Facebook Pixel Βαθμός ελπίδας και ανασύνταξης
| 2014-10-23 23:57:00

Βαθμός ελπίδας και ανασύνταξης

Βαθμός ελπίδας και ανασύνταξης

Την ισοπαλία δικαιούταν, την ισοπαλία πήρε ο Παναθηναϊκός με 1-1 κόντρα στην Αϊντχόφεν, παίρνοντας τον πρώτο πόντο στον όμιλο. Το γκολ της ισοφάρισης ο Καρέλης στο 87`.

Έχοντας ουσιαστικά οι δυο ομάδες από ένα ημίχρονο (οι Ολλανδοί το πρώτο), ο Παναθηναϊκός έφυγε ισόπαλος 1-1 από το "Φίλιπς Στάντιον" κόντρα στην Αϊντχόφεν των πιτσιρικάδων. Οι πράσινοι για 43 λεπτά δεν είχαν κινδυνέψει ιδιαίτερα, αλλά τότε οι γηπεδούχοι σε κόντρα για... σεμινάριο άνοιξαν το σκορ με τον Ντεπάι (είχε και δοκάρι νωρίτερα). Στο β` μέρος ο Αναστασίου ρίσκαρε και δικαιώθηκε με την είσοδο των Καρέλη και Πέτριτς, με τον πρώτο να ισοφαρίζει. Στα άσχημα ο τραυματισμός του Ντίνα στη μέση που έγινε αλλαγή. Είναι ο πρώτος βαθμός των πρασίνων στον όμιλο με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί κάποιες ελπίδες πρόκρισης, αρκεί να νικήσει στη Λεωφόρο τους Ολλανδούς. Κορυφαίοι για τους πράσινους οι "Σίφο", ο Καρέλης, ενώ πολύ καλός ο Μπούι στο β`. Τώρα ντέρμπι όμως...

Δεν συγχωρεί ο Ντεπάι...

Η Αϊντχόφεν θέλησε να δώσει γρήγορο ρυθμό από την αρχή, με Ναρσίνγκ και Ντεπάι να κάνουν πλαγιοκοπήσεις και τον Παναθηναϊκό να προσπαθήσει να κρατήσει μπάλα και να αναπτυχθεί. Οι πράσινοι ισορρόπησαν και δεν είχαν απειληθεί ιδιαίτερα, πλην κάποιων σουτ μακρινών, προσέχοντας πολύ τα νώτα τους. Το άσχημο ήταν πως τραυματίστηκε ο Ντίνας στη μέση και έγινε αναγκαστικά αλλαγή από τον Ατζαγκούν στο 25`...

Ο Παναθηναϊκός είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους, όμως στην επίθεση πλην ενός μακρινού σουτ του Πράνιτς στο 32` δεν είχε κάνει την άμυνα των Ολλανδών να τον αισθανθεί. Εκεί που όλα έδειχναν οτι πάμε με 0-0 στα αποδυτήρια, στο 43` κι ενώ ο Παναθηναϊκός είχε βγει μπροστά με αξιώσεις, ο Ντε Γιόνγκ στην κόντρα βρήκε τον Ντεπάι που εύκολα πέρασε και τον Στιλ και έγραψε το 1-0... Ό,τι χειρότερο για τους πράσινους που δέχτηκαν το γκολ σε άσχημο χρονικό σημείο. Κρίμα, γιατί ανασταλτικά η ομάδα του Αναστασίου τα είχε καταφέρει πολύ καλά.

Το άξιζε, το πήρε (το χ)

Ο Ατζαγκούν στο 47` σπατάλησε μια κόντρα με καλές προϋποθέσεις και οι Ολλανδοί απάντησαν με ένα σουτ του Βίλεμς στο 49`. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν πιο απελευθερωμένοι μετά το γκολ, δίνοντας πάντως λίγο χώρο, ενώ ο Αναστασίου στο 60` έβαλε τον Καρέλη για να τονώσει την επίθεση του. Ένα σουτ του Ατζαγκούν στο 63` ανησύχησε τον Πάσβερ, με τους πράσινους να έχουν πλέον την κατοχή και να ψάχνουν τρόπο να απειλήσουν τον Πάσβερ.

Στο 74` ο Καρέλης κατέστρεψε την πολύ ωραία προσπάθεια του Μπούι, χάνοντας το κοντρόλ και στο 75` ο Αναστασίου τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας και τον Πέτριτς. Οι Ολλανδοί απάντησαν με διαδοχικές φάσεις των Βίλεμς, Ντε Γιόνγκ (δις), όμως ο Παναθηναϊκός άξιζε το γκολ και το πέτυχε! Ο Πέτριτς στο 87` έπιασε την κεφαλιά, ο Πάσβερ απέκρουσε προσωρινά και ο Καρέλης με προβολή ισοφάρισε σε 1-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, με την Αϊντχόφεν να τελειώνει με 10 λόγω αποβολής του Μπρούμα στο 89`.  

Αϊντχόφεν (Φιλίπ Κοκού): Πάσφεερ, Μπρένετ, Βίλεμς, Ρέκικ, Μπρούμα, Χέντριξ (90' Ισιμάτ-Μιρέν), Μάχερ, Γκουαρδάδο, Νάρσινγκ (75' Ριτσμάιερ), Ντεπάι (67' Γιοζεφζούν), Ντε Γιονγκ.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Δώνης, Ζέκα, Μπούι, Πράνιτς (60' Καρέλης), Ντίνας (24' Ατζαγκούν), Κλωναρίδης (75' Πέτριτς).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags