Το συμβόλαιο του Σέρχιο Αραούχο με την ΑΕΚ ολοκληρώνεται τέλος Ιουνίου. Το αν θα μείνει ή όχι ο Σέρχιο στην Ένωση θα γίνει γνωστό πριν φτάσουμε στην ολοκλήρωση του πρώτου μήνα του καλοκαιριού. 

Η αλήθεια είναι πως πάντα η περίπτωση του Αραούχο ήταν περίπλοκη και ιδιαίτερη. Και τώρα εξακολουθεί να είναι… Πριν κάποιους μήνες οι πιθανότητες να ανανεώσει το συμβόλαιό του δεν ήταν και πάρα πολλές. Το τελευταίο διάστημα όμως φαίνεται να έχουν αυξηθεί! Μετά το τέλος του αγώνα με τη Λαμία ο Σέρχιο Αραούχο έκανε κάποιες δηλώσεις στις οποίες δεν έδειξε τάσεις φυγής! Δεν έδειξε διάθεση να πει «αντίο» στον κόσμο. Ενδεχομένως ήταν και ένα μήνυμα αυτό.

Θα φανεί… Επαφές μαζί του έχουν γίνει και θα γίνουν κι άλλες. Τόσο ο Ματίας Αλμέιδα όσο και στελέχη της ΑΕΚ έχουν συζητήσει με τον παίκτη βολιδοσκοπώντας τις προθέσεις του. 

Είναι ξεχωριστή από κάθε άλλη περίπτωση παίκτη ο Αραούχο για την ΑΕΚ. Το «δέσιμο» που έχει με την ομάδα, η προσφορά του, η αγάπη του για το σύλλογο είναι στοιχεία που την ξεχωρίζουν. 

Από εκεί και πέρα βέβαια κι εφόσον μείνει εν τέλει ο Αραούχο στην ΑΕΚ θα παρθούν γενναίες αποφάσεις ως προς τον αγωνιστικό του ρόλο την επόμενη σεζόν. Φέτος η αλήθεια είναι πως ο Σέρχιο δεν απέδωσε όσα τον είχαμε συνηθίσει. Το αν θα καταφέρει να φτάσει στα παλιά του αγωνιστικά στάνταρ μόνο ο ίδιος μπορεί να «απαντήσει». Το σίγουρο είναι πως πριν παρθούν οριστικές αποφάσεις, θα γίνουν ξεκάθαρες κουβέντες για όλα ανάμεσα στην ομάδα και τον παίκτη…

Το επίσης σίγουρο είναι πως ό,τι και να γίνει στο φινάλε θα γίνει με γνώμονα το καλό της ΑΕΚ και με σεβασμό στις σχέσεις του παίκτη με το σύλλογο. Αν μείνει, που είναι πιθανό, θα μείνει έχοντας συμφωνήσει τον αγωνιστικό ρόλο που θα έχει στην ομάδα την επόμενη σεζόν και επειδή θα το θέλει και ο Αλμέιδα (εξάλλου τίποτε δεν γίνεται πριν δώσει ο προπονητής τη συγκατάθεσή του). Αν αποχωρήσει θα αποχωρήσει σαν φίλος.