Facebook Pixel Οι δύο όψεις του ποδοσφαίρου
| 2015-10-08 22:10:00

Οι δύο όψεις του ποδοσφαίρου

Οι δύο όψεις του ποδοσφαίρου

Και να που την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, του σωτήριου έτους 2015, δύο ειδήσεις από τον χώρο του ποδοσφαίρου, μας υπενθύμισαν, ότι σε όλα τα πράγματα, υπάρχουν πάντα δύο όψεις: η λαμπρή, φωτεινή πλευρά και η "σκοτεινή".  Του Μιχάλη Τσώχου

την πρώτη ασφαλώς συγκαταλέγεται, η "πρόσληψη" του Γιούργκεν Κλοπ από την Λίβερπουλ. Δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια, άλλη μετακίνηση προπονητή σε ομάδα, που να έχει γεννήσει τόσες προσδοκίες και ελπίδες στους φιλάθλους του συλλόγου. Σίγουρα η εκείνη του Γκουαρδιόλα στην Μπάγερν ή η επιστροφή του Μουρίνιο στην Τσέλσι, ήταν κομβικά γεγονότα, λίγο πολύ όμως, αμφότεροι πήγαιναν σε ομάδες, με δυναμική και τίτλους. Στην Λίβερπουλ αντίθετα, περιμένουν 25 χρόνια για το πρωτάθλημα. Και παρότι πέρυσι το άγγιξαν, δε νομίζω ότι ήταν πάρα πολλοί (εκτός από κάποιους δικούς μας "σοφούς"), που θα πόνταραν, ότι ο Ρότζερς θα μπορούσε να είναι εκείνος, που θα "μεταμορφώσει" τους "κόκκινους". Ο 48χρονος Γερμανός, με την ανακοίνωση και μόνο, ότι "πιάνει δουλειά", έχει κινητοποιήσει εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Όλοι διψούν να μάθουν λεπτομέρειες. Τα σχέδια του, τους παίκτες, που θέλει να φέρει στο Άνφιλντ, το όραμά του για την Λίβερπουλ. Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν. Και ακόμη δεν έχει φορέσει την κόκκινη φόρμα, δεν έχει καν κάτσει στον πάγκο, δεν έχει στο ενεργητικό του ούτε μία νίκη. Μια πραγματική επανάσταση.

Και την ίδια ώρα, η ανακοίνωση της τιμωρίας του Μπλάτερ και του Πλατινί, είναι η άλλη όψη. Όσο και αν λέμε, ότι πρέπει να περιμένει κανείς την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης, σίγουρα σε πιάνει θλίψη, για τις "σκιές" πλέον, στον βίο και πολιτεία των δύο παραγόντων του ποδοσφαίρου. Και αν ο Ελβετός δικηγόρος, από φάτσα και μόνο θα έλεγε κάποιος, μπορεί να σε κάνει να σκέφτεσαι και πονηρά, το σοκ για την εμπλοκή του Πλατινί είναι μεγάλο. Βέβαια τα λεφτά είναι πολλά, και οι πειρασμοί μεγάλοι, ακόμη και για πρόσωπα λαμπερά και αγαπητά. Αν αποδειχθεί συμμετοχή του, σε όλο αυτό, δεν θα είναι "παράξενο". Όμως, όπως και να ναι, ο χαμογελαστός Γάλλος σταρ των γηπέδων, τσαλακώνει την εικόνα του πολύ.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags