Facebook Pixel Με νέα ρότα ο πλους του ΠΑΟΚ με τον Ιβάν...
| 2014-10-07 10:30:00

Με νέα ρότα ο πλους του ΠΑΟΚ με τον Ιβάν...

Με νέα ρότα ο πλους του ΠΑΟΚ με τον Ιβάν...

Τα πάντα ρει και ουδέν μένει… Και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Γράφει ο Άρις Νικολάκης.

Αλλάζουν πολλά – κατά πως φαίνεται – στην Τούμπα . Κι ουχί μόνον αγωνιστικά. Αν κι οι αγωνιστικές αλλαγές ταράσσονται από τις δονήσεις ηττών όπως με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και την Γκενγκάν. Οι αλλαγές διακρίνονται και διοικητικά…

Δεν αναφερόμαστε πάντως, στη νέα ηγεσία της ΠΑΕ. Στη συγκεκριμένη θέση κι ο Θεός – Θεέ μας συγχώρεσε μας – να αναλάβει… Όσο το πνεύμα της εκπορεύεται από τον Ιβάν Σαββίδη, όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν. Αναφερόμαστε στην αλλαγή τρόπου σκέψης και πράξης του Ιβάν Σαββίδη. Κι αυτή είναι καλός οιωνός για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Μέχρι και πριν λίγο καιρό ο εκ Ρωσίας ορμώμενος ομογενής επιχειρηματίας σκεφτόταν κι έπραττε δια της αγοράς. Εδώ και λίγο καιρό φαίνεται πως σκέφτεται και πράττει δια της δημιουργίας. Με αφετηρία την συνεργασία με τον Άγγελο Αναστασιάδη, η οποία δεν είναι πανάκεια από μόνη της, ο Ιβάν Σαββίδης επιχειρεί το restart στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Επιμένει λοιπόν, στην δημιουργία νέας ομάδας. Με όποιο κόστος χρόνου έχει αυτή. Εξάλλου με την αγορά νέας ομάδας – όπως επιχειρούσε μέχρι και πριν από λίγο καιρό – το κόστος ήταν και χρόνος και χρήμα. Ως εκ τούτου φέρεται να είναι δεδομένη η γραμμή του για μεταγραφές.

Για να καταστεί αυτή η γραμμή και σαφής και γνωστή βέβαια, έγιναν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ μαλλιά κουβάρια επειδή δεν έγιναν μεταγραφές. Και σε κρίσιμη συνάντηση κορυφής ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται να απόρεσε: «Προτείνατε εσείς παίκτες για μεταγραφή κι εγώ τους απέρριψα;»! Τέλος πάντων. Μετά από τα μαλλιά κουβάρια αποκαταστάθηκε η αγωνιστική ισορροπία. Εξ αυτής αποκαταστάθηκε κι η διοικητική…

Οι νίκες έφεραν γαλήνη στην Τούμπα. Ο Άγγελος Αναστασιάδης με το θάρρος της γνώμης του, έπεισε για την αλλαγή σκέψης και πράξης με την αποδοχή της φιλοσοφίας: Δημιουργία κι ουχί αγορά ομάδας!

Οι ήττες από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και την Γκενγκάν… Και για να τα λέμε τα πάντα, όλα, ο τρόπος (αμαχητί…) αυτών των ηττών προκάλεσε την ανάδυση στην επιφάνεια της Τούμπας, του θέματος των μεταγραφών.

Οι μεταγραφές στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ επί Ιβάν Σαββίδη γινόταν σωρηδόν. Πίσω από αυτές κρυβόταν όμως, όλες οι αδυναμίες του συστήματος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όπως κάτω από ένα αμφιβόλου αξίας χαλί, τα σκουπίδια. Βόλευαν κι επικοινωνιακά οι μεταγραφές.

Έτσι λοιπόν, επένδυαν σε αυτές χρήμα και χρόνο δίχως όφελος. Όφελος είχαν οι μεταγραφέντες παίκτες κι οι λογής λογής μεσάζοντες…

Τα πάντα ρει όμως, και ουδέν μένει … Και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Ο Ιβάν Σαββδης άλλαξε μυαλά. Η αλλαγή φαίνεται κατ’ αρχήν στην γραμμή του: «Πρώτα η πρωτιά στην βαθμολογία κι η πρόκριση στους Ομίλους και μετά μεταγραφές». Η γραμμή του «τσάρου» είναι ξεκάθαρη. Την στηρίζει κι ο Άγγελος Αναστασιάδης. Κι έχει τη λογική της!

Το ζητούμενο είναι εάν κι εφ’ όσον και για πόσον θα την στηρίξει ο κόσμος του ΠΑΟΚ…

Πηγή: Pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags