Facebook Pixel Οι αποφάσεις στα χέρια των μελών
| 2012-05-01 14:45:00

Οι αποφάσεις στα χέρια των μελών

Οι αποφάσεις στα χέρια των μελών

Χρήσιμες διευκρινίσεις και απαντήσεις σε όλα από το Δ.Σ της ΚΜΑ

Πολλά και σημαντικά ειπώθηκαν την Δευτέρα το βράδυ στην τηλεοπτική «Αρένα» του Europe 1 από το προεδρείο της Κοινωνίας μελών του ΑΡΗ αναφορικά με την κρίσιμη γενική συνέλευση της Παρασκευής, τις διαδικασίες και την επόμενη μέρα. Το AllAboutARIS σταχυολογεί τα σημαντικότερα και τα παραθέτει:

Για την πρόταση μομφής προς τη διοίκηση: «Πρέπει να αποφασίσει αν θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του προς την διοίκηση ή αν θα την πάψει και μπορεί να οδηγηθούμε και σε αρχαιρεσίες».. Αυτή είναι η δύναμη της Κοινωνίας Μελών, η δύναμη της δημοκρατίας».


Για τις προϋποθέσεις που θα τεθούν απέναντι στην πρόταση που θα καταθέσει ο Γιάννης Κόντης: ««Δεν θα μεταβιβαστεί αμέσως κάποια μετοχή. Η απόφαση θα ληφθεί από το Σώμα. Αν μας κατατεθεί μια πρόταση έχουμε καταγράψει μια σειρά από προϋποθέσεις και όρους που είμαστε έτοιμοι να θέσουμε σε όποιον ζητήσει τις μετοχές της εταιρίας. Τα οικονομικά της, τι εμπειρία έχει, ποια είναι η οργανωτική δομή της και το καταστατικό της. Ότι γίνεται σε μια μεταβίβαση μετοχών μιας ΑΕ. Όλα αυτά λοιπόν είναι συγκεκριμένα στοιχεία και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε κανένα».

Για το θέμα της παράτασης της θητείας για ένα ακόμη χρόνο που είχε ζητηθεί και ψηφιστεί στις 22 Φεβρουαρίου: «Αυτή τη στιγμή εμείς θεωρούμε ότι δεν συντρέχει λόγος για παράταση της θητείας όπως είχε ζητηθεί με την προϋπόθεση ότι συγκεκριμένο ύψος χρημάτων μέχρι το τέλος της περιόδου θα μπουν από μέλη του ΔΣ. Δεν έχει όμως υλοποιηθεί όμως αυτό. Θα επανεξεταστεί το θέμα, θα διατυπωθούν οι εξελίξεις και το Σώμα θα αποφανθεί.

Για την τοποθέτηση κάλπης: ««Θα υπάρχουν κάλπες καθώς η πρόταση εμπιστοσύνης θα γίνει με μυστική ψηφοφορία. Θα υπάρχουν τουλάχιστον έξι κάλπες. Ο εκλογικός κατάλογος θα κλείσει 30 λεπτά μετά την έναρξη των διαδικασιών, θα έρθει στα χέρια της εφορευτικής επιτροπής. Η ψήφος εμπιστοσύνης πάντως πρέπει να γίνει αυθημερόν».

Για την δυνατότητα μεταβίβασης των μετοχών από τον φορέα ξεκαθαρίστηκε το εξής: «Τέθηκε ζήτημα ότι έχουμε τη δυνατότητα σαν ΔΣ να μεταβιβάσουμε τις μετοχές. Δεν έχουμε όμως αυτό το δικαίωμα. Αν μπαίναμε σε αυτή τη διαδικασία θα μπορούσε το οποιαδήποτε μέλος να το ακυρώσει ή να μας ασκήσει αγωγή. Μόνο τα μέλη μπορούν να το αποφασίσουν αυτό».

Για την επόμενη μέρα της ΚΜΑ και τα σενάρια περί ουσιαστικής κατάργησής της: «Ως ΔΣ, θα υπερασπιστούμε και θα παρουσιάσουμε οποιαδήποτε ρεαλιστική λύση ώστε αυτό το πρωτοποριακό μοντέλο να παραμείνει σε λειτουργία. Είναι μια κατάκτηση του συλλόγου. Έχει αποδείξει ότι αποφασίζει και έχει ενεργό ρόλο στη λειτουργία του συλλόγου. Στόχος μας είναι να διατηρηθεί αυτό.

Πηγή: allaboutaris.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags