Facebook Pixel Εκτός ελέγχου η Ουκρανία – Πολιορκία αστυνομικού τμήματος στην Οδησσό (BINTEO)
Life
| 2014-05-04 21:30:00

Εκτός ελέγχου η Ουκρανία – Πολιορκία αστυνομικού τμήματος στην Οδησσό (BINTEO)

Εκτός ελέγχου η Ουκρανία – Πολιορκία αστυνομικού τμήματος στην Οδησσό (BINTEO)

Οι μάχες είναι σε εξέλιξη στις πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, ενώ την ίδια ώρα κάτοικοι της πόλης Κραματόρσκ έδιωξαν τους Ουκρανούς στρατιώτες ζητώντας τους να γυρίσουν στο Κίεβο. Τα τεθωρακισμένα έμπαιναν στην πόλη και πολίτες άρχισαν να φωνάζουν "φασίστες, γυρίστε στο Κίεβο".

Την ίδια ώρα στην Οδησσό, πλήθος συγκεντρωμένων κατοίκων έξω από το κτήριο των συνδικάτων που έγινε παρανάλωμα του πυρός την Παρασκευή και όπου βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 36 άνθρωποι, έκανε πορεία προς την αστυνομική διεύθυνση της πόλης. Εκεί οι εξαγριωμένοι πολίτες επιτέθηκαν με ξύλα και λοστούς, προκαλώντας ζημιές στο τμήμα.

Φωνάζοντας συνεχώς "Φασίστες- Φασίστες" εκαντοντάδες οργισμένοι Ρώσοι πολιορκούν το κτίριο της αστυνομίας στην Οδησσό.

Μάλιστα κατάφεραν και απελευθερώθηκαν οι κρατούμενοι μετά τη φωτιά.

Σε επίπεδο πολιτικής, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είπε στον ομόλογό του των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ότι η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει την επιρροή που διαθέτει στη μεταβατική κυβέρνηση του Κιέβου προκειμένου αυτή να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών το Σάββατο.

Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι είναι σημαντικό ο διαμεσολαβητικός ρόλος τον οποίο διαδραματίζει ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη να ενισχυθεί ώστε να εξασφαλιστεί ότι το Κίεβο θα εφαρμόσει την διακήρυξη της Γενεύης για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ουκρανία.

"Πιθανότητες για αυτό υπάρχουν ακόμη", είπε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας, προϋποτιθεμένου πως όλες οι περιφέρειες της Ουκρανίας θα εκπροσωπούνται σε έναν εθνικό διάλογο με αντικείμενο την τροποποίηση του Συντάγματος και προϋποτιθεμένου ότι οι "τρομοκράτες" της οργάνωσης Δεξιός Τομέας θα χαλιναγωγηθούν.

Εξάλλου σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε το Σάββατο με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο Λαβρόφ ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τα δημοσιεύματα κατά τα οποία ο στρατός της Ουκρανίας προετοιμάζεται να προβεί σε εφόδους στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, περιλαμβανομένης της Σλαβιάνσκ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
 



Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags