Facebook Pixel «Δεν μπορώ να καταλάβω τον Σαββίδη»
| 2014-09-09 21:44:00

«Δεν μπορώ να καταλάβω τον Σαββίδη»

«Δεν μπορώ να καταλάβω τον Σαββίδη»

Απορίες για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το τοπίο που έχει διαμορφωθεί εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο γνωστός ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της Παναχαικής, Αλέξης Κούγιας μίλησε τόσο για την στάση του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη απέναντι στα κέντρα εξουσίας αλλά και για την σημερινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Άρη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στον Arena 89,4:

Για το γεγονός πως ο νέος αρχιδιαιτητής Χιού Ντάλας δεν έχει υπογράψει ακόμα συμβόλαιο με την ΕΠΟ και το ότι οι διαιτητές είναι εδώ και καιρό απλήρωτοι, ανέφερε:

«Θεσμικά, από την στιγμή που έχει ανακοινωθεί ο κ. Ντάλας θα έπρεπε να έχει υπογράψει συμβόλαιο, από εκεί και πέρα και ο ίδιος θα έπρεπε να βγει και να το πει, γιατί αλλιώς κάτι συμβαίνει. Όσο αφορά τους διαιτητές που είναι απλήρωτοι, αυτό δεν το γνωρίζω. Είναι θέμα προσωπικής αξιοπρέπειας του καθενός για τον αν θα εισπράττει τα χρήματα ή αν θεωρεί ότι προσφέρει έργο και δεν πρέπει να αμείβεται ή αν θεωρεί ότι του κάνουν χάρη που επελέγει ως διαιτητής Super League ή… ικανοποιούνται άλλα πράγματα»
Για το ποιός έχει την ευθύνη της επιλογής του κ. Ντάλας τόνισε: «Την επιλογή του οποιοδήποτε για την θέση αυτή είτε λέγετε Ντάλας είτε λέγετε «καβάλα στο δελφίνι», αρμοδίως την κάνει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ και η αρμόδια επιτροπή της οποίας είναι υπεύθυνος ο κ. Καραμελίδης».

Για την σιωπή του ΠΑΟΚ μετά τον πόλεμο που κύρηξε στον Ολυμπιακό και την ψήφιση του Προέδρου που πρότεινε ο Ολυμπιακός στην Super League δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ατυχία του ΠΑΟΚ είναι ότι έχει αντικειμενικά έναν πολύ πλούσιο ιδιοκτήτη ο οποίος έχει εξασφαλίσει μία οικονομική ευρυθμία στον ΠΑΟΚ αλλά οι άνθρωποι οι οποίοι θεσμικά εκπροσωπούν τον ΠΑΟΚ είναι άνθρωποι οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στο ότι σημαίνει να είσαι πρόεδρος του ΠΑΟΚ η εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ σε οποιοδήποτε θεσμικό φορέα. Με αυτήν την έννοια, έχει δίκιο ο κόσμος να κάνει σχόλια για τον κ. Βρύζα έναν άνθρωπο που εκτιμώ πολύ.»

Για το αν γνωρίζει ο Κ. Σαββίδης όλη αυτήν την κατάσταση: «Δεν το γνωρίζω αυτό. Ο κ. Σαββίδης έχει μπει σε μία κοινωνική εκδήλωση όπως είναι το Ελληνικό ποδόσφαιρο, ήρθε από το πουθενά χωρίς να μιλάει καν Ελληνικά, μαθαίνει την Ελληνική πραγματικότητα, έχει επαφές σε κορυφαίο επίπεδο όπως με τον Πρωθυπουργό αλλά σε κάθε περίπτωση το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μία πανεπιστημιακή σχολή την οποία δεν την τελειώνεις μόνο διαβάζοντας τα βιβλία που σου προσφέρουν, πρέπει δυστυχώς να έχεις και μία άλλη προσωπικότητα για να συμμετέχεις σε αυτήν την κοινωνική εκδήλωση με τον τρόπο αυτόν που συμμετέχουν αυτοί που συμμετέχουν «επιτυχώς» όπως για παράδειγμα ο κ. Κομπότης όπως συμμετέχει επιτυχώς ο οποιοσδήποτε πρόεδρος ομάδας που δεν έχει πρόεδρο.»

Για το πως εκτιμάει αυτό το πισωγύρισμα του ΠΑΟΚ σχολίασε: «Είναι θέμα πολιτικής του ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή. Ο ΠΑΟΚ είδε ότι πιθανώς δεν θεωρεί και αξιόπιστους τους συνεργάτες του εμένα για παράδειγμα παρά το ότι είμαι μόνος μου σε όλο αυτό, είμαι βέβαιος ότι κάποιος θα έχει ενημερώσει τον κ. Σαββίδη ότι υπάρχει ένας δικηγόρος στην Ελλάδα που για κάποιους θεωρείται ο καλύτερος αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ιδιοκτήτης ομάδας που χρόνια ολόκληρα λέει πέντε πράγματα, όταν ακούνε οι εισαγγελείς και ασκούνε διώξεις που πήγαν άνθρωποι στην φυλακή που καλό είναι να μιλήσει και μαζί του. Ε, δεν με κάλεσε ποτέ να μιλήσουμε μαζί.

Όταν λέει όλες αυτές τις ατάκες ότι αν θέλει κάποιος διαιτητής να μάθει για μένα ας ψάξει το βιογραφικό μου, αν έχεις τέτοια φιλοσοφία και είσαι έτοιμος για συγκρούσεις κοιτάζεις να βρεις και συμμάχους. Εμένα δεν με ενόχλησε ποτέ ο Κ. Σαββίδης ο μόνος άνθρωπος που με αξιοπρέπεια με πλησίασε και μου είπε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι είναι ο κ. Βελλής. Έχουμε κάνει ακαδημαϊκές συζητήσεις ελάχιστες χωρίς ουσιαστική ενημέρωση με τον κ. Αλαφούζο και τις κρίσιμες στιγμές ο καθένας προσπαθεί να βολευτεί ο ίδιος και στο τέλος μένεις μόνος σου και νιώθεις επειδή μου αρέσει να λέω και τα πράγματα με το όνομα τους, λίγο μαλ…ς, να το πω έτσι χοντρά.

Γιατί όταν έχεις δαπανήσει το είναι σου, αυτήν την προσωπικότητα που έχεις ως επιστήμονας, την υπόσταση σου που έχεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και στο τέλος μένεις μόνος και η ομάδα σου δεν ανεβαίνει Σούπερ Λίγκα για τους γνωστούς λόγους και βλέπετε ότι κανείς δεν ευαισθητοποιείται καταλαβαίνετε ότι νιώθεις λίγο περίεργα και λες τι θα κάνω εγώ τελικά, θα παραμείνω στο ποδόσφαιρο το οποίο απαρτίζεται από Κομπότηδες;»
Εάν συμφωνεί πως ο ΠΑΟΚ έχει μάλλον συμβιβαστεί με την δεύτερη θέση για αυτό άλλαξε στάση τόνισε: «Μην βάζετε λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει. Δεν ξέρω εάν αυτά είναι κάποια στρατηγική του κ. Σαββίδη δηλαδή εάν ο Σαββίδης είδε ότι με την προηγούμενη τακτική του εκείνο, που κατάφερε είναι να τρώει τέσσερα γκολ από τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου και να μην έχει και ομάδα καθόλου.

Με δανεικούς και με έναν ποδοσφαιριστή που να προέρχεται από τα σπλάχνα του ή δύο τον Κίτσιου και τον Αθανασιάδη αλλά και τον Κάτσε. Λοιπόν όταν είδε ότι έχασε τον Κάτσε όπως χάνουμε κάθε μέρα τέτοια παιδιά, άρα λοιπόν βλέπει ότι αυτοί που είναι συνεργάτες του δεν το συμβουλεύουν σωστά ή δεν του δίνουν να καταλάβει σωστά τι πρέπει να κάνει, ίσως πήρε μία απόφαση, εμπιστεύτηκε τον κ. Αναστασιάδη ο οποίος είναι ένας έντιμος άνθρωπος, δημιουργεί μία άλλη τακτική. Να μην διαμαρτυρόμαστε, να μην κάνουμε τίποτα, να πάμε να κάνουμε την δουλειά μας εμείς, αφού βλέπεις ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε την κατάσταση. Είναι σαν αυτό που λένε αν έναν βιασμό που δεν μπορείς να τον αποτρέψεις κάτσε και απολαυσέ τον. Ίσως επέλεξε αυτήν την τακτική να το ευχαριστιέται, δεν ξέρω. Εγώ έχω επιλέξει μία άλλη τακτική δεν με ευχαριστεί αυτό καθόλου.»

Για την δήλωσή του πως εάν εφαρμοστούν οι νόμοι όπως στην Ιταλία ο Ολυμπιακός κινδυνεύει όπως η Γιουβέντους δήλωσε: «Βέβαια εάν αληθεύουν αυτά τα οποία προκύπτουν από στοιχεία τα οποία δημοσιοποιούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γιατί η δικαιοσύνη δεν έχει μιλήσει ακόμη. Δηλαδή αυτό είναι και κάτι περίεργο, πως περιέρχονται στα χέρια κάποιων στοιχεία όταν αυτά βρίσκονται στο στάδιο της μυστικότητας;
Εγώ σε αυτήν την διαδικασία είμαι και μάρτυρας και ως ενάγων και δεν δεν έχω κανένα από αυτά τα στοιχεία στα χέρια μου, ούτε τις μαρτυρικές καταθέσεις. Όμως βλέπετε ότι σε μέσα μαζικής ενημέρωσης διαρρέουν κάποια στοιχεία, που δεν τα αμφισβητώ, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι ΠΑΙΧΝΊΔΙ παίζεται. Οι συνομιλίες είναι του 2012, που τότε είχαμε στην Παναχαική πολύ καλή ομάδα και όπως προκύπτει μας στήσανε σε όλα τα παιχνίδια τότε στα πλέι οφ.
Βέβαια μπορεί να μας στήσανε και κάποιοι ποδοσφαιριστές μας οι οποίοι αυτή την στιγμή είναι στα αζήτητα αλλά τα αστέρια μου , ο ένας ο Ντίνας είναι στον Παναθηναικό , ο Σάμαρης παίζει στην Μπενφίκα, ο Λαμπρόπουλος παίζει στον ΟΦΗ, φύγανε τα παιδιά γιατί ήθελαν να παίξουν Σούπερ Λίγκα. Εγώ τους έχασα και δυστυχώς έχασα και τα χρήματα τα οποία έχω βάλει, η ομάδα μου παραλίγο να υποβιβαστεί πέρυσι και βλέπουμε ότι 7 εκατ. που έπρεπε να εισπράξουμε εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου, τα πήραν ο Πλατανιάς, η Καλλονή… Τα εισπράττουν άλλοι, οι οποίοι ανέβηκαν.
Είπα λοιπόν ότι εάν αυτή η ιστορία είναι αληθινή και προκύπτει ότι πράγματι παρενέβησαν κάποιοι άνθρωποι για να χάσουν αγώνες οι ποδοσφαιριστές μου και οι προπονητές μου, εκτός από το να πάνε φυλακή, πρέπει να υποβιβαστούν κιόλας. Αυτό λέει και ο νόμος»
Τέλος για την κατάσταση στον Άρη σχολίασε: «Θέλεις να ασχοληθείς με ισχυρές ομάδες και βλέπεις τι γίνεται με τον Άρη, πράγματι με πλησίασαν να ασχοληθώ με την ομάδα και βλέπετε που καταλήγουν , καταλήγουν στον Αρβανιτίδη. Τον Κ. Γαλανό δεν τον ξέρω όμως τον βλέπω να κυκλοφορεί με μπράβους και αυτόν και μου κάνει εντύπωση. Και όταν βλέπεις έναν άνθρωπο να κυκλοφορεί με μπράβους να είσαι πολύ κουμπωμένος ας είναι και η πιο ισχυρή προσωπικότητα. Οι καθαροί άνθρωποι κυκλοφορούν ελεύθεροι δεν του συνοδεύει κανείς και μπορούν με μία κίνηση τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Το να κυκλοφορείς με μπράβους είναι κακό μήνυμα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags