Facebook Pixel Ο Κ. Καίσαρης για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο!
| 2015-06-19 15:14:00

Ο Κ. Καίσαρης για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ο Κ. Καίσαρης για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Στρακαστρούκες. Περί της συνάντησης Μελισσανίδη-Αλαφούζου-Ιβάν ο λόγος. Για την κάθαρση του ποδοσφαίρου και την ισονομία.

Χωρίς φωτογραφίες αυτή τη φορά, με ποτήρια ουίσκι στο τραπέζι, θα πρέπει να πούμε. Αλλά επί της ουσίας, στρακαστρούκες. Κι όχι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει προβλήματα. Εχει και πάρα πολλά μάλιστα.

Και σαφώς πέφτει λόγος σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Τα προβλήματα όμως δεν λύνονται με στρακαστρούκες. Με λόγια. Με μεγάλα λόγια μάλιστα. Οτι ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ «βαδίζουν στον ίδιο δρόμο σχετικά με την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Κι ότι «θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς να έχει εξασφαλισθεί η ισονομία». Τα προβλήματα, τα τεράστια προβλήματα, δεν λύνονται με λόγια. Λύνονται και ξεπερνιούνται με πράξεις. Και πριν από πέντε μήνες είχαν ξανασυναντηθεί Γιάννης, Ιβάν και Δημήτρης. Εγινε τίποτα;

Εδώ βέβαια, θα πρέπει να πούμε ότι ο κλάδος των κατασκευών είναι ο Νο1 που έχει χτυπήσει η κρίση. Κολοσσοί έχουνε γονατίσει. Γίγαντες κατέρρευσαν. Οπως ο Εμφιετζόγλου. Οπως ο Βωβός. Οπως ο Πανούσης. Σ' αυτήν την τεράστια προσπάθεια, λοιπόν, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει μείνει μόνος του. Με την ιδιότητα του μετόχου της κατασκευαστικής εταιρείας Δικέφαλος 1924, μετέχει στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Οχι σαν παράγοντας. Στην ΑΕΚ, ούτε μια μετοχή δεν έχει. Σαν κατασκευαστής πήγε και κατέθεσε στον Ανδρεάδη για το Ολυμπιακός-Βέροια 3-0.

Αφού, λοιπόν, δεν υπάρχει πρωτάθλημα κατασκευαστικών εταιριών, ο Μελισσανίδης πήγε στη σύσκεψη με Αλαφούζο και Ιβάν για το πρωτάθλημα της Σούπερλιγκ. Ηταν ο μόνος όμως. Ούτε ο Ιωάννου του Αβακα πήγε σ' αυτήν τη συνάντηση, ούτε ο Καραγκούνης, ούτε ο Περιστέρης. Να συμβάλλουν δηλαδή από την πλευρά του κλάδου των κατασκευαστών στην κάθαρση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Οσο τώρα για τον ανακριτή Ανδρεάδη, που έχει αναλάβει από την πλευρά της δικαιοσύνης την υπόθεση-κάθαρση στο ποδόσφαιρο, οι περιοριστικοί όροι που βάζει είναι ταμπλ ντοτ. Δεν είναι α λα καρτ που έχεις τη δυνατότητα της επιλογής. Είσαι Ελληνας ποδοσφαιριστής της Βέροιας κι έπαιξες στο 3-0 με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη; Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ταμπλ ντοτ και στα κορυφαία στελέχη της «εγκληματικής οργάνωσης»: Και σε Κουρίδη και σε Σαρρή, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και πενήντα χιλιάρικα εγγύηση. Στον Μαρινάκη, αντίθετα, η εγγύηση ήταν διακόσια χιλιάρικα.

Ετσι πάει. Αναλογικά με τα εισοδήματα που έχει ο καθαείς. Πενήντα χιλιάρικα για τον Κουρίδη είναι ένα σεβαστό ποσό. Πενήντα χιλιάρικα για έναν επιχειρηματία του βεληνεκούς Μαρινάκη, δεν είναι τίποτα. Αφορμής δοθείσης, λοιπόν, να πούμε ότι αυτή η αρχή της αναλογικότητας εφαρμόζεται στην Ελβετία. Περνάς π.χ. το κόκκινο φανάρι. Με το πρόστιμο να είναι στα τρία κατοστάρικα. Ή ξεπερνάς το όριο ταχύτητας με το πρόστιμο να είναι στα δύο κατοστάρικα.

Αυτά είναι όμως τα μίνιμουμ. Πριν επιβληθεί το πρόστιμο, λαμβάνεται υπόψη η φορολογική δήλωση του παραβάτη και το Ε9. Αν τα κυβικά σου δηλαδή, όχι μόνο σχετικά με τη Φεράρι που καβάλαγες, αλλά τα εισοδήματά σου είναι επιπέδου Πάρη Κασιδόκωστα (φωτό), το πρόστιμο φτάνει μέχρι και τα 80 χιλιάρικα. Δεν είναι δηλαδή, είμαστε λεφτάδες, τρέχουμε με διακόσα, δίνουμε δύο κατοστάρικα και καθαρίζουμε. Αν είσαι λεφτάς και γουστάρεις να κάνεις μαγκιές στην άσφαλτο, θα βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Θα ματώσεις.

Οι δανειστές δεν χαμπαριάζουν από τις διαδηλώσεις στην Αθήνα

ΘΥΜΑΜΑΙ πριν από σαράντα χρόνια. Κάθε μέρα και διαδήλωση. Οχι μόνο για τα εσωτερικά θέματα. Εκδημοκρατισμός κλπ, με τη Χούντα να είναι πρόσφατη. Συγκεντρώσεις για διεθνή θέματα και προβλήματα. Για αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη. Τη μια μέρα για τη Νικαράγουα. Την άλλη με το Βιετνάμ. Για τους όπου γης επαναστατημένους λαούς. Λες και στον Λευκό Οίκο, δηλαδή, θα ανησυχούσαν σφόδρα: «Πάλι διαδήλωση έχουμε στην Αθήνα. Εχουνε ξεκινήσει από την Πλατεία Κλαυθμώνος και πάνε για τη Συντάγματος.

Τα μεγάφωνα παίζουνε Νταλάρα “στην Αθήνα μες στο κέντρο” κι ο κόσμος φωνάζει “Αμερικάνοι φονιάδες των λαών”. “Μήπως θα πρέπει να επανεξετάσουμε την πολιτική μας»; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα ύστερα από σαράντα χρόνια; Σχετικά με τους Αμερικανούς, δεν άλλαξε τίποτα. Ο Νταλάρας μόνο πρόκοψε κι έκανε καινούργιες γνωριμίες: Βαρδή Βαρδινογιάννη, Σωκράτη Κόκκαλη, Σταύρο Ψυχάρη, Θόδωρο Πάγκαλο, μέχρι και τον πρόεδρο του Ισραήλ, τον Πέρες. Τα θυμήθηκα όλα αυτά, με αφορμή τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά των δανειστών εν όψει του χθεσινού Γιούρογκρουπ. Υστερα από σαράντα χρόνια. Οσο, λοιπόν, φόβιζαν τους Αμερικανούς οι διαδηλώσεις στην Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια, άλλο τόσο φοβίζουν τώρα τους δανειστές.

Πάνω απ' όλα, ο Βαρουφάκης είναι καλλιτέχνης

ΚΑΙ να θέλεις ν' αφήσεις τους Συριζαίους, δεν σε αφήνουν αυτοί. Ο Βαρουφάκης φερ' ειπείν. Συνεχίζει απτόητος να δίνει παραστάσεις. Τις προάλλες που μίλαγε ο Τσίπρας στη Βουλή, κάθισε κατάχαμα. Στο πάτωμα. Οκλαδόν. Εχοντας δίπλα του μία κόκα κόλα σε ντενεκεδένιο κουτάκι. Λες και ήταν στο παρκάκι στην Πλατεία Μαβίλη, απέναντι από τα μπαρ. Και σιγά που δεν θα έβρισκε κάτι για να γίνει θέμα και ν' αρχίσουνε να τραβάνε οι φωτογράφοι. Η δουλειά του είναι αυτή. Πάνω απ' όλα ο Βαρουφάκης είναι καλλιτέχνης. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημοσιότητα. Σόουμαν. Η δουλειά του είναι αυτή. Να κάνει τη σαχλαμάρα επιστήμη.

Και σ' αυτά που λέει, αλλά πάνω απ' όλα με αυτά που κάνει. Και στην πορεία θα κάνει κι άλλα. Ακόμα πιο εντυπωσιακά. Θα κάνει ακροβατικά. Θα περπατάει πάνω σε τεντωμένο σκοινί. Στις διακοπές τον Αύγουστο, θα κάνει σκι. Και με το ένα χέρι μάλιστα. Θα φοράει στολή και θα κάνει υποβρύχιες καταδύσεις. Τα έχουμε ξαναπεί. Οι Συριζαίοι σαν πολιτικάντηδες είναι εκατό χρόνια μπροστά. Πού να φτουρίσουνε τα ΠΑΣΟΚια; Και δεν λέμε να πάει να κάτσει οκλαδόν στη Βουλή ο Βενιζέλος. Εκατόν τόσα κιλά άνθρωπος. Υπάρχει πρακτικό πρόβλημα. Κι άιντε κι έκατσε. Πώς θα σηκωθεί μετά; Γερανός με βίντσι για να τον τραβήξει, δεν χωράει στη Βουλή. Να κάνει τα κόλπα του Βαρουφάκη κάποιος άλλος. Κάποιος που να μπορεί. Πού να είναι ευλύγιστος. Τσαχπίνης. Γιατί κανένας δεν είναι σαν τον Γιάνη. Ούτε καν ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Τώρα κατάλαβε η Φώφη Γεννηματά ότι «η χώρα ζει εξαιρετικά δύσκολες στιγμές»;

Οσο δεν ασχολείται ο Μελισσανίδης με την ΑΕΚ, άλλο τόσο δεν θα ασχολείται ο Μαρινάκης με τον Ολυμπιακό -Observer

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags