Facebook Pixel Όταν ο Ρόι Κιν πλακώθηκε με τον Σμάιχελ!
| 2014-10-06 23:33:00

Όταν ο Ρόι Κιν πλακώθηκε με τον Σμάιχελ!

Όταν ο Ρόι Κιν πλακώθηκε με τον Σμάιχελ!

Λεπτομέρειες για την αποχώρησή του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το πως τα «έσπασε» με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τον Κάρλος Κεϊρόζ, αλλά και τον καυγά του με τον Πίτερ Σμάιχελ, που του φάνηκε σαν να κρατάει αιώνες, αποκαλύπτει στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «The Second Half» ο Ρόι Κιν.
 

Αναλυτικά κάποια κομμάτια από το νέο βιβλίο του βοηθού του Πολ Λάμπερτ στον πάγκο της Άστον Βίλα:
Για το περιστατικό με τον Κεϊρόζ:

«Ήταν ακριβώς από πάνω μου. Σκεφτόμουν, πως κρατήθηκα και δεν τον χυπησα. Δεν μου συμπεριφερόταν καλά στην προπόνηση και σε κάποια φάση μου είπε την λέξη «πίστη» και ότι δεν σέβομαι του συμπαίκτες μου. Του απάντησα: «Μην μου μιλάς για γα...η πίστη εμένα Κάρλος. Άφησες αυτόν τον σύλλογο μετά από 12 μήνες λίγα χρόνια πριν για να πας στην Ρεάλ Μαδρίτης. Μην ξανατολμίσεις να μου πεις αυτή τη λέξη. Είχα την ευκαιρία να πάω στην Γιουβέντους ή την Μπάγερν Μονάχου». Τότε ήρθε ο Φέργκιουσον και μας σταμάτησε λέγοντας «Αρκετά. Αρκετά το ανέχθηκα όλο αυτό» για να του απαντήσω «Κι εσύ κόουτς. Χρειαζόμαστε κάποια περισσότερα γα..α πράγματα από σένα. Χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω κόουτς. Είμαστε πίσω από τις άλλες ομάδες».

Στην συνέχεια αναφέρεται στο διάστημα πριν την αποχώρησή του.

«Είπα στον Φέργκιουσον «Μπορώ να φύγω και να παίξω κάπου αλλού;» και εκείνος μου είπε «Ναι, γιατί σου κάνουμε παύση συμβολαίου». Τότε σκέφτηκα «Ωραία, θα ορθοποδήσω». Ήξερα ότι πολλοί σύλλογοι θα με ήθελαν όταν θα μάθαιναν τα νέα. Είπα «Ναι, νομίζω ότι φτάσαμε στο τέλος». Μάλιστα, ο Ντέβιντ Γκιλ είχε έτοιμο την ανακοίνωση της λήξης της συνεργασίας μας. Ήταν σαν χειρομομβίδα. Τα είχαν όλα έτοιμα. Όχι ώρες ή μέρες μετά ή μετά από διαπραγματεύσεις. Απλώς σκέφτηκα «Γαμ..νε» και σηκώθηκα λέγοντας «Ναι, φεύγω».

Παράλληλα ο Κιν τονίζει πως μετάνοιωσε που προσπάθησε να τα βρει με τους δύο άνδρες.

«Πλέον σχεδόν εύχομαι να μην το είχα κάνει ποτέ. Μετά από το συμβάν σκεφτόμουν «Δεν ξέρω ακριβώς γιατί στο διάολο ζήτησα συγγνώμη». Ήθελα απλώς να κάνω κάτι σωστό. Ζήτησα συγγνώμη για το συμβάν, αλλά όχι για την συμπεριφορά ή την στάση μου. Υπάρχει διαφορά. Δεν υπήρχε κάποιος λόγος για να ζητήσω συγγνώμη».

Όσον αφορά το περιστατικό με τον Σμάιχελ:

«Είχα ένα περιστατικό με τον Πίτερ όταν ήμασταν σε προετοιμασία στην Ασία, το 1998, και μόλις είχα επιστρέψει μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό. Νομίζω ότι ήμασταν στο Χονγκ Κονγκ. Είχαμε πιει κιόλας. Μου είπε «Αρκετά με σένα, ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα». Οπότε είπα εντάξει και παλέψαμε. Μου φάνηκε ότι κράτησε δέκα λεπτά. Υπήρξε πολύ θόρυβος και ο Πίτερ ήταν γεροδεμένος. Ξύπνησα το επόμενο πρωί και ίσα που θυμόμουν τον καυγά. Το χέρι μου ήταν πρησμένο και τα δάχτυλά μου έγερναν προς τα πίσω. Ο Νίκι Μπατ είχε διαιτητεύσει τον καυγά. Όπως και να 'χει, ο Πίτερ με άρπαξε, εγώ του έριξα μια κουτουλιά και ήταν σαν να παλεύαμε για χρόνια. Στην συνέντευξη Τύπου έβγαλε τα γυαλιά του και είχε ένα μαυρισμένο μάτι. Τότε άρχισαν να τον ρωτούν όλοι «Πίτερ τι έγινε με το μάτι σου;» κι εκείνος είπε ότι απλώς έφαγε μια αγκωνιά στην προπόνηση, κάτι που θεώρησα αρκετά αντρίκειο που με κάλυψε και γι' αυτό δεν βγήκε τίποτα στην φόρα».

ΠΗΓΗ: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags