηγόρος του χώρου της αντιπολίτευσης, Τζιοβαλίν Καντέλι, διευκρίνισε ότι ο αποβιώσας είναι ο 36χρονος Αλεκς Νίκα, που παρέμεινε σε κώμα μετά από το σοβαρό τραύμα στο κεφάλι του. Δεν πρόλαβε να εγχειριστεί στο τουρκικό νοσοκομείο.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Τίρανα, Αλεξάντρ Αρβίζου «εξέφρασε ανησυχία γιά το κλίμα σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης, αλλά και μεταξύ της κυβέρνησης της Γενικής Εισαγγελίας και της Προεδρίας» και προέβλεψε ότι «με τον καιρό τα παρόντα προβλήματα θα εξομαλυνθούν, με τρόπο δημοκρατικό», ενώ δεν συμφώνησε με την άποψη, ότι «η Αλβανία έχει αποτύχει ως κράτος».

Ακόμα τόνισε ότι η Ουάσινγκτον προσφέρει την τεχνογνωσία της, για να διαλευκανθούν πρόσφατα περιστατικά βίας, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να επικοινωνεί με θεσμούς σε διάσταση απόψεων με την κυβέρνηση Μπερίσα, όπως είναι η Προεδρία κι η Γενική Εισαγγελία. Η τελευταία, έχει εκδώσει έξι εντάλματα σύλληψης κατά μελών της αστυνομίας, γιά τα πρόσφατα κρούσματα βίας κατά την αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων, τα οποία όμως εντάλματα παραμένουν ανεκτέλεστα, έως και σήμερα.

Μια επιτροπή από συμπολιτευόμενους βουλευτές έχει αναλάβει να εξετάσει το θέμα των θανάτων των διαδηλωτών κατά τις πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και μάλιστα αυτήν της 21ης Ιανουαρίου και στη συνέχεια να εκδώσει το πόρισμά της.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags