Facebook Pixel Πήραμε το δάνειο!Ως τη Δευτέρα τα χρήματα
| 2015-07-17 16:55:00

Πήραμε το δάνειο!Ως τη Δευτέρα τα χρήματα

Πήραμε το δάνειο!Ως τη Δευτέρα τα χρήματα

Εγκρίθηκε το ελληνικό αίτημα για παροχή βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης 7,16 δισ. ευρώ από τον EFSM, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή​ με το ποσό να δίνεται σε δύο δόσεις, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει 3,5 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Οι 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χορήγησαν σήμερα στην Ελλάδα έκτακτη χρηματοδότηση επτά δισ. ευρώ με τη μορφή ενός δανείου το οποίο θα επιτρέψει στη χώρα να εκπληρώσει ένα μέρος των υποχρεώσεών της εν αναμονή της εκπόνησης ενός προγράμματος αρωγής», ανακοίνωσε ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Το δάνειο αυτό «ύψους 7,16 δισ. ευρώ θα φθάσει στην Ελλάδα έως τη Δευτέρα», οπότε η χώρα πρέπει να αποπληρώσει 4,2 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε ο Ντομπρόβσκις προς τους δημοσιογράφους.

"Πράσινο φως" από το @EUCouncil στο δάνειο-γέφυρα των €7 δις για την Ελλάδα. #Greece

— Ευρωπαϊκή Επιτροπή (@EEAthina) July 17, 2015
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το δάνειο θα έχει διάρκεια το πολύ έως τρεις μήνες και θα δοθεί έως και σε δύο δόσεις. Θα επιτρέψει στην Ελλάδα να πληρώσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΔΝΤ και την Τράπεζα της Ελλάδας για να αποπληρώσει την ΕΚΤ, μέχρι η Ελλάδα να αρχίσει να λαμβάνει χρηματοδότηση από ένα νέο πρόγραμμα στον στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Επισημαίνεται ότι ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί με τρόπο, ο οποίος διασφαλίζει τη συμμετοχή των ευρωπαϊκών χωρών που δεν βρίσκονται στη ζώνη του ευρώ. «Υπάρχουν επαρκείς εγγυήσεις για τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., τα οποία δεν βρίσκονται στην Ευρωζώνη» τονίζει η ανακοίνωση.

Πηγή: newpost.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags